Nocowanki w przedszkolu

Takie wydarzenia są przeważnie w prywatnych przedszkolach

To prawda , my mamy publiczne samorządowe i jednak też organizują . Ale w tych publicznych publicznych rzadko

No to na prawdę rzadko spotykane

Oj tak dzieciaki tak mają niestety , moje na szczęście zostają z babcią , jak nas nie ma to będzie zabawa na całego a jak my jesteśmy w pobliżu to nawet na ręce nie pójdzie. Ale dzieci tak mają że nie lubią zostawać bez rodziców. U nas jak musieliśmy córkę zostawić z babcią i był płacz w niebogłosy to wiszą na scianie takie duże pleksy z naszymi zdjęciami jak córka płacze wystarczy że się podejdzie z nią pod nie to odrazu sie uspakaja i tak babcia stała z nią aż się uspokoiła na dobre :smile::see_no_evil:

Haha czekałam na puentę : i tak babcia stała z małą przed naszymi zdjęciami całego Sylwestra, aż do rana :sweat_smile::sweat_smile:

1 polubienie

Sluchajcie, mialam wiele obaw ale jest ich coraz mniej.
Na aplikacji dostalam obszerną wiadomosc na temat tego jak bedzie wygladala nocowanka.

Z racji iz bedzie to nocowanka dla dwoch najstarszych grup ( wczesniej byla tylko dla 1 najstarszej ale teraz najstarsze sa dwie grupy) to cioc bedzie az 4 - wiem ktore i to sa te ktore bardzo lubie i cenie jako nauczycieli ale rowniez jako po prostu kobiety :heart:

Dostaniemy na aplikacji wiadomosc jaki bedzie program nocowanki ( jakie zaplanowane sq gry zabawy oraz jakie bajki)

Dostalam informacje co dzieci maja miec ze soba ( oprocz pizamki moga miec swoja ulubiona przytulanke)

Dostalam informacje o tym ze jesli dziecko ma swoj wieczorny rytual bez ktorego np nie zasnie to trzeba o tym napisac w apce :heart:

Wiem jaka bedzie kolacja oraz sniadanie.

Ciocie beda na aplikacji dostepne w razie pytan od nas.

I najwazniejsze dla mnie : dostanę na apce wiadomosc jak moje dziecko usnie :heart:

3 polubienia

Widać, że przedszkole wszystko dokładnie przemyślało i zadbało o każdy szczegół, żeby zarówno dzieci, jak i rodzice czuli się spokojnie. :blush::blush:

Super :wink: niemasz sie czym martwic bedziesz na biezaco ze wszystkim :wink:

No widzisz , czyli nie taki straszny diabeł jak sobie go wymalowałaś w myślach :wink::wink::heart_decoration:

Baaardzo profesjonalne podejście mają w tym twoim przedszkolu!
Mam nadzieję, że jak córkę wyśle do żłobka lub przedszkola, to spotkam się z podobnym profesjonalizmem! To przedszkole prywatne?

Tak, do państwowego przedszkola które sa blisko sie nie dostal, ale licze ze Kuba sie dostanie do tego co mi bardzo zależy

1 polubienie

Ejj, ale profesjonalnie! Czytam to i jestem pod wrażeniem tak dobrej organizacji :heart_eyes:
Teraz to już na pewno jesteś spokojniejsza :pray:

Mamo, odwagi! :smiley: Skoro synek wyraził zainteresowanie to trzeba dać mu szansę na przeżycie takiej przygody :smiling_face: tym bardziej, że jak piszesz jest bardzo podekscytowany tym wydarzeniem, a jak jednak się nie zgodzisz to będzie mu smutno… Ogólnie super że jest taka możliwość, uczy to też dzieciaki takiej pierwszej samodzielności, odcięcia tej pępowiny, funkjocnowania w innych warunkach, wśród innych a nie tylko w bezpiecznymi azylu rodziców czy dziadków :slight_smile:

1 polubienie

Nie no ja sie zgodzilam na to, po prostu kilka rzeczy mnie martwiło. Na szczescie wiekszosc moich zmartwien zostala rozwiana :heart:

3 polubienia

No i cudownie ,że Twoje obawy zostały choć trochę rozwiane i jesteś spokojniejsza . Super ,że macie taką aplikacje na ,której macie kontakt z Paniami ,bo u nas takiej nie ma i kontakt jest dość utrudniony :speak_no_evil:

Taak uwielbiam ta aplikacje, pisalam o niej w innym watku " aplikacja live kid"
Jest swietna bo mozna tam zapalnowac nieobecnosc dziecka, mozna zobaczyc jadlospis na caly tydzien, ogloszenia typu zbiorki,konkursy no i oczywiscie czat grupy.
Oczywiscie sa pewne reguly czyli nie mozna pisac po 18 ani w weekendy i to zrozumiale.
Na czacie czesto przypominaja ciocie o tym co zabrac ze soba na zajecia czy jak ubrac dziecko. To jest swietna forma przypominajki

1 polubienie

Podejrzewam że panie przemyślały żeby wszystko zrobić nie tylko dla rodziców ale też dla siebie. Bo pewnie było by kilkanaście telefonów z pytaniem jak dziecko sobie radzi. I każdy rodzic przychodząc mówił by co dziecko robi przed snem a przecież panie mogą tego nie zapamiętać a tak to będą miały napisane w aplikacji które dziecko co robi i będą wiedziały. Pozatym trochę też uspokoją rodziców pisząc że ,dziecko śpi,

1 polubienie

Zdecydowanie tez to robia dla siebie, dlatego dzieci zabieraja przytulanke czy cos bez czego nie usna.
Wiadomo ze same tez przypilnuja zeby siku bylo wysikane itp.
Nie wszystkie z nich są matkami, ale wszystkie sa na maxa zaangazowane :heart:

1 polubienie

Ooo ale świetne udogodnienie dla rodziców :slight_smile: no wiadomo , żeby nie pisać po 18 bo kto chce po pracy myśleć o pracy :smiling_face:

U nas w aplikacji nie było ani czatu, ani przypominajek od cioć. Jest tylko podstawowa wersja obecności, płatności i ewentualnie jakieś ogłoszenia. Szczerze mówiąc, to super Sprawa , bo taka komunikacja na bieżąco bardzo ułatwiła życie to zależy od placówki wszystko :blush: