Niebieskie pudełko

Patrycja ja narazie mam nieduże pudełko w formie walca z szufladką u tam trzymam pamiątki córeczki :)

Pokrzywa ja też ją zostawiłam :) właśnie muszę dołożyć w końcu do pamiątek, szatkę że chrztu :) 

Ja też mam pudełko z pierwszymi śpioszkami smoczek opaska z rączki ..rękawiczki buciki oraz czapeczka ..a teraz na świat przyjdzie drugi Synuś i tak samo zrobię pamiątka mega dla każdej mamy i później dla dziecka też będzie radość jak mu pokażesz jaki malutki był..ojj już powoli kompletuje wyprawkę dla maluszka przyznaje że bez lovi się nie obejdzie  jestem tak mega zadowolona że i przy drugim dziecku będzie Lovi 

O widzicie, ze mnie też gapa, bo nie widziałam na pudełku tego boku. Ja dostałam takie pudełko niebieskie od koleżanki, więc to mi służy do pamiątek dla synka. Trzymam tam pierwszą kępkę włosków, opaskę na rączkę, kartki z okazji chrztu. 

To ja już nie przegapie, a też pewnie bym wyrzuciła bo zazwyczaj nie patrzę co skrywaja opakowania a później kupuje pudełka :) 

Ja specjalnie pudełka nie kupowałam znalazłam w domu które uznałam za odpowiednie

Ja dostałam piękny album od rodziny na pamiątki dziecka są miejsca na wklejenie zdjęć, opaski że szpitala, włosków itd i fajnie opisany w sensie że. np na jednej stronie moje pierwsze święta, moje pierwsze urodziny, mój chrzest, ważne wydarzenia itd. 

Pokrzywa domyślam się że album jest piękny :) ja z kolei dla synka dostałam z Bebiklubu pudełko wraz z takim albumem też bardzo fajny ;) 

Też msm podobny album o strasznie fajna sprawa 

Pokrzywa właśnie przypomniałaś mi, że coś podobnego córeczka dostała na chrzest :) 

Muszę pomyśleć o takim albumie dla córki ;) 

Ja teraz planuje zrobić taką foto książkę ze zdjęciami z każdego miesiąca plus kalendarz  

Widziałam takie albumy z ważnymi wydarzeniami, fajna sprawa. Są też takie obrazki z gliny na odcisk stópki, czy rączki, też słodka pamiątka.

My mamy odbite nóżki jak mała miała miesiąc to robiliśmy, a co do zdjęć to najlepsze do roku :) moja córka ma 1,5roku i zrobić jej teraz ładne zdjęcie graniczy w cudem, wszystkie w ruchu :D

Śmieszne ale powiem wam że przy starszym synku nie mieliśmy albumu ale cykalismy co miesiąc zdjęcia na pamiątkę do roku, robiliśmy też remont łazienki w międzyczasie i zostało nam dużo fugi kupiłam eleganckie pudełeczko i rozrobilismy fugę i odbiliśmy stópkę i rączkę synka w niej wylanej w pudełeczko i taka mamy pamiątkę:) 

Pokrzywa a po pewnym czasie fuga nie skruszała? Synkowi też łapkę odbiłam ale kupiłam gotowa taka masę. 

Ja synkowi mslowalam normalnie farbka i odbijalam w książeczce "mój pierwszy roczek" teraz widziałam fajne ramki że tylko się przykłada raczke i bez brudzenia odbija się czarna rączka albo nóżka. Niewiem na jakiej zasadzie to działa ale chyba się na to skuszę 

Każda pamiątka jest cenna i ważna :) fajnie będzie za jakiś czas wyjąć takie pudełko i powspominać :) 

To prawda każda pamiątka jest ważna..warto powspominać a także taki prezent dać dziecku jak podrośnie

Patrycja no właśnie nic się nie stało z fugą dobrze się trzyma a minęło już 5 lat więc chyba dobrze ja rozrobiliśmy:) ale ten album co mamy teraz to super sprawa:) jako jedną z niewielu rzeczy miałam też zostawioną po pierwszym synku grzechotke która jest teraz pierwszą grzechotką młodszego synka:)