Właśnie coś przeczytałam, że do dwóch lat ![]()
Ja to wgl jestem całkiem zielona w tych sprawach jeszcze nigdy nie leciałam , to ja nie wiem czy bym się z takim maluchem ogernela ![]()
![]()
Z maluchem też nie leciałam. Również czuję lęk gdy o tym myślę. Ja lubię być przygotowana na wszystko a wiadomo, że do samolotu ohranicza się bagaż. Poza tym dużo energii pochłania taka podróż, nie wiem czy bym odpoczęła.
Ja leciałam, ale bez dziecka. Z maluchem to pewnie zupełnie inna logistyka i pewnie dużo więcej wyzwań, więc całkiem Cię rozumiem
Mam te same myśli , dla tego teraz będąc w ciąży wiem E na lot jeszcze muszę jeszcze trochę poczekać . ![]()
Jak macie dobrą pomoc u dziadków, to na pierwszy lot na 3 dni sama bym poleciała, żeby zobaczyć, jak to wszystko wygląda w praktyce, a potem dopiero z dziećmi ![]()
Aa mimo wszystko wolę jednak poczekać , w Polsce też jest dużo pięknych miejsc gdzie jeszcze nie byliśmy ![]()
Chyba do dwóch lat bo w tedy tez można zabrać dodatkowo wózek lub fotelik
Masz rację, Polska ma naprawdę wiele wspaniałych zakątków do odkrycia, tylko szkoda, że pogoda czasem nie dopisuje ![]()
Niestety z tym u nas to już nie jest zawsze tak idealnie ![]()
No właśnie coś mi się kojarzy, że do 2 lat i właśnie ten jeden dziecięcy bagaż właśnie fotelik lub wózek też jest darmowy
Tak, polskie miasta są piękne, polskie góry, np Tatry, no i samo morze również jest niczego sobie, jeśli trafi się na miejscowość mniej turystyczną, która nie jest obsadzona cała w straganach z dmuchanymi kółkami
dodatkowo Mazury, piękne jeziora, piękne lasy. Mamy naprawdę sporo zakątków do odwiedzenia. Lubię podróże po Polsce, ale czasami chce się też polecieć gdzie indziej, pooglądać architekturę, zasmakować innej kuchni i podejrzeć innej kultury
Dokładnie, zawsze znajdzie się coś wyjątkowego do zobaczenia. A wyjazdy zagraniczne to okazja, żeby poznać nowe tradycje, spróbować lokalnych potraw i zachwycić się inną architekturą. Dobrze czasem zmienić otoczenie ![]()
My w tym roku zwiedziliśmy Jurę Krakowsko- Częstochowską. Bardzo ładne tereny. Szlakiem Orlich Gniazd zwiedziliśmy ponad 7 zamków i wiele jaskiń. Były też niewielkie szczyty do zdobycia.
Naprawdę polecam ten rejon dla rodzin, można wiele zobaczyć i przeżyć.
A wy jakie miejsca polecacie w Polsce ?
My w tym roku postawiliśmy na krótkie wyjazdy w okolicy. Byliśmy 3 dni w Chochołowie ( dobra baza wypadową na termy, do Zakopanego i okoliczne miejscowości). Potem Kraków, Rzeszów, Piwniczna, Muszyna. Takie jednodniowe wypady. Może w przyszłym roku pomyślimy o jakimś dłuższym wyjeździe ![]()
My kupiliśmy właśnie wycieczkę do Tunezji na majówkę przyszłego roku. Lecimy w 25 osób z 3 różnych miejsc więc trzeba było ogarnąć to wcześniej ![]()
![]()
Ooo to rzeczywiście trzeba to logistycznie dobrze zaplanować ;D ale super, będziecie mieć wesoło! ![]()
Wow ekstra , ale organizacja w tym przypadku to podstawa . My jeszcze. Tym roku chcemy do Turcji poleciecale to bedzie totalny last wiec zaopatruje sie w nowe pierdoły dla dzieci
O tak tym bardziej że średnia wieku to będzie 3-63 ![]()
![]()
ale ekipa leci taka że z przyjaciółką myślimy zacząć już ćwiczyć mięśnie twarzy bo sami jajcarze lecą ![]()
![]()
Pierdoły to podstawa ![]()
córka już na temu siedzi i patrzy co moNa zakupić ![]()