Pomysły na śniadanie

I ja zawsze daje trochę wody wysokozmineralizowanej bo gazowanej nie mam :) do mleka. 

Teraz zaczelyscie o tym kefirze to uwielbiam ten z ogórkiem kiszonym ale ciężko go dostać niestety, piliście kiedyś? 

Nigdy nawet nie słyszałam o takim hahahha

dwarazyH takiego nie piłam, ale kiedys widziałam w sklepie 

Omlet po austriacku - u nas hit! Wsunie nawet w chorobie :)

a tego nei znam. u mnie dzieci kochają omlet cesarski i to jest danie , które robimy na śniadanie jak nikt nie kupił chleba :D 

Kurze zaraz wyszukane te omlety bo ja różnie zwykle ;) hehe 

U nas na śniadanie królują różnego rodzaju kasze, owsianki itp. Czasem twarożek wytrawnie lub na słodko, a czasem placki czy omlet. Ostatnio synek bardzo lubi wciągać jajecznicę, robię mu z jajek przepiórczych. Aż mu się uszy trzęsą, jak je. I różne pasty na kanapki, to też jest hit ostatnio.

to u nas z reguły chleb, ale ja nie lubię śniadań na słodko , więc u nas one są dosłownie okazjonalnie. Wolę by przekąski były na słodko i w tedy omlety, gofry placki czy kaszki wjeżdząją na stół 

Jajka przepiórcze to i u nas były hitem ale jak były pierwszy raz podane;) potem już jej nie pasowały;/ ale to taki jadał i kombinowanie;( co by jej podpasowalo;/ 

a gdzie takie jajka kupiłaś ? 

Ja te jajka widziałam w jakimś supermarkecie... ale strasznie małe mi się wydały i uznałam, że wole od kury 

Oj ja jajka miałam ze wsi;) ale widziałam też w Biedronce auchanie więc tam można zobaczyć ;)

Tak te jajka to malusie zabawa przy obieraniu;)

U nas mała zaczynała od jajek przepiórczych to w sumie dużo jej nie było trzeba;) ale lubiła je ;) teraz już jest na normalnych ale też jak mam ze wsi to też zje ich więcej;)

U nas na śniadanie jemy jajecznica, omlety, kaszki z owocami , placuszki bananowe , naleśniki , jakiś Jogurt z owocem 

u mnie przepiórcze można kupić w warzywniaku lub w sklepie ze zdrową żywnością 

U nas ostatnio na śniadanie królują owsianki wszelakie. Polecam owsiankę a'la jabłecznik :)

U nas chłopcy nie chcą jeść owsianek nawet z ich ulubionymi owocami.. najlepiej jajecznica , omlet czy tost..

Córka uwielbia jajka zaś syn się nie tknie. Omlety też lubimy ale zazwyczaj bez warzyw bo córce nie smakują 

Placuszki bananowe, pancakes, naleśniki, omlety z warzywami lub na słodko, owsianki, jaglanki. Chociaż moje dziecko wciąż tylko na mleku, to mam opatentowane różne śniadania, bo narzeczony nie przepada za klasycznymi kanapkami na śniadanie.

U nas omlety, naleśniki czy kluski lane jak najbardziej ale jajecznica albo ugotowane jajeczko nie da rady od razu odruch wymiotny 

To ja jejecznice z córką najczęściej jemy w piątek. Tak myślę też w tygodniu jajko jej starczy