Proud Mommy jak jazda na rowerku, z meżem sie zastanawialiśmy nad takim, ale mała zaczęła przejawiać większą uwagę hulajnodze która w zasadzie przez zimę stała na balkonie, teraz nawet do sedesu by nią jeździła;)
Powiedzcie mi kochane czy któraś z was kupowała uzywany rowerek?
jeśli tak to na co szczególnie należy zwracać uwagę, pisze tutaj o rowerku 4 kołowym bo biegowe używane to ceny maja niczym nowe ze sklepu
My córeczce kupiliśmy pierwszy rowerek, gdy miała 9 miesięcy i był nim Smart Trike 3w1. Jest trzykołowy, bardzo fajny i praktyczny. Posiada pchacz, torebkę na drobiazgi, kosz na zakupy, bądź zabawki, koszyczek na picie oraz zabawkowy telefonik, który umija jazdę. Córeczka potrafiła nawet w nim zasypiać! Gdy miała 1,5 roczku, kupiliśmy jej rowerek biegowy firmy Milly Mally, ale okazał się niewłaściwy. Szczerze nie polecam. Ma dziwną budowę. W końcu pozbyliśmy się go i kupiliśmy w Decathlonie również biegowy. Córeczka śmiga na nim do dzisiaj, ale posiada też rower 4-kołowy, na którym nauczyła się jeździć, mając niecałe 2 lata… Wszystko zależy od dziecka i jego umiejętności. Nie ma co zmuszać, w końcu przyjdzie pora na jazdę rowerem. Na zakupy, konieczne jest zabranie malucha ze sobą, żeby sprawdzić czy rower będzie odpowiedni.
Zauważyłam będąc w parku że bardzo modne są te rowerki biegowe- praktycznie wszystkie maluchy mają takie rowerki i super śmigają na nich Myślę, że to bardzo fajnie rozwija koordynację i równowagę u dziecka. Po “ćwiczeniu” na takim rowerku bez problemu dziecko będzie mogło przesiąść się na taki z pedałami Ja swojemu synkowi na pewno sprawię taki rowerek
a my kupilismy w sobote SmarTrike -Rowerek Trójkołowy Sport 3w1
Rower polecam …lekki …przyjemnie bez wysiłku się prowadzi …jedyne co bym zmieniła to koła na gumowe …kauczukowe no i wolalabym aby podnóżek był regulowany …lepiej byloby gdyby można było nim manewrowac w str kierownicy chociaz troche i opuszczac w dół albo podnosic w góre
Monika1993 super ten wasz rowerek my zamówiliśmy rowerek dla Jasia ale zamiast czerwonego przyjechał różowy i miał być na pompowanych kołach a były zwykłe i oddałam od razu kurierowi jak go przywiózł. A teraz czekam na dostawę tego który my chcieliśmy ale już u innego sprzedawcy.
chrześniak dostał jak miał 1,5 roczku hulajnogę i rowerek trójkołowe i najpierw tylko prowadził a pó upływie 2 miesięcy szybko opanował o co w nich chodzi i śmiga radośnie
Dla dzieci super są rowerki biegowe. Dzięki nim dziecko ćwiczy. Potem bez problemu będzie mogło przesiąśc się na zwykły rower bez konieczności montowania kółek bocznych.
My kupiliśmy najpierw rower na kołach 14calowych z kółkami bocznym, ale synek w ogóle nie chciał na nim jeździć. Moja chrześnica ma rowerek biegowy, w zeszłym roku Mikołaj nie chciał go nawet dotknąć, ale stwierdził, w tym roku, że takie rowerki są fajne i że będzie na takim jeździł. Więc kupiliśmy mu taki latem i tej decyzji nie żałujemy. Jest to super rozwiązanie, bo dziecko uczy się balansu ciałem i utrzymania równowagi. A nasz Syn śmiga na nim, że aż się przysłowiowo kurzy za nim. Polecam wszystkim rodzicom, bo to zakup, który procentuje na przyszłość.
Również polecam rowerek biegowy świetna sprawa nie dość że bobas ćwiczy równowagę to na dodatek się wybiega wyszaleje a potem śpi smacznie twardym snem:)
rowerek zależy od wieku dziecka. Moje dziecko dostalo rowerek w wieku 10 mcy i uzywalismy go do jazdy w cieple dni. Ma pasy do przypięcia malucha i fajnie się sprawdza. Jest trzykołowy i dziecko może pedalowac jak jest już starsze.
Teraz swietne są te rowerki biegowe dziecko uczy sie rownowagi dzieki czemu szybciej bedzie umiało jezdzic na normalnym rowerku. Bardzo czesto kupowane sa 3kołowe z daszkiem takie aby rodzić idac na spacer mogł zabrac dziecko gdy jest mniejsze i je pchać a gdy podrośnie bedzie moglo samo pedałować. Jednak ja bym wolała kupić normalny rowerek jesli juz 3kołowy a nie taki"dziecinny plastikowy"
Właśnie zamówiłam dla Emi rowerek biegowy,oj długo się naszukałam takiego by pasował do jej wzrostu.Mam nadzieję,że będzie zadowolona jak Mikołaj go dostarczy.Jak przesyłka dojedzie to opisze moje wrażenia:)Starsza miała rowerek trzy kołowy i jakoś nie może się nauczyć na zwykłym rowerze,poczytałam trochę o tych rowerkach biegowych i zobaczymy czy później Emi pójdzie łatwiej nauka jazdy na dwóch kółkach:)
Ja ostatnio w internecie wyszukałam rowerek biegowy z obracaną ramą, Dzięki takiemu patentowi dziecko może korzystać z rowerka gdy jest małe i gdy już troszkę podrośnie.
Mam już rowerek i jestem bardzo zadowolona bo wykonany jest bardzo solidnie:)Poskręcałam tak na szybko do zdjęcia,jest maleńki będzie idealny dla Emi.Mam nadzieję,że prezent od Mikołaja jej się spodoba i chetnie będzie się uczyć na nim:)
Słyszałam właśnie, że Kinder Kraft to bardzo dobra firma. Siostra ma Milly Mally i też bardzo go sobie chwali, tylko, że ten model ma piankowe kółka, a ja osobiście chyba wolałabym pompowane dla dzieci.
Wkrótce będę na etapie poszukiwań odpowiadającego mi rowerka dla córci
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.