Plany na Święta 2025

Nie jestem w temacie aż muszę sobie obejrzeć za chwilę te reklamę :smiling_face:

TAAAAK!!! Łazienka już prawie gotowa, dziś byłam do końca ogarnąć kuchnie, wszystkie sprzęty w kuchni już podłączone więc cieszę się jak głupia :heart::rofl:

1 polubienie

U nas imprezy dzieci są bez alkoholu obowiązkowo. Ani kieliszka wina do obiadu. Powiedzieliśmy, że to impreza dziecka i skoro ona nie może, to goście również :rofl:jak będą chcieli, to pewnie wypiją z nią drinka czy kieliszek na 18 urodzinach :rofl: a póki co imprezy dziecka są bez alkoholu, wigilia również. W boże narodzenie zdarzy się, że coś stanie na stole, ale też nie ma przy tym awantur, kłótni.

1 polubienie

Cieszę się razem z toba :smiling_face_with_three_hearts:w końcu się doczekałaś :smiling_face_with_three_hearts::face_holding_back_tears: a zarazem zazdroszczę :smiling_face::smiling_face:

1 polubienie

Taaak! Już wczoraj zawiozłam tam graty i dziś po pracy, jadę już prosto tam :heart::rofl:

4 polubienia

No to pełny progres. Gratki

1 polubienie

Cudownie czytać takie dobre wiadomości! Czyli się udało! Czyli w nowy rok w nowym domu🩷

Opowiadaj , jak pierwsze dni ci mijają na nowym ? :smiling_face::smiling_face:

1 polubienie

Cudownie!! Fakt, roboty jest mnóstwo, bo ciągle rozpakowujemy rzeczy, córka nie pomaga, bo wszędzie zabawki rozrzuca :rofl: ale jednak co u siebie, to u siebie. Remont nadal trwa, bo łazienka jest zrobiona „prowizorycznie” tzn zostały nam nieoszpachlowane ściany, ale mimo wszystko w końcu jestem u siebie w domu :smiling_face_with_three_hearts:

3 polubienia

Myślę, że jeszcze będzie sporo takich rzeczy które nie będą do końca zrobione, ale ważne że już można mieszkać :heart: moim znajomi w mieszkaniu w którym mieszkają z 5 lat nadal mają wiszącą żarówkę bo jakoś nie po drodze im kupno żyrandola :sweat_smile:
My od roku mieszkamy bez szafy w sypialni i bez listew na schodach - bo zawsze są inne ważniejsze wydatki, także tego :sweat_smile::sweat_smile:

1 polubienie

Powiem Ci tyle w domu zawsze jest co robić. Ja się wprowadziłam w 2018 i non stop jeszcze czegoś nie mam :rofl::rofl::rofl:

Ja nie mam poręczy bo jak mi zawołali ile to kosztuje to cóż no po prostu tyle nie mam

Takie wiszące żarówki to chyba standard na nowym :smiling_face::rofl:
Ja mówię , że przed przeprowadzką chce jak najwięcej mieć zrobione , bo potem to będzie trwać latami :see_no_evil::crazy_face:
@DDoominika ale super , że już tak fajnie masz , to zawsze cieszy :smiling_face:
@Anetteso_gmail.com jak się już zamieszka , wtedy widać co można było by zmienić , i co chwilę by można było coś robić :smiling_face::sweat_smile:

1 polubienie

Najważniejszy ten pierwszy krok czyli przeprowadzka. Potem już pójdzie po mału. Zazdroszczę tego zapachu nowości

1 polubienie

Bo jak się już mieszka , to zawsze ma się dużo innych wydatków ale najważniejsze i tak w końcu się tam wprowadzić i małymi kroczkami do przodu

No mojego męża brat też od 5 lat mieszka bez listew :rofl::rofl:u nas listwy leżą pod łóżkiem, czekają na przyklejenie :rofl::rofl:ale muszą odczekać, nabrać mocy urzędowej :rofl:

Zwłaszcza przy dzieciach wydatki tworzą się z powietrza

Całe szczęście widzę, że jednak trochę się to w naszym kraju zmienia. A przynajmniej są to moje osobiste odczucia. Czyli jednak tego alkoholu jest mniej w domach, jeżeli jest, to raczej jakieś winko czy whisky, piwko, a nie wóda do spodu. Wiadomo,że jeszcze to wszystko jest obecne, szczególnie na imprezach, ale jest większa kultura picia. Życzę powodzenia w trwaniu w trzeźwości :heart: moja teściowa nie wypiła ani łyka alkoholu od ładnych paru lat, myślę,że będzie już blisko 10 lat. W jej rodzinie (bracia) mają problemy alkoholowe i stąd jej postanowienie.

Super, gratulacje! :grin: Nowy Rok, nowy dom, super :heart_eyes: jak się mieszka? :grin:

1 polubienie

Faaajnie, chociaż miewam jeszcze takie uczucie, jakbym nie była u siebie :rofl:ale z dnia na dzień coraz lepiej to wygląda, bo już się rozpakowaliśmy (mniej więcej) no i w końcu jesteśmy na swoim :smiling_face_with_three_hearts:

5 polubień