Ja po karmieniu uwielbiam jak daje go na ramię żeby odbić i wtedy powoli mi zasypia
U nas to samo - nierówna droga to najlepsza trasa ![]()
![]()
Też tak zawsze robimy
nawet teraz zasnął mi na ramieniu po karmieniu
nie powiem ale słodkie to jest mega ![]()
@Mom.of.two Twój ma szansę po tym co piszesz, moja to tak sama nie zaśnie
trzeba ubujać i liczyć się z tym że jak przychodzi pora drzemki to wstępuje w nią wola walki bo “jestem zmęczona ale nie chcę spać”
Pamiętam po pierwszej córce tą walkę ze snem
to było mega ciężkie, bo można było stawać na rzęsach, chodzić, bujać, lulać a i tak spanie nie wchodziło ![]()
Tylko ja mam wózek typowo miejski i cięższe trasy to nie są dla mojego wózka więc raczej unikam .
Ja ogolenie unikałam trzepania małym i wożenia go w domu cały czas. Tylko to robiłam do zaśnięcia i tylko jak było to konieczne. Nie chciałam młodego przyzwyczajać nadmiernie do tego bo maluchy to mali “terrorysci” i potem czołówiek nie da rady ![]()
No jak się przyzwyczai do czegoś to później nie ma zmiłuj więc też trzeba z wszystkim uważać .
Nasz nie lubi stawania. Trzeba chodzić i zazdroszczę tym mama co siedzą w parku na ławce z gondolą
Moja też zawsze jak jedziemy jest dobrze , stajemy to afera
to samo w wózku ![]()
@Mamusia1 nie ma stania i spania ![]()
Dba o moją formę nie powiem ![]()
Dziś byliśmy w trasie i całą drogę przespał mąż poszedł do sklepu a ten od razu się obudził i aferka bo nie jedzie ![]()
Mój syn dziś cały dzień śpi aż zaczęliśmy się martwić
ale gorąco jest a teraz jeszcze w aucie w trasie to mu sie dobrze śpi
Może taki dzień. Mój dziś po żłobku poszedł na drugą drzemkę a normalnie już nie idzie spać po żłobku. I spał 45 min
Mógłby tak pospać w dzień ![]()
@Karolinnna i nie da się w żaden sposób uspokoić , dopiero jak ruszy się dalej ![]()
Ja miałam mleczko to się uspokoił ![]()
U nas jak już mocno przyśnie to bez problemu możemy stanąć, cieszę się że tak jest, bo jak jestem z córką na placu zabaw i potrzebuje coś ode mnie to nie martwię się, że stanę i dzidzion się obudzi
u nas też dzisiaj dużo więcej spania, bo i na brzuszku pospał chyba z 2h a później też w wózku miał dłuższe drzemki ![]()
W sumie my też nie mamy takiego “terenowego” ale chodniki takie są ze w sumie ciężko by jechać taką idealną drogą, wybojów u nas pełno ![]()
![]()
To dziś jakiś dzień bobasy mają senny
Mój synu z takich terenów nie byłby zadowolony ![]()
@Mamusia1 Cos im musiało podpasować, że tak ładnie spali ![]()