Kiedyś oglądałam chyba ,oczami diabła, reportaż o tym co się dzieje nawet u nas w Polsce. Bogaci zwyrodnialcy porywają maleńkie dzieci i gwałcą a w zasadzie nawet rozrywają od środka bo inaczej tego się nie da nazwac. Oczywiście później dziecko umiera ale dziwi mnie to że reporter może dotrzeć do różnych informacji a policja nie. To bardzo ciekawe jest
Dużo okropieństw sie dzieje na świecie niestety. A ta ostania sprawa co babeczka była gwalcona przez zwierzęta…. Świat idzie w złą stronę
Ze co ? ![]()
![]()
![]()
![]()
No ostatnio jest głośno o tym
Kurcze pierwszy raz slysze o tym ;/
Chodzi o aferę Klodska (pedofilia i zoofilia). Straszna sprawa lepiej nie czytać. W kanale Zero jest o tym.
Bo są ludzie którzy jerzdza jak dawcy , bez rozumu . A sa tacy co jedzą normalnie z głową , nie wszyscy co jeżdżą motocyklem są nazywani dawcami potocznie
Coś tam słyszałam o tym , ale dokładnie nie szczegółowo , wszędzie szukają biznesów niestety ![]()
Widziałam to. Przeszyło mnie to. Ile złości miałam wtedy na takich to moje ![]()
![]()
![]()
![]()
No właśnie to jest ciekawe ,
ale i zarazem straszne ![]()
Najlepsze że złapali gnojka na kamerach się rekestracja samochodu nagrała , samochód kradziony z rejestracją na jakiegoś ukraińca, miał dużo wystepków kradzieży i go znaleźli w końcu , straty sąd oszacował na 100zl:rofl: ale jak by szwagier chciał odzyskać musi osobną sprawę zakładać i stwierdził że za 100zl to wyda więcej za sprawę ![]()
@Kargaw słyszałam o tym mąż też to oglądał i też się zastanawiałam że skoro reportaż mają to czego policja się tym nie zajmuje…czego ich nie wylapią …z tymi niemowlaczkami to o tym słyszałam właśnie i zastanawiam się czy to prawda czy tylko zmyślony reportaż dla rozgłosu…ale jesli tak to nie wiem co bym takiemu zwyrodnialcowi zrobiła…jak bym go zobaczyła, złapać …obciąć co nie co …noech lata …i nigdy już nie krzywdzi …to się w głowie nie mieści…
Obawiam się że szwagier i tak by nic nie ugrał
Jak to jest że tacy chorzy ludzie wgl na świecie istnieją ![]()
![]()
Miałam podobne odczucia.
Dokładnie i pomyśleć że w Polsce też takie rzeczy się dzieją
Ja to myślę że nasza policja też ma jakieś ograniczone możliwości. Tam jest napewno dużo ludzi znanych w to zamieszanych i policja nic nie zrobi. Wiecie jak jest obcego złapią i zabiorą prawko jak będzie jechał pijany ale jak już np szwagier albo ktoś bliższy policjantowi no to jak zabierze. Upomni i na tym się skończy. Tu podejrzewam jest podobnie.
@Kargaw Kradną kradną takie rzeczy. To ja Ci powiem że byłam w szoku jak nam ukradli pod blokiem na osiedlu emblematy ze starego 18 letniego BMW (już go niema) które kosztowały chyba 100zł …. Ja byłam w szoku. A potem wyczytałam że policja złapała złodziei i mieli sporo emblematów i ludzie mieli się zgłaszać ale na zdjęciu nie było naszych więc pewnie upłynnili.
To u nas całkiem świeża sprawa, jeden policjant za dużo wiedział zaczął mówić więcej to już go nie ma postrzelili go w Lesie i tak to nieraz jest że wiedzą ale nieraz cicho siedzą bo to mafia jest i się boją o siebie i swoje rodziny
A no emblematy oryginalne do takiego BMW to ciężko kupić więc kradną ![]()
tak samo jak kradną zakrętki do wentylkow z logo BMW jak ktoś ma oryginalne to tanie jest ale ciężko to zdobyć
wiem coś o tym bo też mi gdzieś odpadł i nie miałam z pół roku a trafić na oryginał to graniczyło z cudem ![]()
No tak jest. Jego zastrzelili ale oczywiście nie wiadomo kto to zrobił? Wszyscy wiedzą ale nikt nie powie
Dokładnie tak, mąż się bał właśnie o wentyle bo mieliśmy stare auto ale z pakietem M3 więc dość chodliwe ![]()
![]()
Moja mama nigdzie takiej zgody nie wyrażała, ale też się nie sprzeciwiała za życia i lekarze ze mną rozmawiali i pytali o to i to ja miałam podjąć decyzję.
Powiem wam szczerze, że bardzo się wahałam i nie wiedziałam co zrobić. Lekarz mi opowiadał Że na przeszczep czeka dużo osób, opowiedział mi też o dziewczynce która czeka na przeszczep serca i że nawet serce w nie najlepszym stanie będzie dla niej lepsze niż to które ma aktualnie. I dziewczyny w tym momencie w którym on mówił o tym sercu dostałam na what upie wiadomość od nieznanego numeru i była to emotka serca (pisząc to mam nadal ciarki) ale to był dla mnie znak! Wyraziliśmy zgodę na pobranie narządów od mamy. Ja później pisałam do zespołu tranplantacyjnego i dostałam wiadomość ;
“Jedyne o czym mogę Panią poinformować, iż narządy pobrane od Pani Mamy zostały przeszczepione, a biorcy żyją dzięki narządom otrzymanym od Pani zmarłej Mamy.”
I powiem wam szczerze że to mi dało mega moc i dzięki temu bardziej pogodziłam się ze stratą bo miałam świadomość, że dzięki mojej mamie żyją trzy inne osoby ![]()
Jestem też na grupie o przeszczpie na fb i Ci ludzie tam są tak niesamowicie wdzięczni, to też mi dało dużo siły ![]()
@Kiniawes No to pięknie się wszystko potoczyło. Czasem nawet można się spotkać z osobami które mają organ zmarłej osoby i on są naprawdę bardzo wdzięczni za to . Zwłaszcza jak zmarłej osoby nie dało się już utlratowac.
W twoim przypadku wyrażając zgodę dalas szansę na normalne życie trzem innym osobą. I jakaś cząstka twojej mamy nadal żyje ![]()