Objawy tuż przed porodem

Ja tylko fotografa miałam na ślubie, weselu i sesji. Jakoś nie myślałam o tym, żeby brać na chrzest. A co dopiero na roczek : D 

Chociaż jakby chrzest połączył z roczkiem to może gdzieś by się przewinęła taka myśl. 

Ale jednak zdjecia z telefonu są dla mnie wystarczająca pamiątka, np zdjęcia z sesji z brzuszkiem wyszły naprawdę super :)

Mi to się ciagle chciało siusiu i bah poszłam spać i o 2 obudziły mnie skurcze

Wyprawiam niedługo chrzciny łącznie z roczkiem, nie biorę fotografa, rodzina będzie cykać zdjęcia. W zamian za fotografa robimy małemu sesje na roczek u fotografa. Nie miałam sesji ciazowej bo wyglądałam bardzo niekorzystnie, ale za to robiliśmy sesje swiateczna z której byłam Bardo zadowolona. Aż wstawię jedno zdjęcie ponizej 

Syll fajne zdjęcie. Sesja roczkowa to świetny pomysł i piękna pamiątka.

śliczne zdjecie chyba swiateczne sesje sa najlepsze) takie w klimacie;)

ja sesji nie miałam w sumie na slubie mieliśmy chyba jedyną no i na studniówce;) reszta zdjeć która zajmóje połowe dysku sa wykonywane w wiekszości przezemnie;D

Śliczne są zdjęcia świąteczne jak inne robione u dobrego fotografa.  Ja jednak sama robię dużo zdjęć i przerabiam lub kogoś prosimy np na chrzcinach o zrobięnie zdjęć bo jednak dobry fotograf ceni się.. za duży dodatkowy koszt.. za te pieniądze wolę udekorować imprezę;)

My mieliśmy fotografa na chrzcinach, chociaż planowaliśmy,że ktoś z rodziny nam porobi zdjęcia, ale niedługo przed nam się wykruszył i wzięliśmy moją koleżankę, która jest fotografem. No i trochę to kosztuje, ale dostaliśmy prawie 500 zdjęć, w tym zrobiła sesje naszej trójki, więc super pamiątka, na pewno sami byśmy takich fotek nie zrobili :) oprócz tego mieliśmy sesje ciążowa i właśnie świąteczna z córką - uwielbiam zdjęcia w tym klimacie :) ale to już koniec, bo zawsze jestem skrępowana przed aparatem, następna sesja dopiero przy drugim dziecku haha :D Syll piękne zdjęcie! :) 

Syl piękne zdjęcie, bardzo klimatyczne :)

Ja żałuję, że się nie wybraliśmy nigdzie na sesję świąteczna, no ale grudzień miesiąc wydatków i pieniążki szły na zupełnie inne cele, może w tym roku się uda :)

Robiłam sesje po narodzinach zarówno pierwszej jak i drugiej córeczce (u fotografa). Teraz chce zrobić sobie sesję z brzuszkiem ,bo takiej mi brakuje w albumie :) 

Sama zajmuje się fotografią ,więc zdjęcia dzieci robię już sama :) Ogóle kocham zdjęcia i mogłabym moje stosy albumów przeglądać godzinami i wspominać :) 

Obniżenie się brzucha i takie parcie u dołu ale ja nie rodziłam naturalnie tylko miałam planowane cięcie cesarskie 

Ja również obniżenie brzucha i coraz częstsze skurcze przepowiadające;) I to w zasadzie tyle :)

a ja nie byłam na takiej typowej sesji po  narodzinach córki. Szkoda mi było tyle kasy wydac za kilka zdjęć. Siostra porobiła nam kilka fotek i tez wyszło super :) wydrukowałam i mamy w ramce. 

U mnie jedynym objawem były coraz częstsze skurcze - wody mi nie odeszły, czułam się dość dobrze. Pomogło mi liczenie czasu pomiędzy kolejnymi skurczami - jak zaobserwowałam, że czas ten się skraca a ból jest coraz silniejszy, pojechaliśmy do szpitala. Byłam umówiona na cesarskie cięcie ze wskazań medycznych za 3 dni, więc po przyjęciu po prostu zabrano mnie na salę i wykonano cięcie. Wody odeszły mi dopiero na stole. 

Mi jak odeszły wody to az się przestraszyłam 

Mi dwa razy wody odeszły już przy pełnym rozwarciu jak miałam bóle parte. Wody odeszły i od razu już główkę było widać :) 

Ja już nie doczekałam więcej bo miałam wcześniej planowane cięcie i nie mogłam dopuścić do bóli ponieważ syn był ułożony pośladkowo

Porody zaczęły się od skurczy jednak wody odeszły w trakcie porodu. Podczas drugiego porodu to przed samymi skurczami partymi. 

to ja podczas pierwszego porodu totalnie nie wiedziałam czego mam sie spodziewać. ale skurczy nie da sie przeoczyć :D teraz już to wiem, wody odeszły na porodówce przed skurczami partymi 

Też się bałam za pierwszym razem ze cos przegapie bo się nakręcałam i dużo czytałam na temat objawów porodu

Nie ma się co nakrecac. Porodu nie ma jak przegapić. Trzeba cierpliwie czekać na swoją kolej