Niewyrazny obraz lewej komory serca plodu

Wikii z tego co pamiętam nasze pociechy mają podobny wiek. Nam się unormowalj bóle brzuszka. Skończyliśmy 4 m , co prawda u nas kp jednak pocieszę Cię że żołądeczki się przyzwyczajają i mijają bóle, jelitka bardziej wykształcone z tygodnia na tydzień. Mieliśmy kilka kup jednego dnia, teraz są dwie/trzy na tydzień. No, co prawda okraszone bólem i bąkami przed.. Espumisan tylko w naszym wypadku. Mieliśmy Delicol i kilka razy był podany jednak większej poprawy po nim nie było i nie widziałam sensu podawac jej tego zamiast Espumisan. Będzie coraz lepiej;))

U nas na takie bóle pomagała suszarka. Suszysz ciepłym powietrzem brzuszek i masujesz w serduszko zaczynając od prawej strony pępka. Pozniej dociskanie nóżkami do brzuszka i gazy powinny pójść bezproblemowo 

Kurcze może go po prostu bąki męczą. 

Tak czy siak lekarz powinien to zobaczyć i najlepiej nagrać bo zawsze jak chce się coś pokazać lekarzowi to dziecko magicznie zdrowieje alebo nie chce tego pokazać. 

No my skonczylismy 23 wrzesnia 4m i praktycznje od 5 dni sie nasilily bole.. podaje espumisan i mkze dziala z 3h a czesto nie moge podawac tylko 2 razy dziennie. Delicol tez podawalam i nic. Biogaie tez i bylo jeszcze gorzej bo jakis szczep bakterii tam jest i zle dziala na wczesniaki. Moze u mnie tez inaczej bo to wczesniak korygowany wiek to prawie 3m :-/ kupki robi 3-4 razy dziennie czasamj 2 razy.. na bank to cos z brzuszkiem bo jak mam go lrzytulonegi do siebie to czuje jak brzuszek sie napreza i od razu sie sztywny robi i krzyczy.. 

Pewnie bączki go męczą. Tak nagrać żeby lekarzowi pokazać. Spróbuj z tą suszarką ciepło rozluźnia a szum uspokaja do tego lekki masaż brzuszka i dziecko naprawdę się wycisza więc i bączka zrobi. 

Na gazy są jeszcze te rurki windi które można używać od noworodków. Może dziewczyny używały i powiedzą ci czy działają.

Kargaw ja ostatnio pytała się pediatry czy kupić te rurki Vindi. Powiedziała że po co jak można termometr włożyć :D no ale przypomniała żeby z tym nie przesadzać, tylko w ostateczności. 

A widzisz no ja nie używałam tych rurek dlatego czytam wasze opinie. Jakiś chwyt marketingowy muszą mieć 

On wzdecia ma normalnie.. zauwazylam ze on powietrze lyka. Przy jegonwadzie szybko sie meczy i podczas karmienia jak sie zmeczy to zaczyna powietrze lapac

Ja nie używałam ale moja koleżanka używała, nawet u niej byłam wtedy, to dzieciątko od razu zrobiło kupkę więc chyba działa. Tylko trzeba pamiętać, żeby wysmarować wazeliną.

My nie mamy problemu z kupka i wzdeciami wiec termometry itp sa nie potrzebne :)

My używaliśmy i faktycznie mega ulge prznosilo

Odpukac dzisiaj obylo sie bez krzyku i placzu. Mam nadzieje ze sie utrzyma to juz do konca.. :) i ze wrocil moj Felek ❤️

Super cieszę się !

Wikii to super. Może przechodził ten słynny skok rozwojowy. Moja córka ostatnio też się zachowuje dosyć ciekawie... :/ 

No mam nadzieje ze to tylko skok a nie jakies problemy z serduszkiem. Jutro mamy kardiologa i echo mam nadzieje ze wyjdzie wszystko ok :) 

Wiki daj znać i wyślij jakieś zdjęcie jak mały rośnie bo wiesz to taki nasz forumowy maluszek hihi

Echo wyszlo dobrze. Nie maja do czego sie przyczepic. W srode jedziemy na oddzial bo mamy mozliwosc za darmo zaszczepic sie na wirusa rs. Mamy przyjac 5 dawek czyli raz w miesiacu jedna dawka w najwiekszym szczycie zachorowan. Niby dzieci z wada maja wieksze ryzyko zachorowan i wgl. Boje sie tych szczepien ale mowia ze to nie do konca jest szczepionka. Bo maly nie bedzie musial wytworzyc sam przeciwcial tylko dostanie je od razu podane i sa gotowe od rszu do dzialania..

Zdjecie Felusia jak spi i widac jaki jest juz duuzy.. zamiast tyc to robi sie dlugi 🙈 bedzie wysoki chlopak :-)

Słodziak <3 

jezeli jest możliwość zaszczepić to lepiej to zrobić i nie ryzykować ;)

Ale rzeczywiście jest długi;))) mały koszykarz się Tobie ujawnia ;) 🥰

Jaki duży, śliczny chłopak! Jak dobrze pamiętam to u nas też były ciężkie wieczory w okolicach 4 miesiąca. To chyba był skok rozwojowy, bo przeszło samo.