Pierwszy lot samolotem

Właśnie coś przeczytałam, że do dwóch lat :wink:

Ja to wgl jestem całkiem zielona w tych sprawach jeszcze nigdy nie leciałam , to ja nie wiem czy bym się z takim maluchem ogernela :rofl::see_no_evil:

Z maluchem też nie leciałam. Również czuję lęk gdy o tym myślę. Ja lubię być przygotowana na wszystko a wiadomo, że do samolotu ohranicza się bagaż. Poza tym dużo energii pochłania taka podróż, nie wiem czy bym odpoczęła.

Ja leciałam, ale bez dziecka. Z maluchem to pewnie zupełnie inna logistyka i pewnie dużo więcej wyzwań, więc całkiem Cię rozumiem

1 polubienie

Mam te same myśli , dla tego teraz będąc w ciąży wiem E na lot jeszcze muszę jeszcze trochę poczekać . :smiling_face:

Jak macie dobrą pomoc u dziadków, to na pierwszy lot na 3 dni sama bym poleciała, żeby zobaczyć, jak to wszystko wygląda w praktyce, a potem dopiero z dziećmi :smile:

Aa mimo wszystko wolę jednak poczekać , w Polsce też jest dużo pięknych miejsc gdzie jeszcze nie byliśmy :smiling_face:

Chyba do dwóch lat bo w tedy tez można zabrać dodatkowo wózek lub fotelik

Masz rację, Polska ma naprawdę wiele wspaniałych zakątków do odkrycia, tylko szkoda, że pogoda czasem nie dopisuje :sweat_smile:

Niestety z tym u nas to już nie jest zawsze tak idealnie :rofl:

No właśnie coś mi się kojarzy, że do 2 lat i właśnie ten jeden dziecięcy bagaż właśnie fotelik lub wózek też jest darmowy

Tak, polskie miasta są piękne, polskie góry, np Tatry, no i samo morze również jest niczego sobie, jeśli trafi się na miejscowość mniej turystyczną, która nie jest obsadzona cała w straganach z dmuchanymi kółkami :rofl: dodatkowo Mazury, piękne jeziora, piękne lasy. Mamy naprawdę sporo zakątków do odwiedzenia. Lubię podróże po Polsce, ale czasami chce się też polecieć gdzie indziej, pooglądać architekturę, zasmakować innej kuchni i podejrzeć innej kultury

1 polubienie

Dokładnie, zawsze znajdzie się coś wyjątkowego do zobaczenia. A wyjazdy zagraniczne to okazja, żeby poznać nowe tradycje, spróbować lokalnych potraw i zachwycić się inną architekturą. Dobrze czasem zmienić otoczenie :slight_smile:

1 polubienie

My w tym roku zwiedziliśmy Jurę Krakowsko- Częstochowską. Bardzo ładne tereny. Szlakiem Orlich Gniazd zwiedziliśmy ponad 7 zamków i wiele jaskiń. Były też niewielkie szczyty do zdobycia.
Naprawdę polecam ten rejon dla rodzin, można wiele zobaczyć i przeżyć.
A wy jakie miejsca polecacie w Polsce ?

1 polubienie

My w tym roku postawiliśmy na krótkie wyjazdy w okolicy. Byliśmy 3 dni w Chochołowie ( dobra baza wypadową na termy, do Zakopanego i okoliczne miejscowości). Potem Kraków, Rzeszów, Piwniczna, Muszyna. Takie jednodniowe wypady. Może w przyszłym roku pomyślimy o jakimś dłuższym wyjeździe :smiley:

1 polubienie

My kupiliśmy właśnie wycieczkę do Tunezji na majówkę przyszłego roku. Lecimy w 25 osób z 3 różnych miejsc więc trzeba było ogarnąć to wcześniej :crazy_face::crazy_face:

Ooo to rzeczywiście trzeba to logistycznie dobrze zaplanować ;D ale super, będziecie mieć wesoło! :smiley:

Wow ekstra , ale organizacja w tym przypadku to podstawa . My jeszcze. Tym roku chcemy do Turcji poleciecale to bedzie totalny last wiec zaopatruje sie w nowe pierdoły dla dzieci

O tak tym bardziej że średnia wieku to będzie 3-63 :rofl::rofl::rofl: ale ekipa leci taka że z przyjaciółką myślimy zacząć już ćwiczyć mięśnie twarzy bo sami jajcarze lecą :rofl::rofl:

1 polubienie

Pierdoły to podstawa :rofl::rofl: córka już na temu siedzi i patrzy co moNa zakupić :rofl: