Pierwsze święta

Egipt a tym czasie jest super, ja miałam taki pomysł by jechać rok temu ale się okazało że w ciąży byłam :sweat_smile:

A oni sami tak dekorują ?

Tak ! Niby nic, a tak milo ! Kilka poduszek, lampeczki, swieczuszki i stroiki i az chce sie swiat !

Mowie, ktos mi kiedys polecil te domki na wakacje z dziecmi. Obserwowalam strone i patrze a wstawiają rok temu wlasnie zdjecia i normalnie szok ! Tak pieknie !

1 polubienie

Dokladnie a potem problem kto to wszystko zje

Ja tez nie cierpie tych przygotowan , uwielbiam ten czas jak juz zasiadamy do stolu i nagle konczy sie ta cala bieganina i stres

Jest klimat :heart_eyes::heart_eyes: pieknie

Wow, jest klimat :heart_eyes: sama teraz chce tam jechać :smile:

1 polubienie

No niestety, zawsze jest nerwowo i też tak jak Ty, tylko czekam aż nadejdzie pora żeby zasiąść za stołem i już sobie odpuścić wszystko :smiley:

Szanuje Takie swieta :smiley:

Zapisuje też sobie, może kiedyś się wybierzemy :upside_down_face:

1 polubienie

Ale klimat :heart_eyes: ja kubie takie swieta :slightly_smiling_face: te swieczki lampeczki itp i zeby jeszcze snieg byl :heart_eyes: ja to w bloku mieszkam u za duzego pola popisu z dekoracjami nie mam a wgl w tym roku :see_no_evil: podrjrzewam ze polowy nie wystawie bo Felek sciagnie :see_no_evil: ale mamy zawsze taki zwyczaj ze wieczorem w 2 dzien swiat jedzimy i ogladamy dekoracje kolo domow… zawsze jedziemy na tak zwane osiedle bogaczy :sweat_smile: tam to jeden przez drugiego kto ma wiecej lampek itp naprwde jest pieknie…

Moj maz na ogrodzie u dziadkow ma taka wieeeeelka choinke, jakas wyjatkowa bo srebrzysta fiu bzdziu dziadek przywiozl sadzonke skads tam. Rosla 30 lat u nich i powoedzialam kiedys Michalowi ze chce ja ubrac. Wysmial mnie bo powiedzial ze to kilometr kabla :joy: ale renifera led kiedys kupie na ogrodek !
No i w domu mam mnostwo dekoracji świątecznych, co roku cos dokupuje i potem wybieram co tym razem bedzie dekorowac moj dom. Uwieeeelbiam !

Ja tez uwielbiam i czekam juz na 1 grudnia :see_no_evil: bo wtedy zaczynam :grin:

Nie no nie wytrzymalabym do 1 grudnia :rofl: poza tym jak zaczniesz wczesniej to nie szkoda tak kasy :grin: u mnie 2 listopada zaczynaja sie pizamy swiateczne i playlista :grinning: pozniej posciel ( tak tak tez czytalam ze posciel powinno sie zmieniac co tydzien a ja zmieniam co 2 miesiace hahahahah) a pozniej to juz dokladam pomalutku :grinning:
Zawsze mam problem kiedy choinke kupic zeby sie nia nacieszyc ale tez zeby nie zdechla do swiat :rofl:

Ja choinke ubieram na mikolaja … ozdoby w oknach i w domu zaczynam wystawiac 1 grudnia… w zeszlym roku wystawilam szybciej bo cos czulam ze wyladuje w szpitalu z malym i sie nie mylilam :sweat_smile: poszlam dokladbie 2 grudnia i wyszlam 18 :see_no_evil:

Ja ozdoby wieszam i rozkładam 1 grudnia choinkę staram się tak koło 15 :slight_smile:

My robimy kalendarz adwentowy z zadaniami wiec “nastroj swiateczny” pojawia sie pod koniec Listopada.
A w tym roku to i wigilie mamy tydzien wczesniej :joy::joy::joy::joy:

No u mnie powiedzmy ze niespodziewanie dzisiaj sie zaczely swiateczne piosenki :sweat_smile::see_no_evil: corka ubrala czrreona swiateczna sukienke wlaczyla na yt swiateczne piosenki i tanczyla :sweat_smile: i mowi ze jutro bedzie rysowac dla mikolaja co chce dostac

1 polubienie

I ja takie zachowanie szanuje! Przynajmniej Mikołaj za wczasy będzie wiedział. Gorzej jeśli życzenia będą się zmieniać z chwilą zbliżania się świąt :sweat_smile:

No i w górach wieksza pewność że śnieg będzie :rofl: ogólnie ja kiedyś z kumpelą tak liczylysmy wszystko o się okazało że gdybyśmy pojechały na takie wakacje w święta to wyszło by nas niewiele więcej niż wydajemy w święta. Bo tak naprawdę 7 prezentów po 100 zł do tego jedzenie, jakieś dekoracje zawsze się dokupi a później się połowę tego wywala i znów sylwester i znów jedzenie. Masakra tak naprawdę na święta to idzie 2-3 tysiące jak tak liczylysmy pobieżne. Wiadomo że zawsze jakaś pierdole kupi się już na mikołaja później przed świętami i w wigilię jak promocje to zal nie wziąć laleczek bo zawsze gdzieś się powiesi :rofl: doskonale rozumiem twoją siostrę