Miałam spędzać już u siebie, a remont trwa
niestety dopiero sylwester nas czeka w nowym domu, ale mimo wszystko cieszy mnie, że zmierza to do końca ![]()
W wigilię będziemy u teściowej, boże narodzenie u moich rodziców, a drugi dzień świąt jeszcze zobaczymy, czy len w domu, czy gdzieś się poszwędamy ![]()
Wejdziecie w nowy rok na swoim!![]()
Ważne , że jesteście bliżej niż dalej
piękne rozpoczęcie roku ![]()
![]()
Sylwester w nowym domu, to piękny początek Nowego Roku Wam się szykuje ![]()
U nas Wigilia we 3 a odwiedzanie rodziny w pozostale dni ![]()
Oby!! ![]()
bo ten rok był chyba maksymalnie pechowy ![]()
To będzie super rozpoczęty rok ![]()
Oby tylko na pewno nie było żadnych więcej niespodzianek i faktycznie udało się nam tam w tego Sylwestra wprowadzić, bo już pomału robi mi się niedobrze, na samą myśl o jakimś kolejnym oooznieniu…
Trzeba być dobrej myśli!
Oby! Trzymamy kciuki! Będzie piękne wejście w nowy rok 🫶🏼
@DDoominika fajnie się tak wprowadzić do nowego pachnącego nowością domu
I jak ? Widzisz szanse na przeprowadzenie się na sylwestra?
bo już coraz mniej czasu ![]()
![]()
To trzymamy kciuki, by Nowy rozpoczął się szczęśliwie i tak trwał! ![]()
Moje plany swiateczne byly zwiazane tez z brakiem alkoholu. We wczesniejszych latach bylo tylko wino i kto chcial to mogl kieliszek wypic. Ale postanowilam ze na mojej wigilii nie bedzie zadnefo alkoholu a pozniej jak bede gdzies szla to nie napije sie. Od jakiegos czasu juz myslalam o totalnej abstynencji i to byl moj taki challange.
Wiecie ze dwa razy musialam kilkukrotnie odmowic ?
No ale kieliszeczek sie nie napijesz ?
No ale troszeczke na sprobowanie ?
Staralam sie brac to na smiechy i mowilam ze nie pije i nie jestem w ciazy itp.
Ale to prawda co czytalam - swieta to okropny czas dla wielu osob. Dla dzieci alkoholikow - bo wieczny strach czy beda pijani bardzo czy tylko trocje czy bedzie klotnia itp
Dla alkoholikow i ludzi leczacych sie -, ile razy trzeba powtarzac NIEEEE a ile razy ktos dalej namawia no weeeez.
Ile to trzeba miec samozaparcia ?
No i mysle ze wejde w 2026 tez pewnym trzezwym krokiem !
Jak tam? Perspektywa przeprowadzki jeszcze w tym roku jeszcze coraz bardziej się oddala?
To prawda, święta czy sylwestra dla osób uzależnionych to nie najbardziej fortunny czas
Masz też racj że dla wielu osób święta wcale nie są sielanką dla dzieci alkoholików to często czas napięcia i strachu, a dla osób, które walczą o trzeźwość prawdziwy test charakteru. I dlatego ważne jest aby uszanować czyjąś decyzję o niepiciu, zamiast naciskać czy żartować.
Dlatego ile osób robi nakonkę na tą reklamę nową Łomży z Karolakiem A moim zdaniem on pięknie pokazał właśnie taką patologię i ten absurd w którym wiele osób się zmaga A często jest zamiatany pod dywan
Niestety jako naród mamy duży problem z alkoholem i mi osobiście marzy się, żeby na stałe zniknął ze stołu wigilijnego tak aby dzieciaki nie musiały na to patrzeć i zeby nie bylo reklam (jak np. Ta ostatnia z piwem i Karolakiem) i promocji na alkohol typu 6+6 gratis w bierdonce .
Nadużywanie alkoholu kosztuje nas wszystkich od rent i leczenia osób poszkodowanych lub sprawców przez akcje ratunkowe i terapie dla uzależnionych i ich rodzin, aż po skutki społeczne jak dłuższe kolejki w szpitalach czy do specjalistów ![]()
Oj tak tez marzy mi sie by chrzciny komunia czy swieta byly bez alkoholu.