Pierwsze święta

No w tym jest wlasnie problem … bo znam ja i za tydzien wiem ze juz cos innego bedzie chciala :see_no_evil:

Ale super klimacik :smiling_face:

1 polubienie

Dokladnie w tym roku chce troche odpuscic , chociaz nie wiem czy bede potrafila :sweat_smile:

Ja juz przestałam patrzec na innych typu babcia, dziadek skupiam sie na dzieciach i mezu bo to oni sa mi najblizsi :slight_smile: a reszta jak bedzie chciała odwiedzic wnuki i nas to znajda czas :slight_smile:

O super podejście , chyba w tym roku też tak zrobię ! . A nie latam od ajednych do drugich i po świętach jestem zmęczona bardziej niż bez tych świąt haha

No wlasnie zanim sie człowiek zapakuje do auta, z dziecmi prezentami , pojedzie do jednych tam sie naje , pojedzie do drugich tam juz niema ochoty jesc a oni jedz jedz to juz sie odechciewa :sweat_smile::sweat_smile::heart_eyes: wraca do domu i ma dosc :face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

My kiedyś mieliśmy 3 wigilię zaplanowane, okazało się że moja mama się rozchorowała i miała 39 st gorączki, ale tak dzieci prezenty więc my od 16 z tatą i siostra najpierw u jednych potem u drugich, na końcu trzecich i tak po godzinie półtorej tylko by jeszcze przejechać do kolejnych w końcu dotarliśmy do domu to jeszcze z mamą kolację wigilijną musieliśmy zjeść. Nigdy więcej :face_with_spiral_eyes:

Noo to faktycznie grubo było haha to więcej latania, rozbierania i ubierania niż samej radości ze świąt

1 polubienie

Dwa lata temu przywiozłam na ogródek taka choinkę 2.5 metra żywą bo mamy za free co roku. No i postawiłam wielbię w takiej ogromnej donicy szczęście że jedzenie zdarzylismy lampek powiesić. Puściłam psa i jej się tak choinka spodobała że znalazła się na drugim końcu podwórka a raczej była porozwalana po całym ogrodzie no taka miała robotę z nią że chyba całą noc ją obrabiala bo jak poszłam zanieść jej rano jedzenie to nawet z budy nie wyszła bo spała :rofl: od tamtej pory dekoracje u mnie są tylko w domu i na balkonie

Wlasnie a nie na tym w swieta polega

I nas nie choinka a Hortensja… Babcia wykopala mi pieeekny krzak Hortensji takiej niebieskiej, wsadzilam do ziemi podsypalam nawozami, rzucalam zakleciami zeby i u mnie sie przyjela. Zdarzylam dojsc do szopki odlozyc szpadel a moj Żebrador biegal z nia niczym z patyczkiem… podrzucal…tarzal sie … no wszystko …:joy::joy::joy: obcielam ja do korzenia i w tym roku wypuscila az dwa listki :joy::joy::joy::joy: nie jest mi dane miec cokolwiek w ogrodku niz trawe

Ja mam trawy ozdobne i codziennie muszę je wiązać od nowa. Są w stanie agonalnym niektóre bo jej się te sznurki podobają :sob: mąż z nią codziennie chodzi na spacer a po spacerze pierwsze co leci do traw ale już ją przypilnowałam i od 3 dni stoję w oknie i jak tylko dojście do traw to mówię że nie wolno. I jest postęp z 10 rozwalonych wczoraj były tylko 2. Masakra z tymi psami

1 polubienie

Ja mam mało ozdób świątecznych a i tak zajmują całą szufladę w łóżku. Glownie to ozdoby na choinkę, bombki i lampki. Mam też wieniec na drzwi wejsciowe i papierowe gwiazy z ikei.
Na adwent kupiłam w tym roku elfa psotnika, bo niedlugo rodzę to nie będę miała czasu na kalendarz adwentowy jak zwykle robiłam moim dzieciom - z zadaniami, małymi prezentami.

1 polubienie

Lacze sie z Toba :slight_smile:
Ja sie umowilam z corka ze w tym roku na Adwent robimy zadania z ksiazki Jadzi Petelki.
Tam na kazdy dzien jest juz jakies zadanie przygotowane lacznie z przepisem na pierniczki :joy: w tym roku ide na latwizne :blush:

Rok temu w przedszkolu byl dla chetnych taki kalendarz zadan .
Trzeba bylo zrobic sobie zdjecie podczas zadania.
Zadania byly zrobic pierniczki, obejrzec swiateczny film, zrobic zdjecie w swiatecznych strojach, isc na jarmark, zrobic wlasna bombke, ususzyc pomarancze itp
Filip dostal nagrode :heart: na cale przedszkole chyba 9 osob tylko zrobilo to. A bombka zrobila furrore bo byla kosmiczna

1 polubienie

Jeju, aż chce się już grudzień :star_struck:

1 polubienie

To samo pomyslalam wczoraj jak odpalilam Spotyfy jazz i slysze a tu cos znanego i okazalo sie ze to swiateczne hahahha

2 polubienia

Ja tez juz chce grudzien :heart: zreszta chce aby ten okropny rok sie juz skonczyl bo mam juz serdecznie wszystkiego dosyc

Matko @wikii a czemu masz dość ? Coś się stało uczy tak ogólnie ?

To zdjęcie w czerwonym sweterku mnie rozczuliło :smiling_face: