Plany na Święta 2025

Miałam spędzać już u siebie, a remont trwa :pleading_face: niestety dopiero sylwester nas czeka w nowym domu, ale mimo wszystko cieszy mnie, że zmierza to do końca :heart:
W wigilię będziemy u teściowej, boże narodzenie u moich rodziców, a drugi dzień świąt jeszcze zobaczymy, czy len w domu, czy gdzieś się poszwędamy :rofl:

1 polubienie

Wejdziecie w nowy rok na swoim!:hugs:

Ważne , że jesteście bliżej niż dalej :slight_smile: piękne rozpoczęcie roku :heart::house_with_garden:

1 polubienie

Sylwester w nowym domu, to piękny początek Nowego Roku Wam się szykuje :star_struck:

U nas Wigilia we 3 a odwiedzanie rodziny w pozostale dni :slight_smile:

Oby!! :rofl::rofl: bo ten rok był chyba maksymalnie pechowy :rofl:

1 polubienie

To będzie super rozpoczęty rok :smiling_face:

Oby tylko na pewno nie było żadnych więcej niespodzianek i faktycznie udało się nam tam w tego Sylwestra wprowadzić, bo już pomału robi mi się niedobrze, na samą myśl o jakimś kolejnym oooznieniu…

1 polubienie

Trzeba być dobrej myśli!

Oby! Trzymamy kciuki! Będzie piękne wejście w nowy rok 🫶🏼

1 polubienie

@DDoominika fajnie się tak wprowadzić do nowego pachnącego nowością domu

1 polubienie

I jak ? Widzisz szanse na przeprowadzenie się na sylwestra? :smiling_face: bo już coraz mniej czasu :crazy_face::smiling_face:

To trzymamy kciuki, by Nowy rozpoczął się szczęśliwie i tak trwał! :star_struck:

Moje plany swiateczne byly zwiazane tez z brakiem alkoholu. We wczesniejszych latach bylo tylko wino i kto chcial to mogl kieliszek wypic. Ale postanowilam ze na mojej wigilii nie bedzie zadnefo alkoholu a pozniej jak bede gdzies szla to nie napije sie. Od jakiegos czasu juz myslalam o totalnej abstynencji i to byl moj taki challange.
Wiecie ze dwa razy musialam kilkukrotnie odmowic ?
No ale kieliszeczek sie nie napijesz ?
No ale troszeczke na sprobowanie ?

Staralam sie brac to na smiechy i mowilam ze nie pije i nie jestem w ciazy itp.
Ale to prawda co czytalam - swieta to okropny czas dla wielu osob. Dla dzieci alkoholikow - bo wieczny strach czy beda pijani bardzo czy tylko trocje czy bedzie klotnia itp
Dla alkoholikow i ludzi leczacych sie -, ile razy trzeba powtarzac NIEEEE a ile razy ktos dalej namawia no weeeez.
Ile to trzeba miec samozaparcia ?
No i mysle ze wejde w 2026 tez pewnym trzezwym krokiem !

Jak tam? Perspektywa przeprowadzki jeszcze w tym roku jeszcze coraz bardziej się oddala?

To prawda, święta czy sylwestra dla osób uzależnionych to nie najbardziej fortunny czas

1 polubienie

Masz też racj że dla wielu osób święta wcale nie są sielanką dla dzieci alkoholików to często czas napięcia i strachu, a dla osób, które walczą o trzeźwość prawdziwy test charakteru. I dlatego ważne jest aby uszanować czyjąś decyzję o niepiciu, zamiast naciskać czy żartować.

Dlatego ile osób robi nakonkę na tą reklamę nową Łomży z Karolakiem A moim zdaniem on pięknie pokazał właśnie taką patologię i ten absurd w którym wiele osób się zmaga A często jest zamiatany pod dywan

Niestety jako naród mamy duży problem z alkoholem i mi osobiście marzy się, żeby na stałe zniknął ze stołu wigilijnego tak aby dzieciaki nie musiały na to patrzeć i zeby nie bylo reklam (jak np. Ta ostatnia z piwem i Karolakiem) i promocji na alkohol typu 6+6 gratis w bierdonce .
Nadużywanie alkoholu kosztuje nas wszystkich od rent i leczenia osób poszkodowanych lub sprawców przez akcje ratunkowe i terapie dla uzależnionych i ich rodzin, aż po skutki społeczne jak dłuższe kolejki w szpitalach czy do specjalistów :smiling_face_with_tear:

Oj tak tez marzy mi sie by chrzciny komunia czy swieta byly bez alkoholu.