Olej z wiesiołka badanie – doustnie czy dopochwowo?

Misiowa u nas nawet nie ma tzn pewnie bym dostała skierowanie od lekarza do szpitala, ale on pracuje 40km od nas. Nie opłacałoby mi się jeździć tak daleko, wiec kazałam mi chodzić tu na miejscu gdzie przyjmuje. 

Zobaczymy jak to będzie może mój maluszek sam wyjdzie i nie będzie tzreba się kłaść na oddział. Usilnie chodzę sporo codziennie, ale no bez zmian :)

Jeszcze masz kilka dni może coś się ruszy ;))

Martyna no coś wątpię :D no trudno najwyżej będę już leżeć pod kontrolą w szpitalu :) 

Mazia Martynka ma racje czasami jednego dnia nic nie zapowiada a drugiego jedziesz na szpital.

Nie martw się na zapas;)

Laura dobrze ze jest już ok, każdy kolejny dzień będzie lepszy. 

Mój syn jak miał sucha skórę rób używałam balsamu Bioderma Atoderm Intensive , teraz tez od czasu do czasu ma to mu smaruje i przechodzi, tylko cena trochę wysoka ale bardzo pomaga. Może położna coś podpowie, a wcześniej tez tak było po proszku ? 

Oj tam, myśl pozytywnie. Może się wszystko uda. . 

Mazia a Ty bd miała SN czy cc 

MOnia chcę rodzić naturalnie i mam nadzieję, że się tak uda :)

kurcze ja to czekam na zwiastuny. Z córką miałam dwa dni nieregularne skurcze i już nie spałam bo maks godzina była spokoju między skurczami. Także jakoś oczekuję, że teraz też już będę wiedzieć, ze to zaraz nastąpi 

Mazia, a no to rozumiem. Jak to samo wyjdzie, a tracić pół dnia, to wybór jest oczywisty.

Pati położna nam powiedziała ze skorka schodzi z całego ciałka po porodzie jeszcze. Że to się musi złuszczyc i będzie dobrze. I to nie jest wina proszku czy płynu . Także zobaczymy.

u nas córce schodziła tak skórka z rączek i nóżek 

Laureczka zwykły Mediderm kup i balsmauj po kąpieli. Warto zmienić płyn do płukania lub do kąpieli. Olejek ze słodkich migdałów nie jest dobry dla noworodków, może wywołać reakcje alergiczna. 

Mazia myślę, że nie powiedzą Ci tego przez telefon bez badania. 

laureczka u nas też tak skóra schodziła to normalne :)

Laureczka a to chyba normalne po porodzie :) kiedys czytalam, ze często tak się dzieje u dzieci rodzonych po terminie. Ja juz nie pamiętam jak było u syna...

Tak chyba u dzieci po terminie schodzi skórka :)) chociaż Unie w terminie a z rączek skórka schodziła delikatnie 

Na początku też mnie to martwiło, ale położna powiedziała ze to normalne 

Wiecie co nie wiemy tak naprawdę jak ta skóra wygląda więc nie wiadomo czy to jest ta normalna reakcja czy już jakąś alergiczna. 

No też prawda, łatwo nam oceniać że tak może być ale nie widzimy jak to wygląda... Zakładamy, że skoro tak położna powiedziała to będzie właśnie to.

Narazie niby położna mówi właśnie że to normalne. A ile tak mniej więcej waszym dzieciom ta skóra schodziła ?

Moja bratowa tez rodziła po terminie i schodzila malemu skórka