No to pewnie musi być nowa gofrownica i jak położysz na kratkę to się zrobią jeszcze bardziej chrupiące ![]()
Ja do takich zwykłych czasami dodaje trochę zblendowanego szpinaku, czy buraka. Mają wtedy fajny kolor, zazwyczaj wtedy nie daje też cukru i jemy je w formie wytrawnej
Daj znać jak jakąś kupisz i na jaką się zdecydowałaś. ![]()
@Kargaw bylam dziś w Biedrze i znalazłam faktycznie rybki dla maluszków. Kupilam łososia
Tak to te właśnie. One są super poporcjowane
A to są z łososia hodowlanego?
My już próbujemy rozszerzać, ale na razie słoiczki, bo spróbuję łyżkę 2 to nie warto brudzić garnka xd
Też planuję zacząć od słoiczków, chyba że od razu wykaże zainteresowanie jedzeniem to wtedy będę gotować. A od którego tygodnia zaczęłaś RD ? I czy synek już sam siedzi ?
Hodowlany atlantycki (hodowlany w Norwegii).
Wiem że lepszy dla maluchów jest dziki ale te trudniej kupić i pewnie też są odpowiednio droższe.
Ja dosłownie łyżeczkę 2 dałam w święta i na razie to właśnie bardziej próbowanie i u babci na kolanach był, bo jeszcze sam nie siedzi. Prawie 4,5 miesiąca ma, ale czytałam, że marchewka bardzo zdrowa na brzuszek i dlatego testujemy wcześniej.
A co na to pediatra? Mi znowu mówiono żeby się nie spieszyć z RD bo dzieci będą całe życie jeść więc nie trzeba przyspieszać tego okresu, no chyba że są jakieś zdrowotne przesłanki
Właśnie mi to samo pediatra mówią, synek ma 5,5 miesiąca. Nie wykazuje w ogóle zainteresowania jedzeniem a walczymy teraz z alergią na BMk więc z pediatrą zdecydujemy za 2 tyg czy rozszerzam już czy jeszcze czekamy
Od marchewki mogą też być wzdecia także radziła bym uważać. Lepiej zacząć od brokuła, batata a marcheweczke trochę później. Ja zaczynałam RD w 5 miesiącu i właśnie od brokuła. Karmiłam w krzesełku rozkładanym tak na pół siedząco
A brokuła sama gotowałaś czy ze sloiczka? Czytałam że ze słoiczka są niedobre i nie smakuje jak brokuł
Jadłam ze słoiczka broku i byłam zaskoczona bo smakuje jak brokuł ale jakby lepszy
w sensie delikatniejszy. Ze słoiczka polecam dynie i marchewkę bardzo dobre
@Sylwiaa ja też ze słoiczka dawałam brokuła i bataty w tych małych gerberkach. Nie opłacało się gotować samemu a poza tym też musiała bym brokuła kupić gdzieś w sklepie więc w sumie nie wiadomo który lepszy a słoiczek wygodniejszy na pewno. Pamiętam że mały zjadł prawie pół słoika tak mu smakował ten brokulek
To mój właśnie nie przepada za brokułem ani batatem ale marchewka czy dynia mu bardzo smakuje
Marchewka i dynia są dość słodkie, to pewnie dlatego. Chociaż batat też słodszy, no ale wiadomo, że nie każdemu podejdzie smak.
My też z RD się nie spieszyliśmy, czekaliśmy spokojnie aż córka będzie siedzieć samodzielnie, bo co to za przyjemność jeść na pollezaco, ja też był tak nie chciała
I jak zdecydowałaś się na jakąś ? ![]()
![]()
To może potrzymaj chwilkę dłużej i to kładzenie na kratkę faktycznie pomaga robią się takie chrupiące ale powiem ci że dużo zależy od gofrownicy. Ja miałam taką starą i też miałam wrażenie że są niedopieczony ma kilku przepisach próbowałam. Zmieniłam gofrownice na taką z większą mocą i od razu zaczęły wychodzić.