Nie jestem w temacie aż muszę sobie obejrzeć za chwilę te reklamę ![]()
TAAAAK!!! Łazienka już prawie gotowa, dziś byłam do końca ogarnąć kuchnie, wszystkie sprzęty w kuchni już podłączone więc cieszę się jak głupia ![]()
![]()
U nas imprezy dzieci są bez alkoholu obowiązkowo. Ani kieliszka wina do obiadu. Powiedzieliśmy, że to impreza dziecka i skoro ona nie może, to goście również
jak będą chcieli, to pewnie wypiją z nią drinka czy kieliszek na 18 urodzinach
a póki co imprezy dziecka są bez alkoholu, wigilia również. W boże narodzenie zdarzy się, że coś stanie na stole, ale też nie ma przy tym awantur, kłótni.
Cieszę się razem z toba
w końcu się doczekałaś ![]()
a zarazem zazdroszczę ![]()
![]()
Taaak! Już wczoraj zawiozłam tam graty i dziś po pracy, jadę już prosto tam ![]()
![]()
No to pełny progres. Gratki
Cudownie czytać takie dobre wiadomości! Czyli się udało! Czyli w nowy rok w nowym domu🩷
Opowiadaj , jak pierwsze dni ci mijają na nowym ? ![]()
![]()
Cudownie!! Fakt, roboty jest mnóstwo, bo ciągle rozpakowujemy rzeczy, córka nie pomaga, bo wszędzie zabawki rozrzuca
ale jednak co u siebie, to u siebie. Remont nadal trwa, bo łazienka jest zrobiona „prowizorycznie” tzn zostały nam nieoszpachlowane ściany, ale mimo wszystko w końcu jestem u siebie w domu ![]()
Myślę, że jeszcze będzie sporo takich rzeczy które nie będą do końca zrobione, ale ważne że już można mieszkać
moim znajomi w mieszkaniu w którym mieszkają z 5 lat nadal mają wiszącą żarówkę bo jakoś nie po drodze im kupno żyrandola ![]()
My od roku mieszkamy bez szafy w sypialni i bez listew na schodach - bo zawsze są inne ważniejsze wydatki, także tego ![]()
![]()
Powiem Ci tyle w domu zawsze jest co robić. Ja się wprowadziłam w 2018 i non stop jeszcze czegoś nie mam ![]()
![]()
![]()
Ja nie mam poręczy bo jak mi zawołali ile to kosztuje to cóż no po prostu tyle nie mam
Takie wiszące żarówki to chyba standard na nowym ![]()
![]()
Ja mówię , że przed przeprowadzką chce jak najwięcej mieć zrobione , bo potem to będzie trwać latami ![]()
![]()
@DDoominika ale super , że już tak fajnie masz , to zawsze cieszy ![]()
@Anetteso_gmail.com jak się już zamieszka , wtedy widać co można było by zmienić , i co chwilę by można było coś robić ![]()
![]()
Najważniejszy ten pierwszy krok czyli przeprowadzka. Potem już pójdzie po mału. Zazdroszczę tego zapachu nowości
Bo jak się już mieszka , to zawsze ma się dużo innych wydatków ale najważniejsze i tak w końcu się tam wprowadzić i małymi kroczkami do przodu
No mojego męża brat też od 5 lat mieszka bez listew ![]()
u nas listwy leżą pod łóżkiem, czekają na przyklejenie ![]()
ale muszą odczekać, nabrać mocy urzędowej ![]()
Zwłaszcza przy dzieciach wydatki tworzą się z powietrza
Całe szczęście widzę, że jednak trochę się to w naszym kraju zmienia. A przynajmniej są to moje osobiste odczucia. Czyli jednak tego alkoholu jest mniej w domach, jeżeli jest, to raczej jakieś winko czy whisky, piwko, a nie wóda do spodu. Wiadomo,że jeszcze to wszystko jest obecne, szczególnie na imprezach, ale jest większa kultura picia. Życzę powodzenia w trwaniu w trzeźwości
moja teściowa nie wypiła ani łyka alkoholu od ładnych paru lat, myślę,że będzie już blisko 10 lat. W jej rodzinie (bracia) mają problemy alkoholowe i stąd jej postanowienie.
Super, gratulacje!
Nowy Rok, nowy dom, super
jak się mieszka? ![]()
Faaajnie, chociaż miewam jeszcze takie uczucie, jakbym nie była u siebie
ale z dnia na dzień coraz lepiej to wygląda, bo już się rozpakowaliśmy (mniej więcej) no i w końcu jesteśmy na swoim ![]()