NOWY kolor kubka treningowego LOVI Genius

Dziękujemy! Zobaczymy… Dziękujemy za sugestię :smiling_face_with_three_hearts: :blue_heart:

1 polubienie

Idealne dopasowanie :blue_heart:

Dziękujemy za poruszenie tak ważnej kwestii! Nauka picia z otwartego kubeczka jest bardzo ważna dla prawidłowego rozwoju :blue_heart:

1 polubienie

@Michaska chlopcy chyba się szybciej ujawniają :crazy_face: mój już w 13 tc 🩵

Też mi się tak wydaje

Nos to wygląda. Oooo to faktycznie mega szybko

U nas synek początkowo pił z kubeczka, ale i tak się zalewał, więc wygodniej było podać mu bidon. I teraz już niechętnie z kubka pije :face_with_diagonal_mouth:

A jak z ich jakością po czasie. Mam te bordowe i u mnie niestety dosyć mocno się porysowały pomimo stosowania tylko plastikowych sztućców

Tez sa porysowane ale nic innego sie złego nie dzieje :slight_smile:

1 polubienie

Mój tez troche się polewa woda jak pije z kubka ale i tak staram się mu podawać. Najwięcej lubi się bawić tą wodą i nią pluje

@ewelkar899_wp.pl piękna kolekcja :heart:

No pewnie, super jeśli nawet trochę się napije z tego kubeczka.

Też tak uważam, a mąż ponieważ rozlewa na siebie woli mu dawać pić w butelce …. a jak niby inaczej ma się nauczyć ?

1 polubienie

Tak to jest z chłopami chcą byle łatwiej dla nich

1 polubienie

Dokładnie. Nie myślał przyszłościowo tylko tu i teraz dla siebie

O tuż to

A jak już mówimy o rozszerzaniu diety to jak u Was dzieciaki jedzą?
U nas nie zdecydowaliśmy się na metodę blw tylko to my karmiliśmy synka w większości, a do rączki dostawał i nadal dostaje coś od czasu do czasu, np. raz dziennie. Mamy taki problem, że nam syn sam je to bierze do buźki ogromne kęsy tak, że się krztusi. Z kolei jak mu pokroję coś na mniejsze kawałki to jest mu to ciężko chwycić do rączki. Ma 11 miesięcy.

Mój ma skończone 11m i chciałam mu RD metodą BLW ale i nas to nie działa. W sensie nie lubi rzeczy śliskich czy klejących dotykać. Od razu oczepuje łapki. Od pewnego czasu też nie chce jeść papek ani zup kremów. Jedynie je z takich mokrych rzeczy to kaszki na moim mleku. Natomiast lubi jeść rzeczy w kawałkach ale podane do buzi tj. Kanapki z masłem, jakiem, awokado, indykiem ze słoiczka czy pastą którą robiłam z pieczonych warzyw. Jajeczniczke, ziemniaczki z masełkiem. Lubi też w kawałkach banana, gruszkę czy mango. Ale wszystko chce by dawać mu do buzi. Sam za to je chrupeczki i dziś porwał kromkę chleba i sam ugryzł pierwszy raz ( dwa dni wcześniej ugryzł też kabanosa). Może po mały będzie się coś zmieniać.

U mnie też jak dziś ugryzł chleb to duży kawałek i potem dobierał aż mu zabrałam bo już się dławił tak napchał

Ja to samo moja ma niespełna 7 miesięcy chciałam zacząć od BLW nie dało rady dziewczyny namówiły mnie nie walcz spróbuj słoika to nic złego i w końcu zaczęła jeść bo nie chciała wyła i był wielki problem

Mój też na samy początku nie chciał słoików. Zjadł łyżeczkę i koniec