Nie waga a wielkość brzuszka

Fajne macie dziewczyny te brzuszki :slight_smile: muszę zrzucić fotki na kompa to też się swoim pochwale :))

Dziękuję Kasia. Miło mi. :slight_smile:

Malgorzata Kto ci lepiej poprawi humor niż forumowiczki:)

Ja w pierwszej ciąży długo miałam mały brzuszek. W 5 miesiącu to tylko w mocno obcisłych ubraniach było widać, ze większy, choć niekoniecznie ciążowy. W 9 miesiącu też nie był jakoś bardzo duży, Tak się synek po prostu układał, Natomiast znajoma w 5 miesiącu zawsze już miała dobrze widoczny brzuszek. I zawsze pięknie wyglądała z nim.

Jak widać nie ma reguły kiedy brzuszek zaczyna być widoczny. Wszystko zależy po pierwsze jakie dziecko jest duże i po drugie jak się układa w naszym brzusiu. Jedni mają większy drudzy mniejszy nie ma co się zastanawiać i przejmować.

Wszystkie są i tak śliczne:)

Ale macie fajne te brzuszki :smiley: Ja w porównaniu do Was miałam brzuszysko hehe :smiley: Ja miałam zdjęcia nawet 2 dni przed porodem - mąż mi zrobił. Ale jak je zobaczyłam to dostałam histerii. Wyglądałam jak potwór z okropnymi rozstępami i mąż je usunął…

A to mój brzuch , zdjęcie zrobione przed chwilą. Nie wiem czy jest duży czy mały , ale na pewno widoczny. Jestem w 26 tc.

Jajeczko fajny brzusiu. Okrąglutki :slight_smile: Super :slight_smile:

Jajeczko malutki :smiley: ale ładniutki :slight_smile: ja w 26 tc już miałam rozstępy na bokach o.O

Jajeczkobardzo ładny brzusio :wink:

Ile bym dała by wrócić do czasów z ciąży bo w sumie mimo objawów ciążowych bardzo fajnie wspominam ten okres i swój mega brzusio :slight_smile:

Patrycja to może kolejna dzidzia? :stuck_out_tongue:

Patrycja kolejna dzidzia i będziesz po problemie. Będzie brzusio i te kopniaczki :slight_smile:

Jajeczko śliczny ten Twój brzuś. :slight_smile:

dziękuje dziewczyny za miłe słowa :slight_smile: Nie będę skromna i powiem ,że też go lubię.

Jajeczko89 piękny brzuszek :slight_smile:
patrząc na Twoją fotkę mogę śmiało powiedzieć że mój był mały :slight_smile: bo miałam mniej więcej taki jak Ty kilka dni przed porodem :slight_smile: ale podobno w pierwszej ciąży często brzuszki są małe

anka faktycznie w pierwszej ciąży brzuszek jest mniejszy, ciąża później zaczyna być widoczna dla innych tzn ludzi postronnych niż w drugiej. Może dlatego wydaje nam się, że brzuszek jajeczka jest duży :slight_smile:

U mnie brzuchy były takie same, a wiem bo mierzyłam średnice :-)))) nie wiem czy co do milimetra, ale tak samo wielkie i słuchajcie waga synków również była taka sama :-)))))
a wielkość brzucha oczywiście nie ma znaczenia bo można urodzić duże i zdrowiutkie dziecko mając lekko odstających brzuch a wiem to stąd bo moja soistra jak była w 9 miesiącu to nie było tego widac i tak w każdej ciąży :-)))) a moja siosra jest szczupłą dziewczyną a jej dzieci wszystkie po 3 kg

Dokładnie wielkość brzuszka nie ma nic do rzeczy. W najmniejszym stopniu nie wpływa na wielkość dzieciaczka.
A sama nie mierzę brzuszka co miesiąc robię sobie tylko pamiątkowe zdjęcie :slight_smile: żeby wiedzieć kiedy brzuszek zaczął być chociaż widoczny :slight_smile:

A ja zmierzyłam bo koleżanka która wtedy była w ciąży w tym samym czasie napisała mi smsa ile ma średnicy mój brzuch bo je przekroczył 100cm:-)))) ja tak czytam zdziwiona i myśle, no nie wiem, ale z ciekawości zmierze :slight_smile: bo tak to bym nie wpadła na to, żeby brzuch mierzyć :-)))