Noszenie w ciąży

Moje dzieci praktycznie same zasypiają ale one mają 3 i 5 lat :wink: kiedyś usypialiśmy we wózku a później to już na zasadzie kładziemy się razem tzn. ja z dziećmi i im czytam albo śpiewam, synek się przytuli i oboje śpią a ja wówczas idę do siebie. Odradzam usypiania na rękach, można się wykończyć.
Ps. Mam ale twoja Martynka jest śliczna i już taka duża, widziałam zdjęcie konkursowe, a włoski ma cudne.

Gabi dziękuję. Pierwsze jej fotki na lovi hihi .
Też jestem przeciwna noszeniu, u nas tylko w kryzysowych sytuacjach nosimy

Ja mam nadzieję że mi jak co nie zabrania noszenia mój synek taki przylepa do mnie nie ma co się dziwić ma 6 i pol miesiąca i waży już 11.5 kg jakoś. A jestem coraz więcej przekonana że jedak w ciąży jestem bo brzuch mi rośnie… czy to możliwe że w 2 ciąży brzuch powiekszac sie może już w pierwszych 2 miesiącach ?

W drugiej ciąży podobno rośnie szybciej. A dlaczego Ty po prostu nie zrobisz badań z krwi, wtedy będziesz mieć pewność?

Ja jestem w 20 tc i w prawdzie nie mam dziecka (to moja pierwsza ciąża) ale mam 3 letnią siostrzyczkę. Noszę ją od początku ciąży na rękach i z dzieckiem jest wszystko ok także myślę że nie ma żadnych przeciwwskazań.

Aisa, ja wiem że boisz się wyniku, ale zaraz Cię siłą wyślemy na badania :slight_smile: Mi w drugiej ciąży szybko urósł brzuch, a taki wydęty zrobił się już w pierwszych tygodniach. Ponoć nikt nic nie widział, ale ja to czułam.

Kika widze identycznie mamy:) mój tak samo wcześniej zasypial przy piersi, codziennie i to nawet nie, że to było moim zamierzeniem, ale jadł i zasypial, a, że karmiłam go 14 miesięcy to zdarzył się trochę przyzwyczaić i później był problem z zasypianiem, bo jakbym nie chciała go zasypiać to każda sytuacja była nowa dla niego.
Aisa mi w drugiej ciąży tak brzuch wyrzuciło od początku, nie chciałam na początku, w pierwszym trymestrze mówić o ciąży, a ciężko było to ukryć . Teraz piąty jestem w połowie, a wyglądam jakby miala już rodzić. Z tym, że w pierwszej ciąży miałam ogromny brzuch, miałam wrażenie, że prawie wszystko co przybrałam to poszło właśnie w brzuch.

Dziewczyny niestety czekam na wizytę umówiona jestem we wrześniu na początku a bez skierowania nie zrobię bety :stuck_out_tongue: a nie chxe iść do innego laboratorium gdzie nie znają moich żył :stuck_out_tongue: bo mnie pokują tak że zginac rąk nie będę mogła a tym bardziej syna na ręce wziąć. ;/ No właśnie mam wrażenie że mi się powiększył brzuch ^^

W Twoim laboratorium nie można zrobić prywatnie badań? Szkoda. To pozostaje Ci czekać do września. Trzymam kciuki.

Aisa oczywiście, że możliwe. Mi od razu brzuch rósł w drugiej ciąży. Test? Beta? No co Ty nie chcesz wiedzieć tyle czasu?

Ja bym nie wytrzymała tyle czasu :wink: Mnie się rownież wydaje, że mam większy brzuch w drugiej ciąży, obecnie 6 miesiąc a ja mam wrażenie, że z corka miałam taki do porodu, także Ewelaa mam to samo :wink: ponoć to jest od tego ze mięśnie brzucha juz są rozciągnięte

Oj ja ja to dziwny przypadek, ponieważ w drugiej ciąży brzuszek miałam już spory w drugim miesiącu a w trzeciej ciąży dopiero brzuszek było widać w 5 miesiącu a teraz to brzuch mam mega duży, :wink:
Ja też bym nie wytrzymała i musiała sprawdzić od razu czy jest ciąża czy nie, ale ja to pracowałam i fizyczna praca do tego więc nie chciałam ryzykować.

z tego co słyszałam i zaobserwowałam u moich koleżanek to faktycznie w drugiej lub kolejnej ciąży, brzuszek jest widoczny szybciej, bo mięśnie są słabsze i już nie ma takiego napięcia.

