Pierwsza Wizyta u Stomatologa

To dobrze. Może wkoncu dadzą wam spokój i trochę odpoczniecie sobie 

Oj kolki to chyba najgorsza rzecz dla dziecka i dla rodzica 

Słyszałam że czasem dziecko potrafi płakać cały dzień, ja to bym chyba trafiła do psychiatryka 

Moje dziecko też ma już kolki i od popołudnia do 22 nic tylko płacz, płacz, jeszcze raz płacz. Mam nadzieję, że też to się niedługo skończy i będzie jej lepiej... 

U mnie nie było kolek to nie wiem jak to jest...

A U was go zapewne niedługo minie ;))

U nas teraz wieczorami płaczę po jedzeniu i nie chce iść spać wprost się drze przez 10 15 min bez przerwy że aż ja sama zaczynam beczec 

Magdalena Gie współczuję. To co ja polecę i jest poprawa to Espumisan 4 razy na dobę i delicol 5 razy dziennie. Pogadaj z położna może też Ci zleci 

Monia ten 10 minut to nic. Przy kolkach mój się drze godiznami od 1-6h teraz jets lepiej i tak do 2 to maks. Teraz tak z reguły już godzina krzyków i nie ma nocnych krzykow tylko zje ,odbije i idzie spać 

To dobrze ze chociaż w nocy jest już poprawa ;))

Oj ja też najgorzej wspominam ten czas kolek 

O to to już trochę lepiej. 

Ja nie mówię że moja kolki ma ale coś jej dolega na pewno 

Czytam wasze komentarze i nadziwić się nie mogę ,okropność Ci wszyscy lekarze człowiek chce dobrze dla dziecka a tu z taka reakcja ...Cóż moim skromnym zdaniem należy poszukać pedodonty czyli takiego dentystę od dzieci w moim nie dużym mieście znalazłam jednego z taka właśnie specjalnością.Z pewnością dla takiego lekarza nie będzie to zaskakujące.Ze starsza córka chodziłam do swojej sprawdzonej dentystki bo nawet nie słyszałam o takiej specjalności ale synka od początku zaprowadzę do. Pedodonty

Monia, może po prostu nie potrafi zasnąć, a jest zmęczona. U mojego też tak jest czasem, że zanim zaśnie musi sobie pomarudzić.

Możliwe kochana, teraz już lepiej. 

Może miała skok rozwojowy 

Myślę że 2 lata to dobry czas 

A jeśli dziecku nie urosna ząbki? Wydaje mi się że też czas powinien być zdecydowanie krótszy. Chociażby dla jakiejś kontroli 

Mi dentystka powiedziała, że jak się pojawią pierwsze ząbki, to wtedy powinna być pierwsza wizyta. Można nawet w ramach NFZ iść na wizytę adaptacyjną.

Dokładnie, pierwsza wizyta powinna się odbyć jak urosną piersze ząbki. Od razu też trzeba je myć szczoteczką i pastą z fluorem. Trzeba pilnować stanu ząbkow maluszka od samego początku. 

Na pierwszej wizycie byłam jak miał 16 miesięcy,bo martwiło mnie to,że nie idą zęby,a syn gryzie wszystko,a na dodatek ma straszny ślinotok. Okazało się ,że wszystko dobrze i narazie żadne ząbki nie chcą wychodzić. Natomiast ,które są są zadbane i ładne. Stomatolog kazał wrócić za 6 miesięcy na kontrolę. Natomiast stała higiena i dbanie o ząbki od początku wytłumaczyła,że ma ogromne znaczenie. Musimy dobrze dobrać pastę i szczoteczkę.oraz pilnować systematyczności. 

Swiezoupieczonamama ja słyszałam właśnie ze bez fluoru powinna być pierwsza pasta i to chyba do 2 roku życia jak się nie mylę 

Pierwsza wizyta u dentysty jest bardzo ważna, należy ją rozpocząć już w dniu pierwszych urodzin dziecka lub w momencie pojawienia się pierwszego zęba.  Regularne kontrole pomagają wcześnie wykryć problemy i zachować zdrowe zęby przez całe życie.  Polecam klinikę Warsaw Dental Center.Na początku można używać miękkiej, zwilżonej gazy lub specjalnej szczoteczki dla dzieci.  Pamiętaj, aby nauczyć dziecko technik szczotkowania, gdy tylko będzie na to gotowe.  W klinice Warsaw Dental Center prowadzone są specjalne kursy mistrzowskie dla dzieci, podczas których uczą one, jak prawidłowo dbać o zęby.  Możesz się z nami skontaktować

Telefon z recepcją 

48 22 542 18 04 

Adres kliniki 

Topiel 11, 00-342 Warszawa 

Adres e-mail kliniki 

kontakt@warsawdentalcenter.pl 

Strona internetowa kliniki 

https://warsawdentalcenter.pl/