Pielęgnacja ust

Ja akurat nie lubię zapachu kawy, ale słyszałam o tym sposobie... kiedyś jeszcze robiłam sobie cukrowe mieszanki do całego ciała, albo na suche dłonie 

Paulinek dokładnie jak ja też nie lubię zapachu kawy i smaku też 

Ja lubię cukrowy do ciała ale raczej rzadko przez suchą skórę. Później swędzi jak za mocno potrę skórę 

aneczkaa006 tak samo mam, nawet cukierki czy lody kawowe są dla mnie obrzydliwe... wiele osób tego nie rozumie, ja nigdy nie piłam kawy, w całym życiu sprobowałam może raz cappuccino czekoladowe tylko

Ja szczerze kawy nauczyłam się pić w pracy. A teraz jak mam w domu ekspres to dzień bez ławy to dzień stracony. Ale piję kawy tylko słabe i z domieszką mleka najlepiej :) 

Paulinem u mnie to samo. Nic co ma smak kawy nie przejdzie. A z tym że kawy nie pije też się dziwią jak funkcjonuje. Zwłaszcza jak pracowałam na weselach jako kelnerka od 10 rano  do 6 rano 

Peeling z miodu- rewelacja. Tylko ciężko schodzi. Warto wspomóc się wtedy sokiem z cytryny

Peeling z miodu do mnie zdecydowanie przemawia :D muszę spróbować.

Ja uwielbiam zapach kawy i kawę . Kiedyś piłam kawę ale później coś się źle czułam i zrezygnowałam nie piłam przez kilka lat aż nie urodził się syn kawa była jak zbawienie i tak syn ma 15 miesięcy a ja piję przynajmniej jedna kawę dziennie . Z expressu jest dużo lepsza być może dlatego tak mi smakuje . 

Janiak robiłam piling cukrowy to go zlizywalam a nie zmywalna :p przecież miód i cukier można jeść :p

Ja mam wrażenie , że po pilingu ust mam je jeszcze bardziej wysuszone . Tak samo mam z dłońmi. 

Dlatego nie robię tego zabiegu. Wolę porządnie nawilżyc lub natłuścić. 

Polecam Tisane balsam a w skrajnych przypadkach alantan plus na noc.

Oj tak z ekspresu kawa smakuje rewelacyjnie :) kiedyś piłam tylko rozpuszczalna teraz nie mogę na nią patrzeć nie mogę nawet jej wypić. Kubki smakowe znedydowanie przyzwyczaiły się do ziaren które są bardziej intensywe i aromatyczne :) 

Ja przed ciaza też sporadycznie kawa, bo raczej mnie usypia niż pobudza, ale teraz mam takiego smaka na kawę rozpuszczalna z mlekiem że z 2 dziennie potrafię wypić:o

Słyszałam. Że kawa rozpuszczalna jest mniej zdrowa niż sypana

Też tak słyszałam, ale mam nadzieję że w takiej ilości nie zaszkodzi. Zresztą ginekolodzy i położne nie zabraniają:)

Najlepsza kawa jest ziarnista czarna bez żadnych dodatków. Ale takiej nie umiem wypić więc stawiam na ziarnista ale z mlekiem :)  dużo się właśnie naczytalam że kawa rozpuszczalna to najgorsza kawa jak może być ze względu na to że nie wiadomo co tam jest zmielone. I faktycznie jest różnica jak zmielisz sama kawę a jak kupisz gotowa już po kolorach to widać a zapach to już nie wspomnę :) 

Tak. Rozpuszczalna to już sam syf ponoć. 

Co do ust- super sprawdza się peeling z miodu

Ja wole pić kawe prawdziwą. Rozpuszczalna mi nie smakuje. Kawe pije raz dziennie do śniadania i do kawy lubie zjeść kawałek czekolady w ogóle wtedy jest inny smak. Przy rozpuszczalnej już tego nie ma. 

Ja nie pojmuję tej zasady jedzenia słodkości do kawy. To zły nawyk

MNPB niektórzy mają że do kawy coś słodkiego a inny kawa i papieros

Takie nawyki niestety