i tak wydaje mi się że większość kosmetyków ale nie będę używała bo są zbędne
Ja muszę się smarować bo tak mnie skóra swędzi że nie mogę wytrzymać. Ostatnio smaruję brzuch olivka Johnson taką w żelu bo moje dziecko jest uczulone na nią i też ładnie nawilża.
nie strasz mnie skóra na nogach i na brzuchu
Jak narazie nie mam rozstępów. Odkąd sie dowiedziałam o ciąży kupiłam w rossmanie oliwkę dla kobiet w ciąży i jestem z niej zadowolona . w póżniejszym etapie mam zamiar kupić jakiś balsam . Nie ma co wydawać dużo pieniędzy bo jeśli masz je dostać to dostaniesz i żaden balsam i inne cuda nie pomogą . Ja do pielęgnacji ciała oprócz oliwki nic nie używam .
Kochane a ja od początku stosuje zwykłą wazeline. Fakt faktem koszula nocna jest bardzo tłusta po nocy także zaraz idzie do prania ale brzuch mam cały czas nawilżony
Ja używam oliwki dla dzieci, ale nie takiej w płynie tylko w żelu Johnson`s Baby Kwiatowa. Po zwykłej oliwce skóra rano jest sucha i swędząca, po tej jest super chociaż koszulka i pościel też są tłuściutkie Choć to nie wielka cena za niedrapanie sie po brzucholu
Okazuje się jednak, że sama oliwka nie wystarczy. Ona natluszcza przez co zatrzymuje wodę, ale nie nawilża skóry. Nowy sposób: prysznic, balsam nawilżający i dopiero na koniec oliwka
Przez całe ciążę bardzo dbalam o skórę ale na sam koniec zrobiły mi się dwa rozstępy koło pępka. Po ciąży za to wyszło kilka mimo że nadal się smaruje
Przyznam szczerze, że nie stosowałam żadnych kremów, pewnie dlatego, że nigdy nie lubiłam tego typu kosmetyków. Powodem również było to, że miniona ciąża była moją pierwszą, więc przyciągałam znikomą uwagę do rozstępów. Bardzo mi się poszczęściło, gdyż brzuch w czasie ciąży nie był zbyt duży, a rozstępy prawie niewidoczne. Po porodzie także nie stosowałam żadnych specyfików, a po rozstępach niewiele zostało.
Być może gdybym używała kremów obeszłoby się całkiem bez rozstępów? Mnie zbytnio nie przeszkadzały, zapewne też przez ich rozmiar, ale jeśli ktoś chce ich uniknąć całkowicie to pewnie warto skorzystać z tych kosmetyków.
Też nie korzystałam z różnych kremów na rozstępy w ciąży ale mam ich nie wiele po ciąży a co do właśnie różnych specyfików na rozstępy to nie jestem do nich przekonana czy są aż tak skuteczne myślę że dużo zależy od naszej skóry
Wydaje mi się, że jak toś ma duże predyspozycje do rozstępów to nawet najdroższe smarowidło nie pomoże.
Ja nic nie używam tylko co jakiś czas albo tu po każdej kąpieli zwykły balsam lub oliwkę do ciała. Kilka rozstępów mam po pierwszej ciąży na piersiach… w tej ciąży nic nowego mi się nie pojawiło .
Wydaje mi się ze jeśli ktoś ma tendencję do rozstępów to czego by kobieta nie używała to będzie je miała. Taka kolej rzeczy .
Ja stosowałam oliwkę ale brudziła piżamę więc kupiłam balsam Palmer’s i jestem bardzo zadowolona.
R. i jak oceniasz ten balsam? Byłam go ciekawa, ale cena mnie przeraża trochę…
też jestem ciekawa tego Palmers’a długo się nad nim zastanawiałam. W trakcie ciąży słyszałam pozytywną opinię o Bio Oil i się skusiłam na dużą buteleczkę, a potem na kolejną (bo niby min 2 czy 3 mieś trzeba używać 2 razy dziennie by był efekt) ale u mnie zamiast zmniejszać już powstałe to pojawiały się kolejne
Niestety… jest tak jak mówi E.Machulak, mnie od rozstępów nie uchroniły ani kremy, ani masaże, ani prysznice
Ja po drugiej ciąży miałam troszkę rozstępów na brzuchu a po trzeciej to mi już uda na wew części zaatakowaly i lekko piersi, ale nie jest to jakoś mocno widoczne. Samo blednieje.
Używam oliwki dla dzieci lub zwykłego balsamu do ciała. W zależności co mi się przypomni.
ja używałam w ciąży kosmetyków z rossmanna firma mama care z przeznaczeniem dla kobiet ciężarnych. Polecam naprawdę warto.
ja używałam oliwki na brzuch, żeby zapobiec powstaniu rozstępów. Niestety, moje ciało jest podatne na rozstępy, bo zaczęły się one pojawiać już w połowie 6 miesiąca A tak to uzywałam zwykłego balsamu do ciała czy kremu do rąk.