To jest moja pierwsza ciąża, długo długo nie było widać nic, a jak już mnie wywaliło, to nie da się ukryć :stuck_out_tongue: zostało Nami 3/4 tygodnie do rozwiązania, dzidziuś teraz nabiera masy tłuszczowej, ciekawe czy jeszcze będę rosnąć :slight_smile:

mnie tez w drugiej ciąży momentalnie “wypchło” he he skóra jest już luźniejsza i szybciej wszystko się rozpycha…a w moim przypadku to jest jeszcze tak ze w drugiej szybciej widać i dużo gorzej zrzucić wszystko he he no ale najważniejsze ze zdrowo rośnie a ja powoli wrocę do formy ;))

Aisa podziwiać ze tak długo zwlekasz…ja bym nie wytrzymała - bym chciała wiedzieć jak najszybciej czy jestem czy nie - nie dałabym rady siedzieć w takiej niepewności - ja to w gorącej wodzie kąpana he he

Ja teŻ bym chciała od razu wiedzieć, nie mogłabym tyle czekać
Aisa odezwij się Ty chcesz tej ciąży czy nie? Czemu zwlekasz z potwierdzeniem

Mam nie pójdę do innego ginekologa niż tego co chodziłam w ciąży on na urlopie a po urlopie od razu ma kolejki pacjentek więc nie da się szybciej zresztą wrzesień już tuż tuż :smiley: zobaczymy albo moje hormony szaleją i zaś tyje bez przyczyny albo serio jestem po razy oko w 6 maks 8 tc zobaczymy. No niestety wyboru nie mam za dużego w tym nie praktykują prywatnych badań. A do innego nie pójdę laboratorium bo się boję ostatnio jak musiałam to mi w 6 miejscach gwiazdy porobili tak bolało że ja dziękuję a synek zabkuje i chxe na rączki więc nie pójdę bo wiem że nie dam rady po tym trzymać go tym bardziej że ponad 11 kg żywej wagi mam do noszenia. :slight_smile: jestem ciekawa i chciałabym :slight_smile: tzn wiem że pewnie będzie ciężko ale myślę że dałabym radę :slight_smile:

Dasz radę ile synek ma? My matki jesteśmy nie do zdarcia. Ja całą ciążę sama byłam z synkiem, ostatni miesiąc teściowa przychodziła, mąż nalegał, bo ja byłam przeziębiona mocno i musiałam to wyleżeć. Ale całą ciążę za synkiem, a miał 1,3l jak zaszłam. Ok. 20mż synek zrezygnował z drzemek, więc cały dzień od 7:00 do ok. 17:00 byłam z nim sama.

Mam mój ma 6 i pół miesiąca :slight_smile: w dzień niespecjalnie mu się chce spać może z dwie drzemki po 15 min w nocy śpi ale się ostatnio budzi odkąd zeby wychodzić zaczęły. Biedny ma jakieś koszmary chyba bo z takim krzykiem nieraz się budzi że aż mi go szkoda. Ja bym chciała bo chcieliśmy właśnie różnice maks 2 latka i tu by wyszlo ponad rok różnicy :slight_smile: no i nie powiem chciałabym dziewczynkę choć jak będzie chłopiec to też będę kochać ponad życie :slight_smile:

Trzymam kciuki za dziewczynkę :wink: będzie dobrze. Moja Martynka ma prawie 9 miesięcy. W najlepszym wypadku ma dwie drzemki max 2 h

Ewcia87 ani nie strasz ze bedzie gorzej zrzucić :slight_smile:
Aisa94 trzymam kciuki, żeby okazało się, że jesteś w ciąży :slight_smile: