Powielony wątek

Mamusie, na rynku jest teraz mnóstwo różnych gadżetów dla maluszków — który z nich okazał się dla Was prawdziwym ułatwieniem i najbardziej sprawdził się w codziennym życiu?

Gdzies juz byl taki watek :slight_smile:

2 polubienia
3 polubienia
2 polubienia

U mnie najbardziej sprawdził się sterylizator z Lovi :blush: To bardzo duże ułatwienie jak nie trzeba wyparzać w garnku tych wszystkich buteleczek, laktatorów, smoczków.

Nie powielamy wątków , wystarczy kliknąć w to co dziewczyny wyżej wysłały

1 polubienie

Wypowiem się na temat tego, co posiadamy:
Becik/ rożek to całkowity HIT - syn 11 miesięcy ale bez niego w dzień nie potrafi zasnąć
pogrzewacz do mleka/pokarmu philips - KIT - nie zawsze podgrzewa poprawnie, czasem zajmuje to o wiele więcej czasu niż powinno
kamerka lionelo - hit - mam podgląd na maluszka

U mnie najlepiej sprawdza się mata od Tiny love ogólnie ta firma jakoś najbardziej nam podeszła

Najbardziej przydał się detektor oddechu do łóżeczka używamy codziennie daje spokój głowie przez co możemy spokojnie spać aż tak nie martwiąc się o dziecko drugą rzeczą aplikacja baby daybook to pomaga mi ogarnąć rutynę nawet z tak małym dzieckiem głowa jest spokojniejsza i mam wszystko zapisane nie muszę zapamiętywać wszystkiego a po ciąży z tym jest problem :sweat_smile:

U mnie świetnie sprawdził się podgrzewacz do butelek oraz mata edukacyjna. Podgrzewacz bardzo ułatwił nocne karmienia, a mata zająła dziecko na dłuższą chwilę i wspierała rozwój. Polecam też monitor oddechu – dla mojego spokoju ducha był niezastąpiony!

1 polubienie

O tak podgrzewacz to dla mnie prawdziwy must hab e

podgrzewacz do mleka - podgrzewam w nim mleczko i waciki do przemywania pupy
szumis
2 pary laktatorow i każdy z nich po 2 kpl muszli ( na studia i do pracy)
śpiworki, rożek kocyki
śpiworek na zimę
aspirator przenośny mesmed lub Canpol babies
wanienka na stelażu
termometr bezdotykowy sprawdzam nawet w nim wode w wanience
pufi poduszka do karmienia na zamek
chusta elastyczna potem nosidło
Bujaczek
kosz na pieluchy jak masz piętrowy dom
i mam nianie w samochodzie jak mała śpi a ja wychodzę tylko po 1 rzecz

1 polubienie

Właśnie zastanawiam się nad poduszką do karmienia :smiling_face: przy córce nie miałam, ale tak czytam że to duża wygoda :heart:

1 polubienie

U mnie poduszka do karmienia sprawdza się rewelacyjnie. Już nie jest to kwestia karmienia piersią Ale nawet przy karmieniu butelką wrzucam ci zdjęcie jak u nas najlepiej sprawdza się karmienie. Bo jak ja bym miała ją utrzymać na ręku to bym nie utrzymała wcześniej na kolanach ale to też już przestało dawać radę jak była coraz cięższa

1 polubienie

Dzięki :smiling_face_with_three_hearts: a jeszcze jaka śliczna ta Wasza poduszeczka :heart: czyli faktycznie to przydatna sprawa :smiling_face:

Ja miałam kurę babci dany z la millou i była super , jak poduszka do karmienia i wgl jako ozdoba i poduszka długo nas sluzyla

1 polubienie

A najlepsze jest to że starsza jest tak zafascynowana, że co jakiś czas prosi by móc karmić młodszą i dzięki temu mam pewność, że nie będzie problemu.

A poduszka jest z jukki

1 polubienie

Przede wszystkim dużo mam pisało że przewijak im długo nie posłużył bo szybko zaczęły przewijać na łóżku czy w jakimkolwiek innym miejscu, u nas natomiast przewijak jest jedynym miejscem w którym go przebieramy jeżeli jesteśmy w domu, następna rzecz to podgrzewacz do chusteczek, sterylizator do butelek z podgrzewaczem (my mamy z canpol) i wydra z fisher price :heart:

No moja ma 5 miesięcy i się pożegnaliśmy z przewijakiem, bo się tak wykręca, że dramat

Mi przewijak się sprawdza póki co (syn ma prawie 4 miesiące). Mając ciekawskie psy nie wyobrażam sobie przewijać synka na łóżku czy na kanapie.
Przy przewijaniu zawsze się wygłupiam i synek zawsze z zaciekawieniem patrzy na mnie. Żałuję że w sypialni zdecydowałam się na przewijak na komodzie a nie na łóżeczku, bo komoda jest dla mnie za wysoka i jest mi niewygodnie. W salonie mam przewijak na łóżeczku i tam zdecydowanie lepiej mi się przewija. Mam nadzieję że ten przewijak nam jeszcze trochę posłuży :slight_smile: