Ja miałam tasiemkę z prostaglandyną na początku. Dostał od niej reakcji alergicznej. Wywołała okropne skurcze przez 6 godzin. Wyciągnęli ja bo zaczęłam mieć drgawki i było mi zimno i niedobrze.
Kolejnego dnia balonik Foleya . Zrobił rozwarcie na 6cm ale kolejnego dnia rano już nie było tyle.
Koniec końców miałam cesarke . I niestety wypuścili mnie z zakażona raną. Teraz czekam na wynik posiewu .
Laureczka oj to wpsółczuję Ci bo mnie tez tak wypuszczono, ale rana z krocza. Teraz wiem, że pzred wyjściem choćby nie wiem co mają mi to sprawdzić bo ja byłam tam spuchnięta, ale nie wiedziałam ,ze to nie jest normalne , a że to zakażenie, które miałam zaraz.
Kverve ja termin dopiero na 7 czerwca mam, ale przez cukrzycę mam wywołanie. W środę decyzja, ale ostatnio lekarz mówił, ze czwartek - piątek idę już do szpitala. Może jeszcze zmieni zdanie bo wcześniej mówił, że 1 czerwiec indukcja, ale ostatnio, ze juz teraz będę szła. Dlatego ogromnie liczę, że mój człowiek sam wyjdzie do czwartku :)
No powiem wam że trauma jest przez to wszystko. Życzę żeby was to ominęło .
Jedna rada mazia. Dowiedz się czy na 100% będą ci robić indukcje czy cię tak jak mnie będą trzymać bez sensu . Bo ja się nasłuchałam porodów najpierw od piątku do środy . Od środy sama zaczęłam rodzic do kolejnego piątku i w piątek cesarka rano . I jak chciałam wyjść w piątek jak się dowiedziałam że nic nie będą robić to mi powiedzieli że z cukrzyca nie mogę bo procedury. Na własne życzenie się bałam bo wiedziałam że jak mi się akcja sama nie zacznie to będzie problem z przyjęciem . A robili mi tylko raz dziennie ktg i tyle. Czyli to co moja położna też mogła i mogłam być w domu bez tej traumy.
Mazia wiesz jak to jest twój lekarz mówi ze będzie a pojedziesz do szpitala zobaczą ze wszystko w porządku i będą czekać aż sama urodzisz zz nimi to różnie bywa
No właśnie, nigdy nie wiadomo jak w szpitalu podejdą do tematu. Lekarz może uznać, że już czas a w szpitalu, że luzik, czekamy... No ale Mazia już będziesz pod stałą obserwacją. Chociaż jeśli to ma wyglądać jak u Laureczki to faktycznie niewiadomo co lepsze... Czekanie w domu może byłoby mniej stresujące.
Laura to rzeczywiście Cię załatwili że tak powiem. Daj znac koniecznie jak z rana sprawy się mają bo to jednak nie są żarty. Bardzo dziwne że tylko raz miałaś ktg robione minimum 3 razy dziennie miałam robione jak leżałam w szpitalu codziennie i do tego 2 razy na dobę o 6 i północy detektorem położna sprawdzała czy wszystko ok. Strach myśleć co może nas spotkać najważniejsze że już po wszystkim teraz tylko przypilnować sprawy z rana żeby ładnie się zagoila
Laureczka na szczęście już jest po wszystkim a ty w domciu z maluchem, ciekawe jak wyniki badań wyjda, swoją drogą skoro taka sytuacja to że nie zatrzymali cie w szpitalu na dłużej.
Niby człowiek czyta i się przygotowuje do tego porodu a i tak mnóstwo rzeczy umyka i się nie wie. Chyba właśnie dlatego obawiam się porodu - nigdy nie wiesz jak i kiedy to będzie.
Dobrze, że trafiłam na to forum i na Was dziewczyny <3 Dzięki Laura za Twoją historię.
Rana powoli się goi ale musiałam też jechać na czyszczenie... Nie będę opisywać już dokładnie co i jak ale dramat był.
Synek jest zdrowy. Dostał 10/10 . Od dzisiaj coś skórę ma suchą bardzo i okropnie się drapie. Mam płyn lovela ale nie wiem czy nie zmienię i dzisiaj położna wpada na wizytę patronazowa to może mi jakiś fajny kremik poleci albo właśnie ten olejek ze słodkich migdałów.
Ja wam powiem że dzisiaj mija 10 dni od porodu i dopiero jestem w stanie zwlec się sama z łóżka .
Kurcze to ja chyba przed wyjazdem do szpitala zadzwonię z pytaniem czy to będzie indukcja czy leżenie i czekanie na to, aż mały sam wyjdzie bo to jest koszmar tyle leżeć, ale z drugiej strony jest pod kontrolą bo codziennie jest ktg chociaż, a ja mam raz na tydzień i to płatne, więc nie jestem w stanie sobie pozwolić by było codziennie bo bym zbankrutowała
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.