Nowy standard opieki okoloporodowej

Z drugiej i tak Ci będzie lecieć :rofl: i zbieraj do kolektora. Ja nie robiłam tak bo nigdy nie wiedziałam czy mały nie będzie chciał więcej pić

1 polubienie

W sumie też racja , mam kolektory to będę tak działać :laughing:

Można :smiley::smiley:
Chyba że Maluch będzie glodomorek i jak mu wyciągniesz z drugiej a będzie chciał za jednym razem zjeść z obu piersi to może nie być zadowolony :stuck_out_tongue_winking_eye::sweat_smile:

Ja właśnie korzystałam z kolektora i jak samoistnie wypływał ten nadmiar który by się zmarnował i tak to wtedy “łapałam” sobie to mleczko :star_struck:

Ja czasem w kolektorze i 100ml mleka złapałam więc warto to mleko łapać

Oo to bardzo dużo :grin: ja zwykle około 50-60 ml przy nawale właściwie, bo z czasem zaprzestałam zbierać bo już tak byś wyciekało jak wtedy na początku :blush:

No tak mi się raz udało :face_with_peeking_eye: nawet zdjęcie robiłam

1 polubienie

Pamiątka na lata, wydrukować i do albumu :star_struck::smiley: :sweat_smile:

1 polubienie

Ja myślałam że pokarm to przyjdzie od razu , jeny jaki my mieliśmy kryzys on głodny ja kie mam jak mu dać hormony matko jedyna , powoli laktatorem działamy ale orany rany :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

No tak jest. Na początku ogólnie tego mleka jest mniej bo mały ma mały żołądeczek :blush: ale trzeba przystawiać i odciągać by rozkręcić laktację. Ja przez pierwszy miesiąc czy półtorej dokarmiałam raz dziennie mm ale jak mały nie spada z wagi to jest ok. A jak w końcu nazwaliście?

1 polubienie

Też kupiła modyfikowane bo rany , nie chce go głodzić :sob: pasuje mi imię Kornel :heart_eyes::face_holding_back_tears:

3 polubienia

Wiesz na początku to tego mleczka jest tak maleńko, że czasami jest takie wrażenie że nie ma, a Bobo ma taki malutki żołądek że może mu nawet taka mini ilość wystarczać :blush: wiadomo że od razu nie ma jakichś dużych ilości, one się pojawiają z czasem jak mały dużo ssie, albo jak pracujemy laktatorem, także dajcie sobie czas :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Przede wszystkim musisz być cierpliwa bo to jest proces…. Ja przez pół roku tak naprawdę walczyłam stale o to mleko potem było coraz lepiej ale każdy ma pewnie inaczej

1 polubienie

Na razie jest tego tyle że się najada :face_holding_back_tears: później jak się uda to jakieś zapasy też zrobię

Najważniejsze , że się najada to już jest bardzo duży sukces .

1 polubienie

Z zapasami to na spokojnie, na pewno zdążysz sobie później coś zgromadzić :smiley: na razie nie nastawiaj się usilnie na zapasy, żeby niepotrzebnie się nie nakręcać tylko na razie przystawiaj często maluszka do piersi niech rozkręca laktację, to zapasy później “będą robić się same” :smiley:

1 polubienie

Zapasy to zaczniesz robić później …… pierwszy miesiąc to będziesz rozkręcać. Na spokojnie wszystko

2 polubienia

Ooo nawet nie wiem że to jest gdzieś wpisane ?

U mnie jest w książeczce zdrowia i w zakładce - „stan noworodka po urodzeniu „.

To u mnie wpisane są 2 godziny :face_holding_back_tears:

Aż muszę jutro zajrzeć , u mnie chyba nie ma tego wpisane