A u mnie dziś synek z zapałem zjadł rosołek. Wczoraj ugotowałam i dziś odlałam trochę dla niego a resztę doprawiłam. Zjadł z makaronem i kawałkami kurczaka i chyba mu smakowało bo wciągnął pół porcji
Noo to mały głodomorek ![]()
ale cieszy jak takie małe bobo wcina aż sie trzęsie za kolejną łyżką, co nie ;)???
Dokładnie ![]()
@Michaska u nas rosołek też już był i smakowało ![]()
Bardzo cieszy
zwłaszcza jak coś ci ugotuję….
@Ironiczniepateyczna jutro planuje makaron z groszkiem
zobaczymy czy mu posmakuje
Ja dziś zrobiłam gofry. Była pierwsza próba trzymania jedzenia bez płaczu. Ale żeby coś zjadła to za dużo powiedziane.
Potem zmiksowałam jej te gofry i mango i jak samo mango fajnie wchodziło to już miks z gofrem trochę gorzej
Właśnie dawno nie robiłam gofrów, ale muszę sobie dobrą gofrownice kupić ![]()
Ja dziś małemu będę robiła makaron z groszkiem zobaczymy jak mu wejdzie
Im wieksza moc tym lepsze wychodzą ![]()
O też o tym nie wiedziałam ![]()
Ale ja bym zjadła xd
Ale czaderski makaron No ja właśnie myślę czy spróbować podać mojej makaron
@Ironiczniepateyczna no jak synek nie chciał to posoliłam i zjadłam ![]()
przecież nie wyrzucę
@Anetteso_gmail.com mysle ze już możesz dawać tylko ugotowany bez soli i jakieś małe kształty żeby łatwo było maluchowi zjeść ….
No pewnie po co wyrzucać
No i super
jak mój nie zjada to ja też zawsze chętnie podjem, bo szkoda wyrzucać ![]()
![]()
Taki mam zamiar wczoraj zrobiłam gofra i po raz pierwszy była zainteresowana by coś wziąć do ręki
Mój nie lubi się bawić jedzeniem , woli dostawać do buzi ![]()
Hihihi on nie lubi czy moze bardziej mama nie lubi jak jedzonko jest wokół tylko nie w buzi
?
Ja Ci powiem ze widze po starszej jak za kazdym razem rece musi miec czyste i wycierane a jak od razu nie wytre to krzyczy ze brudne , to tez po części moja wina bo od malego ją karmiłam i nie chcialam żeby jedzeniem się bawiła zagniatała , nie chcialam żeby wszytsko było uwalone
teraz z niej czyścioszek w sumie ![]()
Wiesz co, ja chciałam żeby jadł zgodnie z metodą BLW ale od początku nie bardzo chciał. W ogóle jak chodzi po trawie i usiądzie to ciężko mu wstać bo musi się oprzeć łapkami o trawę a tego nie lubi …. widać że próbuje się podeprzeć nadgarstkami a nie dłońmi. Jak
Mu dałam wczoraj tort od babci z malinami i jabłkiem startym to jednym palcem dotykał i się krzywił a był pyszny …. Widzę że nie lubi dotykać miękkich i lepkich konsystencji ![]()
A miał tak od początku ? Czy w pewnym momencie tak mu się zmieniło ? Mój synek ma dopiero 6 miesięcy ale widzę że lubi różne tekstury i nie koniecznie w zabawkach - np chętnie dotyka jedzenie ze słoiczków, cieszy się jak dotyka psa czy dywanu i jest zainteresowany sama mata bo ma wypustki