Trzymam kciuki za pozytywne rozpatrzenie
i duże zmiany u was ![]()
![]()
U nas również nadal nic :snowflake: chyba już się nie doczekamy ![]()
Dokladnie najgorszy jest wiatr z tym sniegiem prosto w twarz ![]()
![]()
pieknie wyglada na drzewach ![]()
Oj nie dla mnie to jest normalnie mega coś tak zupełnie inngo
Ojejku! Jestem koordynatorka tej akcji ![]()
wszystkie te listy są wzruszające, a jak chodzę
na finały do placówek kiedy rozdajemy te prezenty i widzę tych starszych schorowanych ludzi to się co roku zalewam łzami, ale żeby nie było, że jest smutno i ponuro - w dniu rozdawania prezentów w placówkach są imprezki i seniorzy bardzo się cieszą z tego co dostają
pan jest samotny, ale z tego wszystkiego dobrze, że chociaż należy do DPS…tam ma towarzystwo - wiem, że to słabe pocieszenie, ale to zawsze coś
Mikołaj dla Pana też się już znalazł, ale na miejscu Mikołaja dziwnie bym się czuła kupując komuś garnitur do pogrzebu ![]()
Starszne sa smutne te listy
czasami czytam i dopiero docera ze niektorzy tak nie wiele potrzebuja do szczescia, pszampon do wlosow, kapcie … dla nas przeciez jest to na porzadku dziennym a dla nich cos niezwyklego ;(
Super ze Pan otrzyma to co chce jesli to sprawi ze bedzie szczesliwy to super ![]()
![]()
Ale ciesze sie ze ludzie w tym przypadku nie zawodza , i spelniaja marzenia innych ludzi i dzieci ![]()
Taak, chociaż w tym roku i tak były aferki bo niektórzy np. prosili o papierosy albo bransoletki Pandory ![]()
Ale ja uważam, że każdy ma prawo mieć marzenia i nie zawsze muszą prosić tylko o szampon czy żel pod prysznic ![]()
![]()
Hehe no tak prawda ![]()
Czy zdarza sie ze ktos nie znajdzie swojego mikolaja .?
O tak to racja. Kiedyś pisałam że wysyłam paczkę do fundacji,sercem przyprawione, i tam też są listy nie tylko od starszych osób. Jeden chłopak poprosił o podróbki perfum Armaniego i fala komentarzy że takie perfumy i że co on sobie wyobraża albo inna dziewczyna o dres Nike. No każdy ma marzenia i coś co dla nas jest normalnością dla innych może być naprawdę spełnieniem marzeń. Swoją drogą jedna pani napisała że bierze ten list i kupuje oryginalne perfumy więc myślę że chłopak będzie zadowolony.
Właśnie @Kiniawes też jestem ciekawa
@ewelkar899_wp.pl @Kargaw jest nawet pan który prosił o wózek elektryczny który kosztuje 20 tys i długo szukał Mikołaja i znalazł! Łukasza Litewke - posła, który zrobił zbiórkę i będzie wózek
dużo właśnie aktorów też się przyłącza i oni często też biorą te droższe prezenty ![]()
Co do pytania to - no aktualnie sprawa wygląda tak, że każdy ma swojego Mikołaja, do jutra wszystkie paczki powinny być w placówkach, na 13 tys paczek brakuje ok 3 tys, my się kontaktujemy z tymi ludźmi i pytamy czy na pewno dostarcza, jak nie ma odzewu to list szybko wraca na platformę i na szybkości szuka się kogoś kto może zrobić prezent w dwa trzy dni
gorzej jest jak ktoś obiecuje, że prezent zrobi i mówi że dostarczy osobiście a finalnie tego nie robi (rozumiem jakieś sytuacje losowe) ale prawda jest taka że na zrobienie prezentu jest dużo czasu i zawsze my potwierdzamy z darczyńcą czy się tego podejmuje
ale no jak prezentu nie będzie to wtedy senior dostaje “paczkę awaryjną” ale to nie jest zazwyczaj wsyztsko to o co prosił, tylko no po prostu wiecie coś żeby nie czuł się pokrzywdzony, że inni mają a on nie
całe szczęście takich sytuacji nie ma dużo, to są jakieś pojedyczne przypadki ![]()
Dorzucilam sie swoja dyszka do tego wozka od Litewki
jestem krokodylkiem
i mega jestem z tego dumna ![]()
Wiem widziałam tą akcję. Team litewka jak zwykle przebil stawkę. Kurcze to przykre że ktoś obiecuje a tego później nie daje. Co za ludzie. Czyli tak czy siak każdy dostaje paczkę, to się liczy najbardziej
Piękna sprawa!
Ja w przyszłym roku chciałabym zaangażować siebie i firmę w której pracuje w akcję “Paczuszka dla Maluszka” ![]()
Zobaczymy co mi z tego wyjdzie. W tym roku wspomagam samodzielnie ![]()
Dziewczyny! Trzymajcie kciuki, moja siostra właśnie pojechała na porodówkę!! ![]()
![]()
![]()
Wow to pewnie jeszcze dzis zostaniesz ciocia ![]()
![]()
A Ty jutro masz ta rozprawe ? Alez duzo sie u Ciebie dzieje
Taaak, mam strasznego stresa, ale teraz radość z porodu następnego siostrzeńca go trochę zagłuszą ![]()
![]()
No i już też od poniedziałku chodzę do nowej pracy, póki co to tylko jem i piję kawę, bo mój laptop jeszcze nie jest gotowy do pracy ![]()
ale też obserwuję innego chłopaka, z którym będziemy we 2 w jednym dziale pracować ![]()
![]()
Zaśniesz dzisiaj? Czy będziesz czekać na wieści na bieżąco? ![]()
Chciałam czekać na wieści, bo przy jej pierwszym porodzie caaaaly czas z nią pisałam ![]()
ale jednak jutro muszę iść do pracy, a mam spory dojazd, zanim zacznę pracę zdalną, więc muszę być chociaż trochę wypoczęta, żeby być ogarnięta na drodze i nie stwarzać zagrożenia ![]()
. Ale już nie odpisuje, więc może już jest na porodówce ![]()