Niezłe przeżycie
Niestety, ale masz rację, musisz wypocząć do pracy, siostra jest pod opieką i przede wszystkim nie wiadomo ile to może potrwać
zanim wstaniesz do pracy to możesz już mieć wiadomość z wesołą nowiną, albo akcja porodowa nadal może trwać (ale oby nie, niech pójdzie sprawnie
)
Odpisała! Ma 4 zm rozwarcia, lekkie skurcze. Ale generalnie czuje sie dobrze, wiec jestem spokojna i moge isc spac ![]()
To wielki finał jutro
jakby to była siostrzenica to byłaby Barbara ![]()
I jak i jak ?
Urodził się Janek, jakoś przed 4 w nocy ![]()
spory chłop, 3980 g ![]()
A właśnie podjechałam pod sąd, czekam na rozprawę
Trzymamy kciuki ![]()
W sądzie pracujesz teraz ? ![]()
Powodzenia w nowej pracy , oby nie była gorsza od poprzedniej ![]()
![]()
![]()
![]()
W sadzie dzis ostatnia rozprawa z zusem
Wow! To faktycznie kawał chłopa! ![]()
![]()
Jednak całkiem sprawnie poszło! Uściski dla dzielnej siostry ![]()
Powodzenia ! Mam nadzieję ,że wszystko pójdzie zgodnie z planem
Iiii wygrałam!!! Mój poprzedni pracodawca musi mi wypłacić zaległe pieniądze, których nie wliczył w podstawę ![]()
Teraz tylko kwestia tego, czy wniosą apelacje do sądu wyższej instancji, mam nadzieję, że nje, ale z tego co widziałam, to takie sprawy jak moja sad rozpatruje podobnie ![]()
Aaa teraz cos mi się przebłyskuje że nam o tym pisałaś
![]()
![]()
![]()
Taak, pracodawca mi w ogóle nie doliczał premii do wypłat, a jednak wyszło na moje ![]()
![]()
Ale mam dziś super dzień, aż teraz mi się przez to spać nie chce, ale trzeba iść ![]()
Dobra wiadomość
pracownik myślę , że zazwyczaj takie sprawy wygrywa bo pracodawcy często kombinują i myślą , że mogą wszystko a jednak nam się należy
Powiem wam ze jakis dół mnie dopadl
siedze sobie przed tv ogladam te swiateczne filmy… tam jest wszystko inaczej… zero stresu zmartwien i wgl … wiem ze to film i wymyslone wszystko ale jednal…
a ja siedze i mysle czy jutro z malym bedzie ok bo to nigdy nie wiadomo jak bedzie… planuje dzien co pierwsze zrobic bo do ogarniecia dom i dziadek… mysle o wszystkich i o wszystkim i dochodze do wniosku ze jak cos mi sie stanie to wszyscy leza i kwicza bo nie wiedza co z czym
ze mna juz nie bedzie mial kto sie zajac… kazdy sie odwroci jak teraz i zaslani sie praca…
Czasami tak jest że nie wiesz jak bardzo jesteś silna dopóki bycie silną nie jest jedynym wyjsciem jakie masz
ale jestem pewna że przyjdą te lepsze dni ![]()
Przytulam mocno ![]()
![]()
to fakt, Święte słowa, Ciebie nikt nie zastąpi i to m.in. powód aby nie chorować, nie załamywać się i to jest przykre. … zeby choć ojciec dzieci był aktywniejszy i wykazywał tej ojcowskiej zaradności to byłoby Ci teraz w myślach o pół tony lżej ![]()
![]()
![]()
Sama teraz tak leżę i przeglądam jak babeczki wrzucają porobione pazury na Mikołaja potem na Święta bo mają czas i to ich przyjemność , kiedyś dla mnie to było ważne miec pazy a dziś to juz wgl nieistotne , wolę w tym czasie zrobić dziecku naleśniki czy zupę , czy poprostu zabrać do bawialni czy poprostu poukładać puzzle , ooo takie mam przyjemności aktualnie. Też samej jakby mi sie coś stało to ojciec córek dawałby statszej na śniadanie obiad kolacje parówki bo tylko tyle potrafi , aa sorki jeszcze platki owsiane z mlekiem i ugotuje jajko ![]()
![]()
![]()
Ej od tygodnia robie gofry, 3 x pierniczki, prezenty, kalendarze adwentowe, bawie sie z dziecmi a pazurki świąteczne rowniez mam
a przypominam ze nie mam pomocy ze strony dziadkow cioc czy sasiadow do dzieci. to przeciez raz na 3/4 tygodnie sie chodzi, wiec mozna znalezc na to czas i wcale to nie oznacza ze dzieci nie maja obiadu czy nie sa wybawione ![]()
@Wikii dlatego ja nie lubie swiatecznych filmow hahaha, serio ! Strasznie mnie denerwuje to ze te swieta sa takie z pompa, z rozmachem, ze 20 osob sie spotyka i w ogole… i mysle ze dlatego ja tak szaleje z tymi ozdóbkami, ubrankami, skarpetkami,choinkami… chce zeby moje dzieci cieszyly sie z tej calej magii swiatecznej. A same swieta ? Dla mnie moglyby nie istniec. To jedyne dni gdy przytlacza mnie fakt mojej rodziny, problemow i ogolnie zycia…
Ja ogolnie tych swiat nie lubie… kazdy ci rzyczy wszyatkiego najlepszego a tak naprawde to ci dupe rabia na kazdym kroku…
Ja tez chodze na paznokcie nie mowie ze nie bo co miesiac / poltora staram aie isc … jeden plus taki ze kolezanka mi robi co ma salon i zawszw do niej lece oczywiscie z calym bagazem ![]()
Tez nie mam pomocy babc czy sasiadow
sama jestem z 3 dzieci… chlopak musial prace zmienic ze wzgledow finansowych no i jest w domu co 3/4 tyg na kilka dni …