Ja smaruje się dwa razy dziennie ( rano i wieczorem) stosowałam krem Palmers, teraz stosuje oliwkę i krem Elancyl.
Jestem w 29 tygodniu ciąży, do tej pory nie pojawiły się, żadne rozstępy. Przy każdej kąpieli, używam peelingu do ciała.
Jeśli chodzi o oliwki to na blogu sroki naczytałam się i nigdy bym ich nie używała. Polecam do zapoznania się z tematem.
ja stosuje od 8 tygodnia Oillan mama i jestem na razie zadowolona, żadnych rozstępów, bardzo przyjemny w zapachu balsam
Ja w czasie ciąży i teraz po dalej mam,używałam różnych kremów na rozstępy ale niestety żadne nie pomagały i od niedawna zaczęłam smarować piersi bo tylko tam mam rozstępy olejkiem bio-oil i zauważyłam że są już trochę mniej widoczne i takie jaśniejsze.Mam nadzieję że niedługo już ich nie będzie i poprostu znikną.Jestem 8 miesięcy po porodzie i dalej mam,jak na nie patrzę to aż mi się płakać chce nie dość że są na nich rozstępy to jeszcze są takie miękkie i skóra jest taka naciagnieta :((
Ogladalam ostatnio program w tv na temat rozstepow w ciazy, rozstepy to sprawa genetyczna i jesli mamy sklonnosc to i tak sie pojawia ale pani dr mowila ze zwykle oliwki sa dobre tylko do nawilzenia skory aby podczas rozciagania nie swedziala i ladnie wygladala a na rozstepy trzeba stosowac specjalnie do tego przeznaczone preparaty ktore zawieraja kolagen ale musza to byc odpowiednie dla ciezarnych. Ja smarowałam się zwyklymi balsamami , robiłam to codziennie i nie mam rozstepow, moja siostra z kolei mimo smarowania ma brzuch poorany,niestety
W tym problem że zwykle balsamy mi nie pomagaja bo już kilkakrotnie próbowałm,a ten olejek z bio-oil mi pomaga bo widzę już różnice i są mniej widoczne te rozstępy.To może wszystko zależy od typu i rodzaju skóry i nie czemu takie balsamy pomagaja i widać po nich rezultaty.
kremy balsamy oliwki sa tylko czynnikiami wspomagajacymi, wazniejsze jest regularne masowanie skóry oraz odpowiednia dieta, zapewniająca wystarczające dawki witamin oraz mikroelementów, zwłaszcza cynku i krzemu…
niestety przyczyną, na którą nie mamy wpływu są nasze skłonności genetyczne. W związku z tym, istnieje prawdopodobieństwo, iż jeśli u matki podczas ciąży pojawiły się rozstępy, to mogą (ale nie muszą) pojawić się one również u jej córki…
Ja używam olejku babydream dla kobiet w ciaży i jest bardzo zadowolona:) ma super zapach i na razie rozstepów brak
tych produktow jest juz tyle na rynku, że można je przebierać jak w sklepie odzieżowym
A.Karbowska też go używałam w zasadzie tak od połowy drugiego trymestru, wcześniej stosowałam oliwkę i byłam bardzo z niego zadowolona. Wydajny, chłonny i przede wszystkim tani z minimalną ilością składników.
babydream bardzo dobra firma takze z chemia dla dzieci
Mi się bardzo podoba zapach. I fakt super się wchłania i nie brudzi koszulek
a. Karbowska co prawda wiedziałam o istnieniu srodkow do pielegnacji babydream dla dzieci. a dla kobiet w ciazy - nawet nie probowałam ich preparatów.
Ja kupiłam bo był dosć tani no i ma fajny skład. Opinie na internecie też zrobiły swoje. Dla mojego synka już kupiłam cała serię babydream, mam nadzieję, że będzie mu pasować.
ja zakupiłam dla dziecka caly zestaw nivea, ale jak patrze na wszystkie nasze podarunki jakie dostalismy to połowa jest do pielęgnacji - od koloru do wyboru, mogę jakieś atesty przeprowadzać;)
oj to teraz będziesz doświadczona fajnie by było jakbyś założyła watek i opisała doświadczenia i wrażenia z pielęgnacji kosmetykami z danej firmy
a myślisz,że mogę tak zmieniać markę produktu środkow do pielegnacji u dziecka?
w sumie bede uzywala oliwki, kremy szampony etc z jednej firmy az sie skoncza, nie bede mieszala ich, tylko czy to dobry pomysl co chwile zmieniac marke?
kochana to zależy od Ciebie no i ciekawe jak dzidzia by reagowała na zmianę produktów z drugiej strony jeśli nie jest na nic maluch uczulony to myślę ze różne produkty mu nie zaszkodzą najlepiej zużywać seria po serii. Skoro masz tyle produktów to szkoda żeby się zmarnowaly. Decyzja musi być Twoja i zobacz na relacje malucha
jak na razie polowe odkladam na bok, bo niektore produkty sa od 6miesiaca zycia, wiec pol roku postoją…
Aaa no chyba ze tak do tego czasu zobaczysz jaki kosmetyk maluchowi odpowiada najbardziej;)
Ja podczas pierwszej ciąży stosowałam kosmetyki Babydream i teraz również mam balsam do kąpieli oraz emilsje do smarownia. Bardzo sobie chwalę też olivke nivea z migdałami. Nie wiem jak to jest w tymi rozstepami bo moja mam ma rozstępy na brzuchu i udach ja mam na biuście ponieważ bardzo piersi mi urosły od pokarmu,więc nie dało się nic zrobić.