Niestety, wiele osób ciągnie traumę z dzieciństwa, więc warto o to zadbać od samego początku.
Dzięki temu wizyta u dentysty może być spokojna i nawet… pozytywna
Oj tak, doskonale to rozumiem , sama kiedyś uciekłam z fotela. Przez długi czas bałam się w ogóle chodzić do dentysty, dopiero gdy trafiłam na naprawdę fajną panią, która podeszła do mnie z empatią i spokojem, wszystko się zmieniło. Dlatego tak ważne jest dobre podejście od samego początku, może to naprawdę zostawić ślad na całe życie.
Tak to prawda samo podejście jest bardzo ważne , ważne jak ktoś podchodzi do nas z powołaniem do swego zawodu wtedy czujemy się bezpiecznie
jeśli było pozytywnie, to człowiek idzie później bez stresu, a jeśli negatywne, to trauma potrafi ciągnąć się latami.
Super, że trafiłaś na kogoś z empatią to naprawdę ratuje sytuację i pozwala przełamać ten lęk.
Pierwszy raz do dentysty wzięliśmy córkę jak miała ok 2,5 roku. Wcześniej przygotowywaliśmy ją na tą wizytę, np bawiliśmy się w dentystę, opowiadałam jej jak taka wizyta wygląda, czytała książeczki gdzie główny bohater idzie do dentysty. Byliśmy na kontroli wszyscy więc też widziała, jak my siedzimy na fotelu dentystycznym. Córka była bardzo grzeczna, otworzyła pięknie buzię. Córka mówiła,że było fajnie i może iść jeszcze raz
Mnie czeka jitro wizyta u dentysty synek niby chetny ale zobaczymy jak juz bedzie w gabinecie;) trzymajcie kciuki
Będzie dobrze, trzymamy kciuki daj znać jak poszło
Daj znać jak było ? A ile ma lat ?