Poród w maseczce

Najgorszy pkres bedzie wlasnie jak wszystko zacznie normalnie znowu funkcjonowac i kudzie zaczna sie ze soba spotykac i przebywac w wiekszych grupach 

Pewnie tak  będzie że  na jesień będzie szczyt zachorowań ale może też będą mądrzejsi w leczeniu i większe szanse na szybko powrót do zdrowia 

Może już wynajdą jakiś lek na to do jesieni. 

Misiowa masz racje, dla zachowania bezpiecZenstwa w szpitalach powinny zostać utrzymane obostrzenia. Ciekawe co zrobi z tym rząd. Teraz luzują, ciekawe jak to w końcu z tymi wyborami będzie.

Jak najbardziej zakaz odwiedzin powinnien być ale nie powinnien obejmować ojca dziecka. Nie ma co się oszukiwać ale jeśli ojciec jest zarażony to matka raczej też. Dodatkowo taka jest prawda że oprócz ojca nikt więcej nie jest do szczęścia potrzebny. 

Ja jesień będzie nowa fala zachorowań, bo to będzie jak grypa. A teraz ludzie chodzą sobie po ulicach jakby żadnej zarazy nie było, więc mały skok zachorowań będzie przez to i przez to, że spotkali się ludzie w święta

A jeśli ojciec  i matka przechodzą to bezobjawowo i nie wiedzą o chorobie (bo tak się zdarza), nie zachowają środków ostrożnośći i zarażą personel ? Nawet nie wyobrażacie sobie w jakim strachu żyje personel szpitala, moja siostra codziennie mówi o tym jak kobiety potrafią być nieodpowiedzialne i nie informować że miały kontakt z kimś na kwarantannie 

Ten szczyt zachorowań to oni sobie przesuwają tak, jak im pasuje. 

Dokladnie oni widac sami tego kontrolowac nie potrafia bo krzywa zakiast spadac caly czas rosnie a jak poluzuja zakazy to bedzie szlo w gore jeszcze bardziej. Bardziej mnie martwi czemu na tylu zarazonych jest tak malo uzdrowien na chwile obecna 

Bo Oni nie umieją sobie z tym poradzić, dla nich teraz wybory są ważniejsze niż życie ludzkie 

Te wszystkie statystyki to jedna wielka farsa. Nie wierze w ani jedno ich słowo. Testy wykonywane pokazują niedokładne wyniki, wyniki pozytywne maja ludzie którzy chorują na grype lub przeziębienie. wyzdrowien jest o wiele więcej ponieważ Wiele osób przechodzi to bezobjawowo i zdrowieje wiec w statystykach nie jest ujęty. Niech ludzie wychodzą i cieszą się swiezym powietrzem, bo i tak izolacja niczego nie zmieniła i nie zmieni, oswoimy się z wirusem jak i z grypa. Szczepionki nawet jak wynajdą to będzie to tak jak z tymi na grype które nie maja dobRej skutecznosci

Co człowiek to inna opinia na temat szczytu. Tego nikt nie wie co,y przed nami czy za nami. Od kiedy wirus jest w Polsce itp

Również jestem za zakazem odwiedzin w szpitalach. Niestety takie czasy ze powinnismy zachować maksimum ostrożności. Pracownicy służby zdrowia tez maja rodziny, a w tym okresie musza pracować o wiele ciężej i pewnie dłużej niż dotychczas.

Lilla- jak słyszę takie bzdury to mi się nóż w kieszeni otwiera. To puste frazesy z tv. Prawda jest taka, że każdy jakoś odbiera paczki i listy i jednego listu nagle nie może odebrać, żeby zagłosować... Do sklepów też ludzie chodzą tabunami, nie zachowują odległości i nie zakrywają całych twarzy, więc mogliby pójść i na sekundę zagłosować. Takie txty byłyby uzasadnione jakbyśmy rzeczywiście siedzieli w domu. Poza tym wypełnienie kartki to chyba nie jest niewiadomo jako wyczyn

MNPB ale tu nie chodzi tylko o wypełnienie kartki. Tu chodzi o przekazanie danych osobowych bez żadnego zabezpieczenia poczcie Polskiej, za chwilę one wyciekną i będzie wielki problem. Chodzi o złamanie konstytucji bo głosowanie ma być tajne a takie nie będzie skoro mamy podpisać oświadczenie i wpisać swój pesel. Ogólnie cały ten ich nacisk na wybory jest nie na miejscu w obecnej sytuacji. Widać, że za wszelką cenę chcą żeby wybory wygrał Duda. 

Karolinach, ale nie zrobienie wyborów to też złamanie konstytucji. A wyciek danych zawsze może się gdzieś zdarzyć. Jedyną opcją na przesunięcie wyborów jest wprowadzenie stanu wyjątkowego, czy jak to się tam nazywa. Tylko wtedy byśmy musieli płacić ogromne odszkodowania zagranicznym korporacjom. To doprowadzi do bankructwa państwa. Zaraz będzie klęska suszy, to ten stan wtedy też warto wprowadzić. 

I ten wirus szybko nie zniknie, musimy nauczyć się z nim żyć. Ja chodzę na zakupy, owszem robię większe i rzadziej. Paczki od kurierów, czy z poczty też odbieram. Jedna więcej nie jest dla mnie problemem. Państwo musi funkcjonować normalnie, a wybory muszą się odbyć. Termin pechowy, też mi to dziwnie wygląda, ale taka kolej rzeczy. Ja zachowuję ostrożność, ale staram się żyć normalnie i Państwo też musi funkcjonować. 

Powinni przedluzyc rzady Andrzeja Dudy do dwoch lat i bylo by po problemie. 

Teraz wybory nie sa najwazniejsze tylko nasze zdrowie. Czy odbeda sie wybory czy tez nie to i tak PiS wygra dopolki daja to beda ludzie na nich glosowac a teraz koronawirus idealnie wykorzystali w swojej kampanii wyborczej 

Kasia oni teraz chcą się pokazać jacy oni dobzi że pomagają Polakom do Polski wrócić, że niby "chronią" zdrowie wprowadzając zakazy itp wszystko na pokaz nic za.darmo 

Ja ogólnie już przestałam oglądać telewizję. Natomiast jeśli chodzi o wybory nigdy nie głosuje na PIS i tego się nie wstydzę jednak nie mam bladego pojęcia na kogo głosować bo wszyscy to oszuści i tak naprawdę pionki w grze która toczy się między konkretnymi partiami. Ogólnie najchętniej bym nie głosowała na nikogo bo szczerze głosując na kogokolwiek nie czuje się przekonana.

Powinni przedłużyć ale oni nie chcą przedłużyć tylko w tej wyjątkowej sytuacji tylko zmienić konstytucję tak, aby wydłużyć kadencję prezydenta. I całe szczęście, że nie zgadza się na to opozycja bo zmiana konstytucji z tym rządem by była straszna. Napchali by ile zdążyli w konstytucję swoich chorych wymysłów.