Pierwszy lot samolotem

Wow spora ekipa. Będzie dobra zabawa. Zazdroszczę :blush:

1 polubienie

Ooo to tylko pozazdrościć, coś czuję, że będziecie się świetnie bawić :smile:

1 polubienie

Z taką ekipą zawsze najlepiej :smiling_face: nie ma nudy :rofl:

Oj napewno nie będzie :grin::grin:

1 polubienie

Ale fajnie, że się dogadaliście taką grupą! Ja byłam w Grecji w 9 osób i dla mnie to za dużo :rofl::rofl: zdecydowanie wolę indywidualne wakacje :rofl:

Nasza ekipa jest taka że jak ktoś ma ochotę posiedzieć sam stolik obok to żaden problem. Jakby jesteśmy wszyscy ale każdy sobie że tak powiem . Byliśmy już 3ata temu nad morzem też z częścią osób z tej ekipy. I było super. Po prostu nikt na nikogo się nie obraża jak nie chodzimy wszędzie razem.

I takie podejście jest super, każdy sobie może porobić na co ma ochotę, pójść gdzie chce, a kiedy chce się razem pośmiać, powyglupiac, to jest z kim :slight_smile:

I takie podejście jest super. U nas po2 dniach był już podział, bo część się obraziła na mnie i 2 dziewczyny z pokoju, że wyszłyśmy później na śniadanie :rofl::rofl:

No mnie też by to wkurzało. My mamy taką zasadę że każdy wstaje o której chce i robi co chce. Oczywiście grupa informujemy się co robimy ale jak ktoś nie chce gdzieś jechać to zostaje na miejscu i tyle. Wieczorem też kto chce iść spać to idzie nie ma obrażania się. Tak to bym zgłupiała żeby się grupie podporządkować hahahha

1 polubienie

Nooo ja po tych wakacjach powiedziałam, że ostatni raz jadę w tej ekipie :rofl::rofl: teraz też było nas nad morzem 9, ale jakoś każdy robił tak naprawdę co chciał. Gdzie mieliśmy jechać razem to jechaliśmy, a resztę czasu jak chcieliśmy to razem, a jak nie to osobno

To my jakoś na szczęście się dogadujemy hahahh

1 polubienie

O rany, to rzeczywiście z takim towarzystwem ciężko byłoby podróżować. Fajnie jest z kimś jechać, ale kiedy jednak jest swoboda, a nie podporządkowanie,bo się obrażę :smile:

No dokładnie. Pierwszy i ostatni raz pojechałam tą ekipą na wakacje :rofl:

Nie no to jest najgorsze. Grupa grupą ale każdy jest dorosły i może robić co chce

Dokładnie tak :slight_smile: dlatego tak super, że Wam się taka grupa udała :slight_smile:

1 polubienie

I tak jest najlepiej :smiling_face:

Jeśli nie dzieje się nic niepokojącego to można śmiało latać do 32 tygodnia ciąży. Po 28 tygodniu trzeba mieć jedynie zaświadczenie od lekarza o braku przeciwwskazań. A najlepszy do latania jest II trymestr. Też jestem w ciąży, mimo wszystko chcę lecieć i mam nadzieję, że się uda. Nie rezerwowaliśmy nic wcześniej, bo nie wiedziałam właśnie jak będzie z moim zdrowiem. Lekarz wyraził zgodę, to będzie akurat początek II trymestru, więc idealnie.

A ja najlepiej właśnie wspominam wakacje na Krecie, gdzie byliśmy w 7 osób. Na szczęście nikt nie miał do siebie wzajemnych pretensji. I tak naprawdę też niby wakacje w 7 osób, ale razem spędziliśmy 3 dni na intensywnym zwiedzaniu a pozostałe dni byłam już sama z narzeczonym i to nam się super sprawdziło.

U nas niestety tak super nie było, ale myślę, że to kwestia ekipy tak naprawdę

Dokładnie to kwestia ekipy. @Lea_Leo tak później można na zaświadczenie ale np mój lekarz powiedział że nie ustawi mi zaświadczenia że mogę lecieć samolotem bo jestem na zwolnieniu więc teoretycznie coś się dzieje że nie mogę pracować. Sama ciąża nie jest powodem wystawiania L4 lekarz zazwyczaj pisze że mdłości bądź spuchnięte nogi a nagle wystawia zaświadczenie że wszystko jest ok i można latać. Sam sobie zaprzecza w tedy więc to też zależy od lekarza

1 polubienie

Dokładnie , dużo zależy od podejścia lekarza, dlatego w takich sytuacjach często najlepiej dopytać jeszcze kogoś innego, żeby mieć jasność

1 polubienie