Bardzo dziękujemy za podzielenie się doświadczeniami ![]()
Dziękujemy za obszerną wypowiedź
![]()
Dziękujemy, że podzieliłaś się swoim doświadczeniem, na pewno będzie to pomocne dla przyszłych mam
![]()
W upały kapie codziennie , zima położna mówiła żeby nie kąpać tak często . I wtedy codziennie nie kąpałam
My też potrzebujemy się kąpać codziennie to taki bobas tak samo ![]()
My niezależnie od pory roku kąpiemy codziennie m, ze względu, że to dla nas już taka rutyna którą dzidzia zna i jest jej nauczona
wtedy te wieczory i sen nocny idzie tak sprawniej ![]()
Ja różnie z tymi kąpielami robię. Normalnie co drugi dzień kąpię ale jak są upały to codziennie. Czasem jak mały chce to też go wrzucamy … wszystko zależy
U nas codziennie ale zobaczymy jak przyjdzie jesień i zima
My zaczęliśmy codziennie w upały ale jednak teraz dla dziecka to rutyna i chyba nie będziemy rezygnować
No właśnie my w upały też codziennie i teraz się zastanawiam czy zostać przy tych codziennych kąpielach czy co dwa - trzy dni .
Ja też uważam że nie ma co szczędzić dziecku kąpieli zwłaszcza jak lubi ![]()
U nas w upałach codziennie jak jest chłodniej to co dwa dni
, w zimie jeszcze nie wiem ![]()
No właśnie u nas od początku jeszcze ani razu nie płakała przy kąpieli . A teraz to już coraz bardziej świadomie i zaczyna pluskać woda ![]()
No i super. Mój jak siadł to go zaczęliśmy w wannie kąpać i dopiero miał atrakcje. Jeszcze są chwile że boi się jak go polewamy lub włączamy strumień wody ale to już sporadycznie. Jeszcze nie byliśmy z nim na basenie ani nad woda więc aż jestem ciekawa jak zareaguje …. Może się uda jeszcze w tym sezonie. Zobaczymy
U nas w planach też wanienka tylko do momentu osiągnięcia umiejętności siadu, bo później to sobie nie wyobrażam go w wanience kąpać ![]()
Córka się kąpała długo bo na wcześniejszym mieszkaniu mieliśmy prysznic ale to ile się narozkładaliśmy ręczników dookoła wanienki, żeby nie zachlapała zbyt mocno paneli to wiemy tylko my
a a czasami i tak trzebabylo wycierać jeszcze te panele bo plusku plusku to piękna zabawa ![]()
My kąpiemy w pokoju na panelach bo łazienka jest malutka . I już powoli zaczyna pluskać to narazie delikatnie . Ale jak mówisz , że później będzie gorzej i trzeba ręczniki to nieźle. ![]()
To mój jak był kąpany w wanience to jeszcze nie był na eletapie siedzenia i chlapania
jak już był ten etap do była wanna i obyło się bez zachlapania.
Wanienkę rozkładaliśmy koło łazienki w przedpokoju gdzie mamy płytki także u nas z tym był luzik
U nas też łazienka była na tyle mała, że nie było opcji kapania w łazience na kaflach, a że w dodatku mieliśmy prysznic to nie było opcji kąpania w wannie więc latałam codziennie po kąpieli z mopem ![]()
@Michaska teraz mamy wannę więc też jak już będzie etap siedzenia będzie kąpany w wannie ale jak córka była taka malutka to mieszkaliśmy gdzie indziej i były zupełnie inne warunki
Ja tak samo co drugi dzień. Zwłaszcza, że mam wrażenie, że przy AZS to kąpiel zamiast koić to zaostrza.
Plus ogarnianie dwóch to czasami na mój układ nerwowy za dużo
My teraz też codziennie i na panelach ale ciekawe jak później bo mam małą
Łazienkę ![]()