Z ciociami tak
32 dzieci oraz 4 ciocie
Łooooo to chyba potężna grupa do pilnowania ![]()
Chyba fajnie, pomysł wypalił ![]()
A no i teraz gofry do roboty, ciocie też się załapią? ![]()
I jak mamusia 36 gofrów będzie ?![]()
![]()
Robią się
planuje 36 zrobic. Narazie mam 25
i zabraklo ciasta hahahaha
No nocowanka wypalila bo to nie jest pierwsza taka akacja ale pierwsza w ktorej moj syn juz moze uczestniczyc ( tylko dwa najstarsze roczniki mogą)
Ale ekipa
to będzie dopiero przeżycie ![]()
No to mama dawaj z tymi goframi ![]()
![]()
Zrobilam 4 ciasta na gofry. Jednego gofra dalam Kubusiowi. Wiecie ile mi zostalo po wypieczeniu ? 35…
Jakbym nie dala Kubie to mialabym z glowy
no coz, robie kolejne ciasto i w domu na kolacje tez gofry ![]()
![]()
![]()
![]()
A można zamówić z dostawą?![]()
I narobiła ochoty ![]()
Jakie piękne ! ![]()
Jaki masz przepis ?
I jaka gofrownice ?
I duze
ja mam gofrownice ale wychodza polowe z tego ![]()
Ja mam gofrownice mpm 1200W albo 1400W juz nie pamietam. W kazdym razie najmniejsza moc zeby wypiekac dobre chrupiace gofry to 1200W.
Przepis od Ania gotuje ![]()
Tylko ochoty na gofry
narobiłaś
i nawet ładne ci wyszły zaraz muszę sobie lepsza gofrownice kupić ![]()
Znajomi mają 750 w to daj spokój pół godziny piecze się 1 gofra i to jeszcze taki ,flak" wychodzi ,że szok ![]()
No tu 5 minut i sa chrupiąca jak z budki nad morzem
tylko poki sa gorace trzeba je polozyc na kratce zeby wlasnie mialo jak goraco odparowac ![]()
I przez cały czas utrzymują Ci się takie chrupiące?
Ja czasami mam tak, że jak zrobię, to mi “flaczeją”, takie miękkie się robią. Ale może to kwestia przepisu, mi zdarza się robić na oko ![]()
Mi zawsze też po czasie fleczeja jak to mówisz ![]()
Nooo to się nazywa goferek ![]()
moje zawsze płaskie i zero pulchności , ale tez dużo moc urządzenia daje.
Dokladnie urzadzenie ma znaczenie ja mam taka mala gofrownice to tak damo wychodza takie sobie… pamietam jak moja koleżanka jak bylysmy male miala taka wielka gofrownice i gofry byly pyszne …m
U mnie mam 800 ale wychodzi. Mam przepis gdzie na końcu dodaje się ubite białka na sztywno. I właśnie tak jak @Mamina pisze trzeba położyć na kratce jak są gorące. Ja używam kratki z piekarnika i zawsze są chrupiące