U nas z racji że karmimy się do drzemki i na noc też wlansie ostatnio na lezaco kkarmię synka i zasypia :)
Pamiętam, że tę chwilkę synka karmiłam na leżąco, bo tylko tak umiał chwytać pierś. Jak będzie z drugim dzieckiem przekonamy się w październiku :)
my zaczynałyśmy tylko w siedzącej a porem okazało się ze leżąca jest ekstra :) aisa, jeszcze karmisz? ile razy na dobę? Wojtus nie ma się ku odstawieniu?
Odświeżam ;)
Fajnie opisane pozycje
https://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/jak-karmic-piersia-pozycje-i-techniki-karmienia?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQjwivbsBRDsARIsADyISJ8yGkT7rv9kdQX6j15z6QAo8e37W-s3_BR8K3Cvd8E6klJjf0Q3blIaAs5XEALw_wcB#
Udało się i karmimy się z córcią już 2,5 tygodnia i u nas jest to pozycja siedząca. Po cesarce nie umiałam przewracać się z boku na bok, więc tak na razie zostało :)
Magiczny pazur to super że idzie wam dobrze karmienie oby dalej było bez problemów :)
Magicznypazur to dobrze że karmicie się piersią :)
Magicznypazur - czyli karmicie się tak jak ja z córką :) Pozycja siedząca i ewentualnie półleżąca :) Cieszę się, żę tym razem udało się bez problemów :) Oby tak dalej :)
Dziewczyny odświeżam temat :)
jakie macie pozycje do kamienia Waszych maluszków?
klasycznie w pozycji siedzącej lub półleżącej ?
Ja należąco karmiłam
Ja karmie w pozycji klasycznej ale zawsze muszę mieć nogi na kanapie czy na łóżku a nie na ziemi dzięki temu jest mi zdecydowanie wygodniej i dodam, że nigdy nie używałam poduszki do karmienia :)
Na początku w nocy też na leżąco karmiłam ale teraz już rzadko używamy tej pozycji
mi też było najwygodniej karmić normalnie i z poduszką do karmienia
Córka karmiona była w pozycji siedzącej ( bez poduszki ze względu na ulewanie, chlustanie i krztuszenie lub leżącej - Córka na klinie ).
Syna karmie głównie na siedząco ( aktualnie ma 5 tyg ) wtedy najwięcej je
Ja pierwszego syna karmiłam na leżąco odkąd mi położna na wizycie patronazowej pokazała jak. A drugiego tak próbowałam od początku i ciężko szło, więc najpierw jakiś czas na siedząco, potem na leżąco ale był na poduszce główką bo inaczej mleko mi aż nosem wyciekało. Nie umiał pić. A teraz ma prawie 10 m-cy i dalej tylko na leżąco karmimy :) mi tak najwygodniej
Przy starszym przy okazji sobie drzemki ucinalam, ale teraz to niemożliwe z młodszym bo on pije ekspresowo.
Ja sama się nauczyłam najwygodniejszej pozycji do karmienia
Ja zawsze na siedząco karmiłam bo tak mi było wygodniej. Raz zasnęłam karmiąc na leżąco, więc potem tak nie karmiłam. Zresztą córka tak ulewała, że nie mogłam w tej pozycji karmić bo to nie miało sensu, musiała mieć głowę wyżej . Syn się tak wyrywał i szarpał, że chwilę pił potem uspokajanie i noszenie, także z leżeniem by było ciężko bo co chwilę trzeba było z nim latać
Ja nie powiem bo kąbinowałam jak się da bo córka nie chciala jesc piersi. Pozycja siedzącą leżąca układałam na siedząco w rozny sposób i czasem jadla czasem nie. Za tydzień kończymy 8 miesięcy a córka od tygodnia nie jadla z piersi- odciagam laktatorem mleko i jestem juz troszke wykonczona ale czego się nie robi dla dzieci :)
ja tez tak na początku ciężko było
u nas sprawdził sie rogal;) przy pierwszej córce karmiłam na poduszce ale wtedy te rogale nie były tak wszechobecne jak teraz ;)
na leżaco super pozycja tyle ze trzeba uważać by nie przysnąć;)