Niewyrazny obraz lewej komory serca plodu

Dlugi to swoja droga ale jakie dlugie stopy ma.. bedzie oroblem z butami. 

Tez mi sie wydaje ze skok. Pokazalam filmik kardiologowi bo myslalam ze to cos id serca ze boli i wgl a on ze to wyglada jak na kolki ewentualnie wlasnie skok 

Słodziak. Super że badania wychodzą dobrze. Kolki może miną, rób masaż shantala 

No kiedys musza minac :) co do masazu to robie :) 

Ale ma długie stopki faktycznie:D

Oo jest nasz  cukiereczek 💪🤗

A lekarze co mówią jeśli chodzi o niedaleką przyszłość,  jak zacznie raczkować,  potem chodzić?  Będzie się przy tym bardziej męczył? 

Bedzie sie meczyl. On juz sie meczy przy piciu mleka i corsz mniej pije :(  narazie zauwazylam ze jak na brzuszku lezy to sie nie meczy az tak wiec moze nie bedzie zle 

Nie wytrzymalam. Podalam mu marchewke. Nie zasmakowala mu. Pediatra stwkerdzil ze mam zaczac od lekko strawnego czegos i zasugerowal ze mam jablko podac. Dostaje lyzeczke dziennie jablka. Smakuje mu brzuszek nie boli..

Podaj mu pasternak  ,jest najlepszym warzywem na start. Słodkawy jest :) kupisz w rossmann z Babybream:) 

Meczy się, no Kurcze właśnie i dalej będzie. Każdy wysiłek będzie dla niego  cięższy.

Skocze dzisiaj kupic :) 

No wlasnie moze byc ciezszy a nie musi. Mnie tylko zastanawia to ze jak pije mleko to sie meczy ale jak lezy na brzuszku jest ok. To jest bardzo ciekawe 

Z tą marchewką to bym trochę uważała. Ale jest sezon na dynię i przy rozszerzaniu diety jest polecana :) 

Ziemniak mu nie podchodzi. Zostalismy przy jablku.. narazie 2 dni je oo 1 lyzeczce dzien przerwy i znowu 2 dni.. tylko mamy nadal problem z katarem.. ja juz nie wiem co to za katar.. jak lezy cicho spi to nie ma z chwila gdy zacznie sie ruszac juz mu charczy :-/ jak bylam ostatnio na oddziale to taka jedna pani mowila o olejku duszek. Stosowal ktos ? 

Pasternak na pierwszy raz przy rd , dzięki :) myślałam o batacie też , lekko słodkie ale jednak warzywo 

U nas pasterniak nie zdal egzaminu :( a szkoda :-( 

Wiki a może spróbuj zmienić mu smoczek na większy przepływ żeby się mniej męczył. Dynia jest super smaczna i lekko strawna 

Zmienialam to znowu bokami mu lecialo wszystko.. jego wada juz taka jest ze bedzie sie meczy. Niestety. W szpitalu mowili malo a czesto a ze Felek jest glodomorkiem i jak zabierze mu sie butelke to drze sie tak ze az w uszach buczy wiec nie ryzykuje.. pije tak dlugo az sam odstawi butelke 

Narazie jest na etapie szukania zabkow.. i pakuje palce do buzi.. Ostatnio sie wkurzal bo mial smoczka i tylko jeden paluszek mogl wsadzic do buzi i tak siedzial z paluszkiem i  smoczkiem �

Moja córka grymasiła też na ziemniaka. A po 2 łyżeczkach banana zwymiotowała. Chyba zbyt kleiste i gęste. Jabłko jednak jest soczyste i łatwiej przełknąć 

Dzisiaj podalam banana z jablkiem.. nawet mu smakowal. Sam banan jest chyba mdly i mysle ze temu zwymiotowala 

Wiki nasza też cały czas te rączki w buzi trzyma.  Nawet jak w czasie karmienia piersią na chwilę wyrwie sobie z ust , to od razu palec w stronę buzi bierze 

No nie wszystko musi też dzieciom smakować.. U nas jedne posiłki uwielbia, a na inne ma odruch wymiotny. Smak, konsystencja, coś nie pasuje i tyle..