A więc taak Do piersi używam Nivelazione - serum liftingujace i ujędrniające biust. poprawa jak najbardziej widoczna poprawiona jędrnosc skóry spłycone rozstępy- praktycznie nie widoczne. Celulit (zmora kobiecości ;/) prócz masażerów peelingów solnych i cukrowych stosuje Eveline - termoaktywne serum wyszczuplajace antycelulitowe. Efekty są lecz wiadomo bez pracy nie ma kołaczy spacerki i basen tez dużo daja. Brzuszek to BioOil rano oraz oliwka Bambino wieczorem. A do reszty ciała Tołpa nawilżające mleczko-nektar botanic amarantus
Swędzi mnie ale rzadko, może raz dziennie. Planuję jeszcze dokupić olejek z migdałów. Na twarz i szyję stosuję arganowy.
ja dla pewności używałąm kosmetyków, które były dopuszcalne w czasie ciąży:) w rossmanie, w aptece są specjale działy;)
Doradźcie mi Drogie Kobietki- co mam zrobić na łuszczącą się skórę na brodawkach i sutkach? czy na to stosować taj jak przy popękaniach sudocrem itp, czy to jest jeszcze za wcześnie? zwykły balsam do ciała mi nie pomaga, co prawda nie używałam jeszcze oliwki, ale wolę sięgną po poradę najpierw czy któraś z Was się z tym styknęła.
Sudocremu absolutnie nie używaj, powoduje wysuszanie, więc jeszcze bardziej popękają. Kup sobie Maltan. Przy okazji przygotujesz piersi na karmienie
Didisa to co poleciła Ci Silje to rewelacja , ja przez chwilke miałam taki problem i pomogło, ale możesz smarować też oliwką Bio Oil godny polecenia bo tez działa:)
Od samego poczatku smaruje sie oliwka bambino i niczym innym,poki co rozstepow nie ma Nie zamierzam kupowac zadnych specjalnych kremow,gdyz slyszalam ze one szalu nie robia a jednak nie ma to jak oliwka. Tak wiec stosuje ja regularnie kazdego dnia i narazie jest ok
Ja kupiłam sobie balsam na rozstępy w Rossmannie z BabyDream ok. 12 tygodnia ciąży, gdy zaczęłam zauważać, że brzuszek mi się powiększa. Przyznam szczerze, że nie stosuję go regularnie. Ok. 20 tygodnia ciąży postanowiłam go stosować codziennie wieczorem…więc smarowałam się i chyba to wywołało u mnie bóle podbrzusza i “skurcze”. Zrezygnowałam z jego stosowania na jakiś czas- nie wiedziałam czy to masowanie brzucha wpłynęło na pojawienie się skurczy czy była inna przyczyna. Dopiero ok. 28 tygodnia ciąży powróciłam do smarowania się balsamem - ale nie robiłam tego codziennie, a jeśli już to bardzo delikatnie i głównie w okolicach pępka, gdyż tam zauważyłam, że coś się zaczyna dziać jednak w porę zareagowałam. Dzisiaj w 37 tygodniu ciąży nie mam (jak na razie) ani jednego rozstępu
mam nadzieję, że tak już zostanie
Chociaż i tak wychodzę z założenia, że jeśli rozstępy się mają pojawić to się pojawią i nic na to nie poradzimy (takie geny). Ale stosując balsam na rozstępy to zawsze spokojniejsze sumienie
“zrobiłam co mogłam”
Ja na początku stosowałam oliwkę nivea, ale skóra była ciągle sucha. Przerzuciłam się na balsam nawilżający dla mam bielenda i jest dużo lepiej, a brzuch, piersi i pośladki smaruję serum przeciw rozstępom daxa. Teraz kupiłam balsam zapobiegający rozstępom z Palmersa dla ciężarnych, zobaczymy jaki będzie. Jak na razie zbliżam się do 6 miesiąca i nie mam rozstępów.
Podczas dwóch ciąż używałam kremu przeciw rozstępom perfecta mama, tubka ok 26zł. Polecam, bardzo dobry, nie mam rozstępów, można do stosować od 4 miesiąca ciąży i jest bardzo wydajny. No i można go używać po porodzie także, kiedy skóra wraca do normalnego stanu sprzed ciąży.
Perfecta mama specjalny preparat do pielęgnacji biustu, rozstępy maluteńkie się pojawiły, ale gdy przestałam karmić znikły i teraz piersi są takie jak przed ciążą.
Mi polecono krem-koncentrat PALMERS dostępny tylko w niektórych aptekach ale naprawdę działa a brzuszek mam już duży. Koszt 1 tuby to 34 zł. Stosuje go rano i wieczorem a w południe korzystam z tańszej wersji - oliwki baby dream fur mama dostępnej w Rossmanie.
Beata,bo ten rossmanowski krem dla mam na rozstępy strasznie ciężko się wchłania! dlatego ja kupiłam go sobie do innych części ciała,a do samego brzuszka mam ziaję mamamia na rozstępy dla mam w ciąży i jest rewelacja! nie trzeba go mocno rozsmarowywać i poki co ani jednego rozstępu-odpukać! Fakt-kwestia rozstępów to raczej sprawa genetyczna! nie jest sie w stanie im za bardzo zapobiegnąć,może po prostu będzie ich mniej! ja się spodziewam,zę u mnie się pojawią,bo to dopiero 30 tydzień
Ogólnie balsam z Rossmanna nie wydawał mi się ciężki do rozsmarowania- być może dlatego że nie miałam porównania z innymi wg mnie ładny zapach i ogólnie dobrze się wchłaniał. Balsam stosuję w sumie tylko na brzuszek…może powinnam też na uda i piersi?
ja stosowałam bio oil na roztepy , poza tym unikałam kremow bardzo uczulających i barwiących … Bio oil bardzo fajnie zadzialal . Nie mam zadnych rozstepow
Ja całe ciałko smaruje oliwką dla niemowląt bynajmniej narazie zobacze czy to coś da jak brzuszek zacznie rosnąć
Z całego serca polecam masło shea! Mam predyspozycje do rozstępów ale masło uratowało moją skóre.
U mnie oliwka do ciała dla niemowląt nie sprawdziła się więc zaczęłam używać olejku ze słodkich migałów i jestem z niego zadowolona (używam go też do masażu krocza). A co do rozstępów które już mam to się do nich trochę przyzwyczaiłam ale używam na nie Pharmaceris na istniejące rozstępy i ładnie je spłyca
Ja z kolei od dłuższego czasu na rozstępy stosuje olejek z awokado zimnotłoczony i mimo, że jest on tłusty to bardzo szybko wchłania się w skórę. Obecnie jestem w 29 tygodniu ciąży i jak do tej pory nie pojawiły mi się żadne rozstępy
ja przez caly okres ciazy po wieczornej kapieli wmasowywalam w moje cialo jedynie zwykla oliwke bambino…i zadnych rozstepow ani nie mialam w ciazy ani nie zostaly po porodzie mimo ze brzuch byl naprawde ogromny bo synek urodzil sie 4,5kg