Dziękujemy za podzielenie się doświadczeniem
![]()
Dziękujemy za komentarz!
![]()
Dziękujemy za cenne spostrzeżenia
![]()
Dziękujemy za komentarz
![]()
Jak weryfikowałaś różne sprawy, które Cię zaskoczyły? Pytałaś lekarza, położnej, kogoś z bliskich?
![]()
Ja dużo pytałam mojej położnej to była złota kobieta . Wszystko dokładnie mi tłumaczyła lubiłam słuchać jej rad
No właśnie mi to położna mówiła , że jak się da na najmocniejszy to wcale nie będzie lepszego efektu tylko nie potrzebny ból . I faktycznie dałam mniejszą moc i miałam tyle samo co na większej .
No i super że się udało ściągnąć mleczko bez bólu
Ja się trochę stresuje wlansie karmieniem i tym bólem , moje sa tak wrażliwe od samego początku ![]()
czy to przechodzi z czasem ten ból że ta część się przyzwyczaja?
Pytalam poloznej na wizytach patronażowych, pediatry na wizytach kontrolnych. Jesli nie zblizala sie taka wizyta u pediatry to dzwonilam na teleporade. Pytalam tez rowniez tutaj na forum.
Przynaje sie ze moje poczatki i to jak sie przejmowalam wszystkim uznaje za przesadne. Jakos po 2 miesiącach sie ogarnelam ![]()
Oczywiscie ze sie przyzwyczaja. U mnie to byl tak maks tydzien. Nie jest to na pewno bol nie do zniesienia, po prostu tkanki musza sie przyzwyczaic
Kupiłam nakładki więc mam nadzieję że w razie co mi pomogą ![]()
Będzie dobrze. To boli oczywiście ale to przechodzi i się o tym nie pamięta. A patrzyłaś jak dobierać nakładki, bo ja myślałam że rozmiar na nich to jest rozmiar piersi plus minus a mi położna powiedziała że to przepływ …. I w sumie do tej pory nie wiem czy dobrze dobrałam bo w sumie młody nie bardzo chciał pić. Dawałam sporadycznie żeby raz czy dwa karmienia piersi odpoczęły …. No i smarowałam ta lanolina od Lovi bo tam jest 100% lanoliny i nic się nie stanienia dziecko bede potem chwytać pierś
Karmienie to nie zawsze piękna i łatwa droga na początku.
Na początku synek nie chciał piersi potem zaczął chwytać ale za to z takim bólem, karmiłam w nakładkach aż w końcu przyszedł dzień, że udało się ladnie karmić bez nakladek.
Miałam wiele chwili zwątpienia i chciałam przestać karmic ale się nie poddałam. Wiem, że zrobilismy kawał dobrej roboty bo synek ma wysoko podniebienie i było mu ciężko zassać pierś.
Teraz karmienie to dla mnie coś pieknego i chce żeby ta nasza bliskość trwała jak najdłużej ![]()
To jest rozmiar nakładek ![]()
człowiek to się jednak uczy non stop
ja kupiłam m/L z Canpol
slyszlam że w szpitalu w którym rodzę dają nakładki nuk to może tam mi dopasują ![]()
![]()
@magdap_96 jestem świadoma że początek będzie ciężki i dla mnie i dla malucha i nawet dla męża
a karmienie piersią to taka bliskość z maluchem więc będę bardzo bardzo chciała żeby się udało ![]()
![]()
Mnie bardziej boli teraz -6 miesiecy po porodzie.
Mlody ma dwa male ząbki, do tego ciągnie pierś i to karmienie nie jest juz takie piekne jak bylo ja poczatku
Nie stresuj się, mnie nic nie bolało ![]()
Nakładki miałam, ale miałam je dlatego że mały miał problem na początku żeby chwycić brodawkę
miałam z nuka i medeli i się sprawdziły ![]()
Też tak sądziłam… ale położna twierdziła inaczej ![]()
To ciekawe co mi powiedzą w szpitalu ![]()
Mnie bolało krotko, od razu smarowalam mascmi i po dwoch dniach bylo okej. Pozniej ból taki delikatny wrocil ale tylko przy chwytaniu na chwile sie pojawia, nie jest to nic strasznego.