Oddzielne pokoje czy wspólne?

Haha, znam to. Też czasem mówię, że sprzedam, a potem rzecz leży i leży aż w końcu ląduje w koszu. Chyba powinniśmy się nauczyć, że lepiej od razu zdecydować, co naprawdę chcemy zostawić :stuck_out_tongue:

Oj tak ja miałam pusty pokój w którym lądowało wszystko czego nie było gdzie włożyć. Teraz córce będziemy robić remont w pokoju bo ma trochę dziecinny i trzeba było wszystko z tego pokoju wynieść żeby ona się tam przeniosła ze wszystkimi meblami. Tak robilysmy porządek w tym pokoju i co chwilę zadawalysmy sobie pytanie po jaką cholerę to tu przyniosłam :rofl::rofl::rofl: albo teksty mojego męża. Zostaw może się przyda a ja na to odpowiadam chłopie to tu 5 lat leży nawet nie masz pojęcia że to istnieje a chcesz zostawić :rofl::rofl::rofl: wywaliliśmy 5 worów śmieci niepotrzebnych albo rozwalone zabawki albo rzeczy które może kiedyś się przydadzą

1 polubienie

Haha, taki „pokój skarbów”, gdzie ląduje wszystko, czego nie wiadomo, co z tym zrobić. Remont i porządki to idealna okazja, żeby w końcu zrobić porządek i pozbyć się rzeczy, które tylko zajmują miejsce. :joy:

1 polubienie

No ja dzisiaj u dzieciakow szafe ogarnialam bo jutro stolarz ma podjechac i ja obejrzec bo chce ja przerobic i zeby nje bylo wstydu to ukladalam w niej… i tyyyle rzeczy malych wyciaglam ze szok. Ale juz spakowane wyniesione do sasiadek :sweat_smile: zeby wory nie staly nie wiadomo jak dlugo

Ja dlatego jak sprzedaje, to od razu robię zdjęcia i wrzucam, jak nie to albo kosz, albo oddaje. Nie lubię zagracać mieszkania. Łatwiej się w nim sprząta, jak rzeczy nie wypadają mi z szafy na głowę :rofl:

Ja też musze się za to wkoncu zabrać bo to można utonąć w tych ciuchach

Ja już się nauczyłam, że nie kupuję mnóstwo ubrań.
Mam jakieś podstawowe, bazowe kolory, jakieś dodatki, kilka wzorzystych i już. To samo jakichś formalnych stroi też z 2/3 sukienki, jeden kombinezon. Więcej mi nie trzeba. Tak samo nie kupuje co wesele innej sukienki, zwyczajnie nie są mi potrzebne

Lepiej mieć mniej, ale sprawdzonych i dobrze dobranych rzeczy

No dokładnie, po co mi cała szafa, kiedy to nosić :rofl::hear_no_evil: wcześniej owszem, miałam nakupowane mnóstwo wzorów i kolorów, krojów i fasonów. Teraz przeważa u mnie kilka czarnych koszulek, kilka białych, parą jeansów takich niebieskich, czarnych i jakieś legginsy + dresy. Z koszulek jeszcze jakieś kolorowe, ale mało

U mnie to samo, kupuje basicowe rzeczy w podstawowych kolorach, ponadczasowe wzory i kroje. Do tego teraz jestem zdania, że lepiej dać troszkę więcej, ale mieć lepszej jakości, żeby to dłużej wytrzymało. Ale to dopiero od jakiegoś czasu, więc mam 3 wory ubrań, które myślałam,że sprzedam, ale nie chciało mi się jeszcze porobić zdjęć :stuck_out_tongue: no i są takim moim wyrzutem sumienia :joy:

No ja tez jestem tego zdania ze dolozyc i kupic cos porzadnego niz kupic tanio i za miesiac znowu bo cos nie tak sie z tym zrobi…

Znam ten ból Też mam torbę “do sprzedania”, ale ciągle brakuje czasu. A basicowe, lepsze jakościowo rzeczy to naprawdę lepszy wybór

1 polubienie

No tak, ja wolę za koszulkę zapłacić 80-100zlotych i mieć z porządnej bawełny, wiskozy czy już droższa z lnu wełny itp, niż kupić jakąś za 20 złotych, która w praniu się prawie rozlatuje i jest cienka jak szmatka do kurzu… całe szczęście wyzbyłam się już większości takich koszulek i zostały mi tylko dobre jakościowo.

1 polubienie

Dokładnie, warto inwestować w jakość, bo taka koszulka starcza na dłużej i naprawdę dobrze się nosi. Lepiej mieć kilka porządnych niż dużo tanich, które szybko się niszczą.

3 polubienia

Ja mam problem ze zdj nie potrafię robić ładnych zdj na vinted aby przyciągnąć uwagę

2 polubienia

Mi też ciężko się za to zabrać :smiling_face_with_tear:

1 polubienie

Mam ten sam problem. Ubranie, które jest ładne w rzeczywistości wygląda gorzej na zdjęciu.

Też się czasem zastanawiam, jak niektórzy robią takie estetyczne fotki, że od razu chce się kupować :joy:

2 polubienia

Noo ja nieraz próbowałam zrobić jakieś zdj , :sweat_smile: to sama bym nie kupiła patrząc na takie zdj jakie mi wychodziły

2 polubienia

:rofl::rofl:to tak jak ja :rofl::rofl: