No to to samo tylko robione w gofrownicy ![]()
To znaczy jak?
Ja daję jajko troszkę mąki i troszkę mleka do tego warzywa kroję w drodniutka kostkę i daje albo do piekarnika w foremkach od babeczek albo do gofrownicy zależy co mi się chce ![]()
Ooooo takich nie jadłam i n8e robiłam, trzeba spróbować ![]()
Albo żeby babeczki wyszły,równo, daję warzywa i szynkę do foremek i zalewam tym jajkiem z mąką i mlekiem
Nooo pięknie ci wyszło ![]()
Łatwo do zrobienia a naprawdę smaczne. Tak jak mówisz jak mini pizza. Mięciutkie i idealny do dziecięcych rączek. Chociaż ja zawsze robie więcej bo wszyscy jemy
Pychotka ![]()
![]()
![]()
też tylko wiejskich jaj używam
babcia Córki przynosi od koleżanki , a ta ma kurki , króliki ![]()
Ja też tylko wiejskie jajka! Smak nie do porównania i wiadomo, co się je ![]()
Dzisiaj ciężki poranek, bo bez śniadania. Miałam krzywą cukrzycową. Powiem wam, że dopiero dochodzę do siebie. Przyszłam do domu i położyłam się bo mnie mdliło.
Ooo, my też niedawno robiliśmy krzywą z moim narzeczony i ja się czułam całkiem okej, ale on ledwo stał na nogach… I pani z przychodni nawet do niego później dzwoniła, bo miał duży spadek i faktycznie, wyniki miał kiepskie. Ta krzywa potrafi dać w kość, szczególnie jak coś jest nie tak. A jaką robiłaś tą 2 czy 3 ?
Miałam pobraną krew godzinę i dwie godziny po wypiciu glukozy.
I jak wyniki ?
Na czczo miałam 88. A po glukozie nie wiem, bo pielęgniarka się zamotała i nie dała mi osobnego kodu do sprawdzenia. Dam znac za tydzień, po wizycie u ginekologa.
A to dziwne, ja miałam wszystko podane od razu na jednym dokumencie, razem z wynikami przed i po glukozie. Dobrze, że masz wizytę niedługo, oby wszystko było w porządku ![]()
Myślę, że jest ok. W poprzednich ciążach nie miałam cukrzycy więc i tu nie przewiduję. Ale wiem, ze to nie jest zasada.
Po prostu tak mam, że muszę zjeść śniadanie bo mnie mdli. A tu ponad 2 h bez jedzenia zrobiły swoje.
Organizm w ciąży ma swoje zasady i jak nie dostanie śniadania na czas, to od razu daje znać ![]()
U nas oprócz klasyków, czyli kanapeczki, parówki czy jajka na miękko, jajecznica, to gdy jeszcze córka była mniejsza robiłam jej kaszę mannę z jabłkiem, pancakes - jedne bananowo owsiane, a drugie na musie owocowym. Oraz gofry buraczane - są różowe, więc zachęcają dziecko do zjedzenia, a są przepyszne, buraka nie czuć w ogóle ![]()
Te buraczane gofry brzmią świetnie, chyba muszę wypróbować, dzieciaki na pewno chętniej jedzą coś różowego ![]()