Bardzo dobry sposob musze nakupowac sobie tych woreczkow na mleko i przy drugim tez tak robic , a jak je odmrazasz ?
Wyciągam rano, jak już czuję, że nie będzie mi się chciało nic robić ![]()
czasami zapomnę wyjąć, to wyciągam i wkładam woreczek do miseczki z wodą, maks godzina i jest odmrożone, później podgrzewam już zawartość w garnuszku lub podgrzewaczu i gotowe ![]()
Ok
tym razem tez zaopatrze sie na pewno w takie obiadki , wiadomo ze czesto moga zdarzac sie takie sytuacje dobrze byc przygotowanym ![]()
Ja z „gotowcow” wolałam kupić tubki, bo świeże owoce nie zawsze wszystkie są dostępne, no i np ja nie jem śliwek, a jedna kupować, to też mi się nie chciało, więc kupiłam w tubce ![]()
U Nas starszy syn obecnie 4 lata. Jak miał rozszerzana dietę gotowałam mu sama właśnie w takich urządzeniach na parze. Teraz na pokładzie córeczka 11 mięsiecy przy rozszerzaniu diety powtórka z rozrywki. Wszystko robiłam sama. Teraz powoli mała dostaje coś od Nas aby nauczyła się normalnych smaków i troszkę przypraw gdyż nie długo “niestety żłobek” bardzo się tego boje. Ale wiem po starszaku, że żłobek to była najlepsza decyzjami kontakt z innymi dziećmi, zajęcia dodatkowe z których więcej korzystał niż będąc z nami. Także powodzenia w rozszerzaniu diety.
Ale nie martw się jeśli nie będziesz gotowała sama nic się nie stanie. ! Wiadomo, że chcesz wszystkiego co najlepsze dla swojego dziecka.
(Ps. My posiadaliśmy warzywka z działki od babci, i wiejskie kurki)
Można też odmrażać w podgrzewaczu jeśli jest taka
funkcja (zazwyczaj jest), albo właśnie w wodzie
Ja też mrożę nadmiar mojego mleka w tych specjalnych woreczkach by mieć do kaszek przy RD
Ja zaczęłam od słoiczków, teraz jak gotuje np dziś kalafiorową to małej w małym garnku ziemniaczki i kalafiora bez soli, nie używam żadnych urządzeń zgniatam wszystko widelcem na papkę i zjada ze smakiem ![]()
Ja albo widelcem albo blenderem. Nie mam Lilo ani thermomixa
Genialne! Dzięki za tip.
Ja internetowo kupowałam. W sklepie z Bolesławca są albo w takich sklepach gospodarstwa domowego.
Wlasnie nie mam takiego sprzetu musze sie zaopatrzyc
Też tak kiedyś robiłam i było ok
Ja właśnie też się posługuje najprostszym sprzętem ![]()
myślałam kiedyś nad thermomixem, ale szkoda mi kasy, nie dość że sam jest drogi, to jeszcze trzeba opłacać ten cookido ![]()
No my lidlomixa kupiliśmy i mnie wkurza , że jest właśnie mało tych przepisów i bym musiała też wykupić
Ja juz wolalam sloiczek kupic niz gotowac z tych warzyw z marketu. W sezonie, jak mialam swoje to juz gotowalam i mrozilam na zapas
Ja mam i jestem bardzo zadowolona zawsze mozna wziac na raty a abonament jest na rok wiec to nie jest duza kwota ![]()
Ale na lidlomix apka z przepisami jest za free
My kupilismy lidlomixa dlatego ale wersje pierwsza ta bardziej podobna do temro i dla mnie to jest wystarczające, praktycznie takie same przepisy to co w termi zrobić można też w lidlomixie, teoretycznie termomix ma tych dodatkowych elementów więcej ale na zagranicznych stronach w tym chińskich są takie dodatkowe elementy że można sobie wiele sprzętów zastąpić
A na termomixie nie ma żadnych przepisów za darmo?