ja też będę miała niedługo skok rozwojowy u mojej
trzeba się uzbroić w miłość i cierpliwość
znowu mi nie będzie spać maruda
teraz moja walczy z ząbkami i szczepinka idzie na góra
i znowu etap się zmienia
a była taka słodka i urocza bez ząbków
Witaj na forum #teamLOVI!
U mojego idzie 5 ząbek na górze i teraz mam 45 tydzień więc to mniej więcej 7 skok który jest między 41-47 tygodniem. Ma mniejszy apetyt, tylko mleczko i pierś mamy go uspokaja. Wczoraj w nocy co 3h się budził i kręcił i spał z nami bo nie mógł spać. Trochę się uwstecznił bo już chodził się trzymając a teraz nie chce ….na szczęście dzisiejsza noc przebiegła znacznie lepiej
Na szczęście póki co synek bardzo łagodnie przechodzi skoki rozwojowe, chociaż przez ostatni skok o wiele mniej jadł przez 3 tygodnie. I tak najbardziej obawiam się regresu snu, bo od urodzenia synek ma stałe pory drzemek i bardzo ładnie śpi w nocy.
U mnie te pierwsze skoki były dość męczące i widoczne, 6 przeszedł dość gładko. Ten też jest dość łaskawy oprócz tej nocy poprzedniej
Co to za aplikacja ?
Tu jest jak coś kalkulator skoków rozwojowych przez przeglądarkę Kalkulator skoków rozwojowych u dzieci i niemowląt
babycare
nie trzeba premium by mieć do niego dostęp
Skoki rozwojowe się skończą , potem zaczną się bunty i wtedy nie wiem co gorsze
bo ja mam aktualnie skoki rozwojowe u córki i bunty u syna
A kiedy zaczynają się bunty?
Po roku już się mogą zacząć , najmocniejsze to chyba zaczynają się od dwu latka ![]()
ale 1 bunt jest po urodzinach potem 1.5 roku - 18 miesiąc
a potem ten 2 latka i do 3 roku życia są
a realnie to puki nie skończysz 18 lat, puki mieszkasz pod moim dachem ![]()
Mi mąż sam mówił bi nie chciało mu się stać w długiej kolejce zebym poszła j zeby nas przepuscili bo w ciąży jestem
szczerze wolałam stać niż przechodzić przez kolejkę pełną nazadowolonych min ludzi
To prawda ja to miałam to samo .
nie lubię się o coś prosić chyba że na prawdę bym się źle poczuła , ale tak zawsze cierpliwie czekałam ![]()
Mnie wkurzają te spojrzenia głównie kobiet starszych z takim wyrzutem że masz czelność ominąć je w kolejce bo masz brzuch ![]()
bezcenny widok ![]()
Ja mam wrazenie ze starsi ludzie maja mniej cierpliwości niz mlodsi
wiecznie musza byc pierwsi
To prawda a mają więcej czasu bi jednak są na emeryturze
No tak bo tym starszym się wszystko należy one myślą że jak są starsze to trzeba im wszedzie ustepować bo one już się napracowały…itp…i zawsze się spieszą w kolejkach do lekarza a jak wyjdą to stoją w przychodni i gadaja zamiast iść do domu.
Niektóre to mają więcej energii jak nie jeden młodszy ![]()
Największą radość w ciąży sprawiało mi chyba to poczucie, że rośnie we mnie nowe życie.
Każde USG, pierwsze ruchy, kompletowanie malutkich ubranek i wyobrażanie sobie, jaki będzie nasz maluch – to były naprawdę wyjątkowe chwile. No i ta świadomość, że nasza rodzina za chwilę się powiększy ![]()
![]()
![]()
Dokaldnie , ja dowiedzialam sie , ze jestem w ciazy przez przypadek , po prostu tak bardzo marzylismy o dziecku, chociaz mowiono jak , ze sie nie uda . Pojelam leczenie i co jakis czas robilam testy , w sumie obsesyjnie . I jakie bylo moje zdziwienie jak zobaczylam 2 kreski . Pozniej test powtorzylam . Pozniej znowu . Ale od pierwszych 2 kresek bylam najszczesliwsza na swiecie , chociaz wciaz z obawa , ze moja banka pęknie. Tego samego dnia polecialam do lekarza na potwierdzenie i banka pekla , bo na usg nic nie bylo widac … opcje byly 2 , albo za wczesnie albo nic nie ma .
Suna sumarum mialam wizyte 2 tygodnie pozniej u mojej pani doktor , ktora mnie lekczyla i okazalo sie , ze wszytsko jest wporzadku , ze ciaza jest , serduszko tez . I wtedy ogarnelo mnie uczucie ktorego nie potrafie nazwac , ale to wlasnie bylo chyba to szczescie w pelnym wymiarze . Pozniej to juz kazdy kopniak byl powodem do usmiechu ![]()
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.