Eresz z racji, że to pierwsze dziecko jakoś nie pomyślałam żeby upomnieć się o badanie czy USG , ale przede mną dziewczyny miały te wszystkie badania wykonywane , sama miałam wcześniej ale nie w ten sam dzień, a jak widać na moim przypadku powinni robić w ten sam dzień . Z drugiej strony zrobili mi cięcie dzień wcześniej, więc nie wiem jakby to wyglądało jakby to wyglądało .
No to ładnie hehee ale dobrze że pomogli . Ja pamiętam że jak już dostalam dawkę znieczulenia to kazali mi szybko na fotel się położyć .
Ale mimo wszystko wspominam dobrze ten cały pobyt w szpitalu operacje itd pomimo tego co się działo ![]()
ja obcinam w nocy kiedy dziecko śpi
Moje jako tako dają sobie obcinać bez problemu
Na początku to na śpiocha bo wiadomo więcej spał teraz włączam kołysanki i wtedy obcinam :)
Ja obcinam kiedy dziecko śpi lub w czasie oglądania bajki ;)
JA też obcinam na śpiocha, w innym przypadku zabiera rączki :)
najlepiej obcina mi sie na śpiąco jak mała zaśnie mocnym snem bo w ciągu dnia jak jest aktywna to niestety nozyczki są za bardzo interesujące dla niej;)
Ostatnio mam wrażenie ze tak szybko mu rosnal ze obcinam chyba co 3 dni 🤪
U nas też jedynie podczas snu uda się obciąć paznokcie inaczej jej wyrywanie się :P
U mojej jednej córki też tak rosną ekspresowo :D Też się zawsze dziwię ,że już takie długie pazurki :)
Córka się zawsze śmieje i mówi że je podlewa ,żeby tak rosły ;D
Ja dwa dni temu obcinałam a już znowu ma takie długie xd najgorzej ze gdzieś boki ma dłuższe i drapie nimi przez co ostatnio zadrapał się koło oczka :(( dlatego tez zaczęłam pilniczkiem dla dzieci przejezdzac zwłaszcza boki
U nas to samo, ledwo obetnę,a już takie długie i drapie wszystkich. Żeby mi tak rosły to byłabym szczęśliwa ;p
Ja swoje paznokcie mam twarde i w miarę szybko rosną wiec nie mam co narzekac :)
Lisza o zazdroszczę, ja od zawsze mam łamliwe, do tego mam krótką macierz, więc jak obetnę "na zero", to wyglądają jak paznokcie obgryzającego dziecka :/
Ann wiem o czym mówisz mam kolezanke która ma tak jak ty dlatego chodzi do kosmetyczki i przedłuża chodź trochę paznokcie
Moje też brzydkie i łamliwe :( Ciężko mi je utrzymać. Gdy pomaluję zwykłym lakierem to zwykle na krótko...Mam lampę ,ale nie lubię sama przedłużać paznokci.
u dzieci te paznokcie rosną dużo szybciej niż u nas ja bynajmniej mam takie wrazenie;) a pazurki sa takie typowo do drapania zwłaszcza rodziców;) ja często małej podcinam te paznokcie jak śpi bo inaczej by miała dłuższe niż ja;) chociaz ja i tak najlepiej sie czuje w krótkich;)
Ja nie lubię krótkich paznokcie bo wtedy mam wrażenie ze moje palce są grube hehe a jak mam troche długie inaczej to wyglada :)
Lisza bo długie paznokcie optycznie wydłużają dłoń. Chyba że się da szeroka płytkę paznokcia to wtedy nie jest już tak chop siup
A to prawda ja zawsze piłuje sobie na migdalka paznokcie czasami na balerine ale to żądło kwadratów nie lubię