Na termo są chyba tak samo jak na lidlowym że masz te x wbudowanych, ale jeden i drugi ma swoją apke z przepisami, z tym że cookido zrobili płatne bo ludzie sobie brali na te inne sprzęty te przepisy za to MC Lidla jest darmowa, jest trochę ich przepisów ale są też ludzi którzy używają sprzętu i dodają swoje.
Co więcej ja często patrzę na necie na tt co ktoś robi i dużo przepisów po prostu zwykłych robię w lidlomixie np. Jak robię ciasto kruche, drożdżowe, pizzę z Kwestii smaku wyrabiam w sprzęcie, jakieś ubijanie, zupki itd szukam w miarę podobnych żeby nie bawić się w ustawienia i dodaje ![]()
U mnie odpadają strony zagraniczne, chińskie tym bardziej. Nie lubię tam zamawiać
Ja w sumie nie czuję jakiejś wielkiej potrzeby posiadania go. Może coś się zmieni po przeprowadzce, póki co jest mi zbędny
a rat nie lubię brać. Jak mam coś kupić, to odkładam gotówkę i kupuje za gotówkę ![]()
Ogólnie wiem że Lidl już powoli wpuszcza akcpedira do sprzętu, jest chyba nakladka ścierająca i sokowirówka. Ja na razie się nie przyglądałam temu choć chciałabym dokupić w przyszłości by został mi głównie lidlomix z tych większych sprzętów.
Fakt posiadania go też jest taki że trzeba mieć miejsce na niego i pomysł jak go używać. Mój mąż go kupił jak jeszcze się spotykaliśmy bo uznał że to super inwestycja będzie w przyszłość bo on może coś fajnego ugotować też. I faktycznie robił jakieś sosy do makaronu zupę a nawet biszkopt kiedyś upiekł z podanych przepisów. Ja go bardziej stosuje do ustawiania sobie pracy i moich przepisów, choć czasem owszem skorzystam i z tych z urządzenia. Wiem jednak że nie każdemu podpasuje taki sprzęt i głównie będzie się kurzyć
Kiedyś mialam lidlomoxa ale to pierwsza wersje i szczerze malo go uzywałam pozniej sie zepsuł sie jak robilam corke shaky z lodow i wlozylam za duza bryle kostek lodu ![]()
![]()
twraz mam termomix i jestem bardzo zadowolona o wiele wiecej korzystamy, ma ciekawsze przepisy wedlug mnie ![]()
Właśnie ja nie krytykuje, że np „bezużyteczny garnek” bo często pod reklamami thermo widziałam, jak tam ludzie piszą jakieś dziwne rzeczy nawet bez testowania tego Thermomixa
ja po prostu go nie używam, bo nie mam weny na niego ![]()
moze faktycznie coś się zmieni, jak się przeprowadzimy już całkowicie i wtedy stwierdzimy, że fajny, że się przyda, ale póki co dajemy sobie radę bez niego ![]()
Tez nie lubie na raty, zle sie z tym czuje jak cos nademna wisi do splaty ![]()
![]()
![]()
![]()
Mi już wystarczy kredyt hipoteczny ![]()
![]()
Mój mąż ma zasadę że max dwie rzeczy na raty, nie mamy kredytu więc to też psychicznie inaczej działa ale też uważamy że jednak dużo rzeczy na kredyty i raty to nie dla nas. Potem człowiek nie widzi pół pensji albo całej bo splaca coś. Mamy takich w rodzinie co wszystko na raty kredyty i kiedyś chcąc odkurzacz kupić bo im się zepsuł i oczywiście kupić taki z wyższej półki na raty musili prosić mojego wujka o podżerowanie bo im nie chcieli dać a kasy brak
No dokładnie, mój mąż też bardzo nie lubi brać na raty, w tym się akurat dobraliśmy ![]()
sam nasz kredyt hipoteczny to ponad 2000, więc rat nam wystarczy ![]()
![]()
Ale te przepisy co ludzie dodają to często mają mniej gwiazdek , i wtedy się zastanawiam czy robić , czy się uda
Ale na raty czasami warto wziąć, jak się chce wyrobić zdolność kredytową ![]()
Ja tylko raty 0% ![]()
No tylko to jak z każdym przepisem, na Ania gotuje czy kwestii smaku też są takie które nie każdemu pasują u są średnio oceniane. ![]()
Na apce lidlomixa też dodaja co rusz nowe ich przepisy i masz też aktualizacje w której wchodzą nowe które mc doda
My też ![]()
Ja mam przyjaciółkę co wzięła z Ikea meble na raty 7 kosztowały 10 musi oddać
Nie no tak to bym nigdy nie zrobiła ![]()
![]()
![]()
No w sumie racja, ale czasem czytam sobie że nie wychodzi coś i tego nie robię bo nie chce się wkurzyć
Ja jak czytam dany przepis to trochę sobie analizuje na podstawie innych które robiłam czy to faktycznie może się udać, wiadomo też unikam tych co według mnie nie da rady zrobić, albo sobie w danym przepisie coś zmieniam np. lidlomix ma przepis na ciasto na pizzę i w krokach takie samo jest z KS ale trochę inne są proporcje składników. Przetestowałam jedno i drugie i teraz robię ilościowo z KS na programie lidlomixa
Ja tak samo bez sensu cos brac za 4 tys a oddawac dwa razy tyle ;] termomix czesto ma raty 0 %
To juz max rat aby jakos bezpiecznie sie czuc