Nasz synek również chodzi w body- w zależności od temperatury- body z krótkim lub długim rękawem
a na dół spodenki
Zakładanie body najlepiej zacząć od główki, później jedna rączka i druga, a na końcu zapinanie od dołu
Do snu wg mnie najlepsze pajacyki
a w ciągu dnia body ze spodenkami ![]()
U mnie w szafie maluszka najwiecej jest body z racji ze jakos kaftaniki mnie nie przekonaly. Wydaje mi sie ze beda sie podwijac itd a jednak body beda zapiete i nie bedzie wialo po pleckach
My bardzo lubimy body. Na początek najlepsze jest takie rozpinane wzdłuż lub na skos. Łatwiej jest wtedy ubrać noworodka i jest to mniej stresujace dla maluszka. Teraz nie wyobrażam sobie nie ubierania synka w body. Nic nie wychodzi, ma ciepło po plecach.
Ja kocham body… Na początek zakupiłam takie właśnie rozpinane wzdłuż. Super sprawa szczególnie dla takich mam jak ja czyli początkujących. Nie ma obawy, ze maluszkowi wyjdą plecy na wierz, ma ciepło. Kaftaniki tez mamy, ale rzadziej je zakładam. Czasami właśnie zakładam kaftanik na body z krótkim rękawkiem.
ja kupuje zwykłe bodziaki i takie z łatwiejszym zapięciem…nie ma dla mnie róznicy szczerze… nauczyłam się perfekcyjnie zakłądac i jakos daje rade
bodziaki sa piekne teraz na rynku wiec kupuje ich sporo ![]()
Ja teraz tez kupuje takie zwykłe bidy, ale na początku jak nie miałam jeszcze wprawy w ubieraniu maluszka to bardzo pomoce okazały się te body, które były rozpinane wzdłuż. Mam jedne rozpinane na plecach i żałuję, ze je zakupiłam. Nie zwróciłam na to uwagi, szybko je kupowałam i teraz sa mało funkcjonalne.
Takie maleństwo wbrew pozorom jest baardzo elastyczne i giętkie
A to, ze nie lubi, to inna bajka ![]()
Ale dla osoby, która pierwszy raz zostaje mama to jednak nie takie proste zadanie ubrać maluszka. Mi osobiście z każdym dniem szło lepiej, ale na początek wolałam ubranka, których nie musiałam zakładać synkowi przez główkę.
A jakiej firmy najbardziej polecacie ubranka? Które mają najlepszą jakość? Które najlepiej wam służyły ?
Syba body najlepsze są według mnie w F&F i w C&A można tam kupić je niedrogo, a są wytrzymałe i mają dobry materiał. Inne ubranka też polecam z tych firm i jeszcze dobre rzezcy można znaleźć w 5.10.15.
Ja kupiłam body rozpinane na ramiączkach. Nauczona poprzednim dzieckiem nie kupiłam tych zapinanych na plecach i brzuszku. Na plecach zapinanych nie kupiłam bo dziecku w nich nie jest wygodnie, a z przodu zapinanych nie kupiłam ze względu na pępek i zbyt dużą ilość zatrzasków do zapięcia ![]()
Jeżeli chodzi o firmę, to u nas tak szybko się zużywały, że schodziło ich sporo, więc na firmę nie bardzo zwracałam uwagę, bo i tak albo zaraz będą w jedzonku, kupce albo wyrośnie. Dobrej jakości i tanie miałam z pepco i lidla firmy lupilu, f&f. Tylko kilka miałam odłożonych na tzw. okazje np. lekarz, wyjście, przyjęcie.
Natomiast jeżeli ogólnie chodzi o ubranka to bardzo lubię ciuchy z h&m są dobrej jakości, syn ich nie może zedrzeć a w promocji można kupić w bardzo dobrej cenie.
Według mnie najlepsze firmy to H&M i next,body miałam sporo z kappahl kolory po wielu praniach jak nowe.
Również z Polskiej firmy kupowałam na allegro i nosi moje drugie dziecko i są nadal ładne.Śmieszne napisy kocham tatusia itp.
Ja ostatnio wypatrzyłam w swoim miescie sklep Kik i tam tez zakupiłam kilka ubranek, ale jeszcze ich nie prałam, bo dopiero co je kupiłam. Ale mam z tego sklepu jedne body i naprawdę nie mam do nich żadnych uwag. Ale ja również polecę firmę H&M. Jak dla mnie pierwsza klasa. Czasami udało mi się cos upolować w Pepco i również ubranka długo nas służą. Chociaż tam nigdy nie wiadomo na co się trafi.
moj synek (6,5 m-ca) w wiekoszci nosi body lub pajacyki, czasami tez spiochy i to tak od samego urodzenia. wowczzas ma przykryte plecki a nie tak jak w zwyklych bluzeczkach gdzie nerki wychodza mu na wierzch
Ja body kupowałam z Polskich firm, np. Marcinkowski, Ewa Klucze itp.
Dla mnie te body były najlepsze i miały fajne obrazki, które były zabawne i wesołe dla dziecka. Co najważniejsze wykonane były w 100% z bawełny.
Body - świetna rzecz dla maluszka , plecki ma zakryte a to jest najważniejsze. Jak ubrac ? najpierw przez główkę, potem po kolei rączki na koniec zapinasz miedzy nóżkami i gotowe. Pokupuj sobie body z krótkim i długim rękawkiem.
Body z h&m czy f&f tesco sa świetne. Można wyczaić super promocje szczególnie teraz:)
ja tam z bodami wkładanymi przez główke nigdy nie miałam problemów, wiekszosc miałam takich i rewelacyjnie się sprawdziły szczególnie te z zatrzaskami albo guzikami koło szyjki by dekolt nie był zbyt duży, bo niektóre te bodziaki to się od razu rozciągaja jak tylko przez główkę przełozysz:)
od początku jak zakładałam dziecku przez główkę bodziaka to bawiłam sie z nim w akuku, dzięki temu do dzisiaj nie mam z tym problemów że dziecko się boi albo nie chce takiego bodziaka ubrac przez głowę:) polecam taka metode:)
My mieliśmy i mamy różne body,między innymi właśnie z H&M i jak dla mnie są super
Body wybieramy zawsze bawełniane i kolorowe, a także z jakimiś wesolymi obrazkami.
Wszystkie body jakie mamy to te zapinane na zatrzaski,jak dla mnie rodzaj tego zapięcia jest najlepszy.
Dla mnie body to podstawa ubioru malucha, to jego bielizna zimą, latem - koszulka. Nie zdarzyło mi się, żeby miało za duży dekolt, no chyba że już jest za małe i trzeba je mocno naciągnąć żeby zapiąć guziki wtedy owszem dekolt się rozciąga. I nie ma dla mnie znaczenia czy jest na zatrzaski czy guziki. Warto znaleźć w sieci filmiki instruktażowe jak ubierać maleństwo, żeby było to dla niego jak najmniej inwazyjne i nieprzyjemne, a dla rodziców jak najmniej stresujące.
My body,które już trzeba naciągać odrzucamy,bo dla małej są po prostu niewygodne i wżynają jej się wtedy w ciałko.
Na początku ubieranie niemowlaka zawsze jest stresujące,ale z czasem my rodzice nabieramy wprawy i nawet żadne oglądanie filmików nie jest już potrzebne ![]()