No te odkurzacze samo jeżdżące potrzebują mieć mieszkania dużego albo domu i musi być stosunkowo wszystko pochowane żeby mogły bez problemu przejeżdżać. U mnie w małym mieszkaniu to by się nie sprawdził.
Ja do „generalnego” sprzatajia i tak wyciągam zwykły odkurzacz, ale taki bezprzewodowy to świetna sprawa, żeby odkurzyć na szybko i takie codziennie kurze, piach w korytarzu.
Mamy dość mało miejsca, więc wkurzało mnie wyciąganie co rusz odkurzacza z szafy, odblokowywanie gniazdek, a potem pamiętanie, żeby znów zabezpieczyć przed dzieckiem
tera bezprzewodowy cały czas wisi podpięty pod ładowanie i jak muszę, to ściągam i odkurzam.
@Michaska moja koleżanka te ma centralny, o ile to ten o którym myślę, i raz im się zapchał… tzn ta rura. Pół kuchni rozryli, żeby to naprawić ![]()
No właśnie o to jest powód dla którego takiego bym nie zrobiła w domu. To lecie w ścianie i jak coś się wydarzy to kaplica, mieszkanie do remontu
po naprawie.
Ja też właśnie muszę z szafy wyciągać odkurzacz, ale nie muszę się bawić w ściąganie blokad bo w przedpokoju mam gniazdko wysoko umiejscowione ![]()
Wlanie po to by drobne rzeczy odkurzyć na szybkości potrzebuje ![]()
Ja próbowałam, ale mówię no nie przekonałam się do tego rodzaju odkurzacza
Moi znajomi też mają centralny i też nie są zadowoleni. Bo rura ciężka , niewygodna, wszędzie nie da się odkurzyć i też coś im się raz zepsuło to był problem żeby to naprawić .
Te części zamienne są strasznie drogie, rodzicom zepsuł się akumulator to zamówienie nowego kosztowało 2 tys, za tyle można kupić super odkurzacz bezprzewodowy. No k fakt ta rura jest strasznie nieporęczna
Też podobny kupiłam , i na szybko daje radę jestem zadowolona ![]()
Kinga a jaki masz model samojeżdzącego ?
Ja teraz szukam samojeżdżacego i jakiegoś myjącego i wciągającego wszystko bo rozszerzamy dietę ![]()
Wiecie ze nie wiedzialam ze istnieje cos takiego jak odkurzacz centralny ?
Szok. Nigdy sie z czyms takim nie spotkalam nigdzie, nie tylko u rodziny czy znajomych ale w internecie nigdy nie widzialam ani nie czytalam o czyms takim
Jak na takie drobne rzeczy, to ja ten swój naprawdę polecam. Póki co daję sobie radę z włosami, okruszkami, kurzem. Ma dużo końcówek wymiennych. Kanapę też świetnie odkurzył
Teraz codziennie odkurzam wieczorem i zajmuje mi to dużo mniej czasu, bo po prostu biorę odkurzacz i robię co trzeba. Tak musiałam wyciągać, odbezpieczać etc…
To fakt że na forum można sporo się dowiedzieć. To ja taki widziałam u znajomych ju ponad 8 lat temu.
@DDoominika A ile za niego dałaś?
A wiesz że ja też nie hahaha
Chyba 1400 złotych, na pewno nie więcej. ![]()
Dreame D10s Plus On ma też delikatną funkcję mopowania - chociaż to mopowanie to bardziej takie lekkie przejechanie i przemycie
mamy go już z 3 lata jak nie dłużej i służy, ale niedługo będziemy zmieniać
też na dreame tylko, że chcemy żeby był bardziej “mopowy” i od razu ze stacją z wodą ![]()
I jak jesteś zadowolona?
Tak jak wyżej napisałam, to w sumie tak. Do porządków na codzień jest naprawdę w porządku. Plus jest też taki, że meble mam na nóżkach, więc też wszędzie nim wjadę ![]()
A to szybciej nie zauważyłam tego
@Kiniawes a ile razy w tygodniu mniej więcej go puszczasz ? Podnosisz krzesła do góry ? Zdarzyło Ci się, że gdzieś utknął ? Też za mną chodzi właśnie taki odkurzacz żeby puścić czasem jak mnie nie ma w domu.
Próbowałam różnych pianek do zamszu, gumek do zamszu, szczotek itd i buty ostatecznie skończyły w pralce . Przeżyły pranie, a nawet suszenie w suszarce. Wydaje mi się że gumka do zamszu mogłaby się dobrze sprawdzić, ja zaczęłam od pianki i miałam wrażenie że przez nią brud wszedł głębiej