Pakowanie torby do szpitala

Dziewczyny a jakie majtki poporodowe i podkłady polecacie? Podobno te z Canpol babies są najlepsze. Co do podkładów (podpasek) rozważam właśnie ich zakup lub tych z Bell.
A jeśli chodzi o temat wątku. Mam termin na sierpień jednak jeszcze nie mam nic przygotowanego. Niestety wyprowadzamy się pod koniec lipca i takie rzeczy jak łóżeczko będziemy zamawiać dopiero wtedy. Ubranka już są, ale czekają jeszcze na pranie :slight_smile:

Kinga ja mam właśnie z Canpol babies i podkłady i majteczki i polecam są naprawdę dobre. W pierwszej ciąży miałam majteczki baby ono i trochę się zawiodłam te podpaski z Bella też są dobre lecz zajmują dużo miejsca w torbie :wink: ja wolę te z Canpol.

Podpaski najlepsze to jest Bella podkład na łóżko mam z teny, majtki siateczkowe Canpol wszystkie się sprawdziły Także polecam
A te majtki siateczkowe są o tyle Fajna że Wystarczy je lekko przepłukać i za chwilę sa suche
Ja to przy Frani u miałam łóżko Przy kaloryferze a to była zima to schly w pięć minut

Ja swoją torbę dopakowałam do końca w 34 tygodniu. Ale wydaje mi się, że jeśli termin masz na październik to koniec sierpnia nie będzie za wczesnym terminem na skompletowanie wyprawki. Zawsze trzeba brać pod uwagę, że można zacząć wcześniej rodzić. U mnie w 34 tygodniu właśnie okazało się, że szyjka znacznie się skróciła i musiałam przez dwa tygodnie odpoczywać, nie jeździć na długie dystanse. Pamiętam, że wtedy mój mąż na prędkości ogarnął wszystko czego nam brakowało.

PS. Takie rzeczy jak łóżeczko czy wózek warto zamówić z wyprzedzeniem, bo nie zawsze interesujący nas model czy kolor jest dostępny od ręki.

Ja podkłady poporodowe mialam i z Canpol i z Bella i jakos bez roznicy dla mnie. Oba fajne. Canpol mialam w szpitalu bo zajely mi mniej miejsca. Po niecalych 2 tyg uzywalam juz zwyklych podpasek, połóg nie byl taki straszny jak myslalam;) Podklady na łóżko mialam z Seni, byly duze i grube przez co wytrzymale;)
Majtki siateczkowe tez mialamz Canpol, ale dla mnie lepsze były moje bawelniane. Kupilam specjalnie kilka wiekszych par, z wysokim stanem. Lepiej mi trzymaly podklad niz te siateczkowe. Kwestia gustu;)

Ja tez mialam i te i te, ale jak sie skonczyly to dokupilam bella - bylam z nich rownie zadowolona co z tych z canpolu, a sa tansze :wink:
To prawda ze te siateczkowe majtaski schna w try miga :slight_smile: Ja osobiscie wolalam na poczatku siateczkowe galoty, a potem przeszlam na zwykle majtki i podpaski, jak Ewelina.

A ja cały połóg - w szpitalu i w domu - przeszłam na zwykłych majtkach tylko kupiłam rozmiar większe i na zwykłych podpaskach- na pierwsze dni miałam grubsze a potem już cienkie zwykle. Nie kupowałam specjalnych rzeczy na ten czas - do majtek siateczkowych nie moglam się jakoś przemoc a już do tych wielkich podkładów(podpasek) wcale :wink: :wink: zresztą u mnie przy pierwszym i przy drugim razie plamienie było niewielkie więc podpaski wystarczyły :wink:

Ale czasami chyba nawet szpitale wymagają, żeby jednak było to specjalne poporodowe zaopatrzenie. Poza tym nigdy nie wiadomo ale duże i obfite plamienie będzie, ale lepiej być przygotowanym.

U mnie w szpitalu co prawda nie wymagali, ale wiem, ze zachecali, bo przewiewniej i lepiej sie goi.
Tez mysle, ze na wszelki wypadek warto miec - majatku toto nie kosztuje, a nie wiadomo, czy sie nie przyda.

Dzięki dziewczyny za pomoc :-). Chyba ppstawię na Canpol :slight_smile:

A ile sztuk tych majtek trzeba by kupić? I te jednorazowe czy wielokrotnego użytku skoro je pierzecie?

Wielokrotnego uzytku,ja miałam 4 szt i mogłam prac

Kinga, produkty firmy Canpol są jak najbardziej w porządku, także polecam. Dobra i sprawdzone firma.

Ja majciochy wielorazowe zamówiłam firmy Hartmann. Nie mam pojęcia czy będą dobre, wyglądają na solidne. I też właśnie 4 sztuki zamówiłam. Siateczka to szybko wyschnie więc może wystarczy. Podkłady na łóżko też mam Hartmanna. Jeśli któraś z Was się spotkała z produktami tej firmy to będę wdzięczna za opinie. Jak już przetestuję je to też napiszę czy dobre są.

To ja chyba rodziłam w jakimś super szpitalu bo u mnie były podkłady szpitalne i te wielkie podpaski też. Leżały całeopakowania na stoliku w każdej sali i można było kożystać bez ograniczeń. Jak tylko się skończyły to zaraz panie przynosiły nowe. Ja oczywiście nie wiedziałam tego wcześniej więc wszystko kupiłam, ale tak jak dziewczyny mówią, nic się nie marnuje bo w domu różne zastosowania potem się tego ma.

W moim szpitalu nie ma na co liczyć niestety. Wszystko trzeba mieć swojego niestety. Ale w sumie aż tak dużo tego nie trzeba brać :slight_smile:

Ja tez mam majtki wielokrotnego użytku z canpol podpaski bella a podkłady akuku z apteki gemini za 10 zł są całkiem fajne :slight_smile: niestety ja bez tych wielkich podpasiorów bym się nie obeszła :stuck_out_tongue: i to dwóch na raz :stuck_out_tongue:

Jeśli chodzi o firmę Akuku to spotkałam się z opiniami, że nie mają dobrych produktów. Widziałam zdjęcie ich majtek poporodowych i faktycznie zostawiają wiele do życzenia.

Marta ja tez po dwie dawalam,bo jedna bylo malo

Nie wiem jak majtki ale podkłady są w porządku :slight_smile: