Opinie osób testujących Butelkę LOVI Mammafeel 330ml

Zastanawiam się tylko @LOVI_Redakcja czemu przy smoczku 6+ mleko od razu wyplywa ciurkiem? Czy to jest celowe ? Powiem , że bylam zdziwiona jak 1szy raz zalozyłam ten smoczek i corce dalam a ta sama sobie nie ciągła tylko sie na starcie dławiła bo juz miała po przyłożeniu do buzi mleko i nie nadążała chyba przełykać, a ja nie wiedziałam o co chodzi :thinking: dopiero po kilku dniach zobaczyłam jak przechyliłam ze mleko leje sie poprostu z dziurki samo i to konkretnie. Juz wiem zeby ostrożnie podawać na start butelkę żeby najpierw zassała a potem przechylam powoli , ale mimo to czasem się zadlawi :frowning: za tydz bedzie miala 7 mcy wiec jakby piła z tego smoczka 3+ to nie krztusiłaby mi się. smoczek 9+ to bedzie używała jak juz chyba skonczy rok bo tam dopiero poleci mleka :wink::wink:

U mnie Flek majac 9m dopiero przeszedl wlasnie na te 6+ wlasnie przez te szybko lecace mleko :see_no_evil:

1 polubienie

To faktycznie lepiej używać tych smoczków z lekkim opóźnieniem, żeby dziecko nie miało problemu z jedzeniem. My jeszcze nie korzystaliśmy ze skoczków 6+, zobaczymy teraz jak przyjdzie do testowania jak będzie leciało.

My teraz przeszliśmy na smoczek 9+ i fakt mleko leci baaardzo szybko. Początkowo córka też się dławiła, a jak używamy teraz to ma ok 10,5 miesiąca.

A myślicie, że coś się może stać jeśli syn 7 miesięcy korzysta ze smoczka w butelce 3+? Bo widzę, że ładnie z niego je i zastanawiam się czy mogą być jakieś negatywne konsekwencje, że może powinien mieć już inny smoczek?

Mój długo też jadł z tych O+, niema negatywnych konsekwencji wg mnie , jedynie może mu być później trudniej jeść bo wolniej. Dziecko z czasem nabywa umiejętności szybszego jedzenia a taki smoczek może go spowalniać i w konsekwencji może go to denerwować. Ale jeśli pije jest ok to nie powinno to mieć żadnych skutków

O no to dobrze, bo się wystraszyłam, że może powinnam mu wymienić. Chociaż zobaczymy jak przyjdzie ta butelka 300 ml czy będzie mu się lepiej z nich piło.

Jedyna butelka ,która została zaakceptowana przez mojego rocznego synka do przejścia na mm :wink: smoczek idealnie przypomina pierś mamy a butelka jest matowa w dotyku co ułatwia dziecku trzymanie :wink:

Butelka jest fantastyczna! Te 330 ml robi robotę, przy mniejszej pojemności ciężko było już nam wsypywać te miatki, tutaj jednak wszystko idelanie się mieści. Butelka nie jest ciężka przepływ dla 6+ wpasował się idelanie w potrzeby naszej córki która już przy mniejszym przepływie bardziej marudziła i niedojadala. :slight_smile: smoczki są idelane, bardzo podapsowały młodej. Duży plus za to że mleko nie wylatuje tak po prostu tylko dziecko musi trochę popracować nad jego wypłynięciem. Bardzo polecam!

1 polubienie

Dobrze wiedzieć u nas dziecko 3 miechy niby ma już porcje 180 ml ale jak dajesz te 6 miarek i zagęszczacz to wychodzi 200 i niedługo będzie już ciężko

U mnie w każdym smoczku wylatuje po prostu. Nie wiem, czy robię coś źle, no bo chyba niemożliwe, że po tak długim czasie każdy smoczek mam wadliwy :rofl::rofl: skręcam butelki dobrze, więc nie wiem w czym problem :confused: