Nieuprzejmość w stosunku do kobiet w ciąży

ja już powiedziałam, że mojego syna wychowam na najlepszego męża , będzie umiał w domu wszystko zrobić, będzie wychowanym gentelmenem, by przyszła jego żona nie musiała uczyć go życia domowego, tylko sam będzie dla niej wsparciem. To właśnie Mikołaj będzie zawstydzał innych w komunikacji miejskiej, czy sklepie ustępując kobietom w ciąży :slight_smile:

Dziewczyny to Nasze dzieci są przyszłością tej uprzejmości i wsparcia :slight_smile:

Jak mi ostatnio znajoma opowiadała jakie odzywki ma jej niespełna 3-letni syn do pań w przedszkolu, to ja stwierdziłam, że wychowuję anioła. Jak można powiedzieć przedszkolance, żeby czegoś mu nie robiła bo ją zabije…?!

Ostatnio byłam w rosmanie. I jest tam piękny plakat " jesteś w ciąży stajesz bez kolejki" czy coś takiego. Więc Pani która kasowała zawołała mnie i poszłam na sam przód kolejki i od razu odezwała się starsza kobieta która miała być kasowana. Powiedziała od razu a co to za przywileje więc kasjerka jej odp że jestem w ciąży a ona a ja jestem stara… zamurowało mnie… Popatrzyłam się na nią i pokazałam jej plakat dość duży.

W Smyku za ladą, też wiszą te nalepki o pierwszeństwie kobiet w ciąży. W weekend gdzie było -20% ludzi od zatrzęsienia, kobieta przy kasie gapi się na mój brzuch ale nawet nie raczyła mnie poprosić. Już chciałam robić dym, tak dla zasady (wiem, że kilka postów wcześniej broniłam kasjerek w Lidlu, ale tym razem widziałam, że ta ekspedientka mnie widzi i się patrzy), ale zbyt się zmęczyłam staniem w kolejce żeby się odezwać :stuck_out_tongue:

Dajcie spokój te starsze baby bo są też fajne ale te mohery to masakra… roszczeniowe jakby nie wiadomo co się im należało bo są stare… każdy będzie to równie dobrze ja bym mogła powiedzieć że też będę stara więc mam pierwszeństwo no bez jaj.
A ja bym się powołała na naklejkę gdyż skoro taka sklep ma politykę to powinno tak być a nie ze kasjerka widzi i nie odezwie się.

W aptece raz zdarzyło mi się, gdy stałam w kolejce i wówczas pani mnie poprosiła, nikt się nie sprzeciwiał, może dlatego, że akurat sami młodzi stali :slight_smile:
Aleksandra, wiele zależy od nas rodziców. Jeśli już w tym wieku dzieciaki odnoszą się w ten a nie inny sposób, no to cóż nic tylko wina rodziców. niech nie oczekują, że później będzie lepiej. I potem te starsze osoby, najbardziej roszczeniowe to mam wrażenie, że tego typu dzieci miały, na stare lata też ich tak traktują, więc chodzą się wyżywać gdzie indziej.

Na pewno dużo od nas zależy więc my wychowamy córki i synów jak najlepiej ! :slight_smile:

Ola dużo zależy od wychowania i to od nas w pewnym sensie zależy od tego jak będzie wyglądało nasze społeczeństwo. Im więcej nas będzie wychowywać swoje dzieci na porządnych ludzi tym będzie lepiej. :slight_smile:

zgadzam się z Wami dziewczyny że dużo zależy od wychowania bo ,czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość trąci"

Może kiedyś będzie lepiej :slight_smile: choć zabusia nie do końca niektórzy ludzie robią się straszni na starość i z jakiego powodu to jest zagadka znałam panią bardzo miła a jakiś czas temu zaczęła być niemiła i wgl więc też jeszvze coś musi być na rzeczy .

Różnie to się później losy każdego człowieka układają, dochodzą rozczarowania, frustracje i inne problemy i to wszystko musi mieć gdzieś ujście. Ale fakt faktem, wychowanie wynosi się z domu i póki mamy nad tym kontrolę to powinniśmy się dwoić i troić, żeby to dziecko wychować na przyzwoitego człowieka.

Ulka zgadzam się z Tobą może powoli ten świat wyjdzie na ludzi :smiley:

Kasia to prawda. Wychowanie ma duże znaczenie, ale z drugiej strony patrząc na “Madki” to nie będzie lepiej… niektóre Madki to wychowują swoje dzieci na debili bez uczuć i to jest straszne…
Ostatnio w PnŚ było o pisaniu. I ekspert powiedział, że dużo rodziców pyta po co dzieci uczyć pisać skoro mogą pisać na komputerze… no świat analfabetów rodzi się ponownie… do tego pokazywanie dziecku, aby nie podchodzili do chorych osób, bo się zarazą rodzi znieczulice społeczną… kiedyś nie będzie fajnie jak dorosną dzieci “Seby i Karyny”

Dodam do tego Januszy i Grażyny biznesu co zarabiają na dzieciach tzn biorą rzeczy za darmo dla dzieci i sprzedają… dobrze ze my tutaj chociaż będziemy wychowywać tak aby nie zatracić kultury edukacji itd

A dokładnie o to właśnie chodzi :slight_smile:
Brajanek i Dżesika :slight_smile:

Na fb jest strona seba karyna normalna rodzina ostatnio na nią trafiłam o losie nie sądziłam ze głupota ludzka może tak daleko siegac. Jedna matka nazwała swoją córkę Soraya. Litości.

Hahaha jest ja patrze też na madki co tam pokazują to aż włos się Jerzy i są grupy różne o Januszach i Grażynach biznesu i nie tylko heh najlepsze są grupy daj weź za darmo albo oddam za darmo i zaś tam biora po czym te same osoby sprzedają to co wzięły na innych grupach typu sprzedam …

A widzieliście to, że kobieta nazwała syna Jeronimo Martin i stwierdziła że skoro nazywa się podobnie jak założyciel Biedronki to może kiedyś będzie tam prezesem, albo dostanie bon na darmowe zakupy… serio nie wiem kto wpada na takie głupie pomysły i mam żeby nazywać dziecko nazwą produktu lub sklepu… moja znajoma była kiedyś z chłopakiem o imieniu Ariel. Jak dla mnie to albo proszek, albo Syrenka :confused:

Hahah no słyszałam śmiałam się że pewnie będzie roscic sobie prawa do darmowych zakupów takie to żałosne.
Co do imion to ludzie mają pomysły żeby nazwać dziecko Wiosna albo świętopeł…

Nieznawuja, Częstogniewa…
No właśnie już widzę że Biedronka daje im darmowe bony na zakupy naprawdę… głupota ludzka nie zna granic…