Najlepsze zabawki do ogródka na wakacje

U nas syn to samo, największą furorę zrobiła kosiarka na bańki mydlane :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Mam ten sam problem. Dodatkowo jak
Np, jest 50g ryzu w diecie, a gotuje dla calej rodziny to jem tez “na oko” bo jak to obliczyc.
Jedyne co zmienilam ostatnio to szykuje sobie dzien wczesniej sniadnie, albo nocne owsianki albo jakies jogurty z twarogiem i owocami- cos co ma duzo bialka zebym mogla rano przez godzine jesc bo przeciez przy dzieciakach nie ma opcji ze usiade i zjem sobie na spokojnie sniadanko :joy:

Ja zauważyłam że jak zjem kanapkę z twarożkiem , albo serek wiejski to bardzo długo czuje nasycenie :heart_eyes:
A jak robisz te owsianki nocne ? Ja też zrobiłam to jakaś taka papa mi wyszła bez smaku :smiling_face_with_tear::laughing:

1 polubienie

Bo biały ser czy właśnie jajecznica bardzo ładnie nasyca. Jajko w szczególności jakoś tak długo trzyma

O tak jajko też ! Warto takie śniadanka jeść :face_holding_back_tears: ja się dopiero w ciąży nauczyłam jeść śniadania o normalnej porze :sweat_smile: tak to przed praca kawa , sniedanio obiad w zależności od zmiany albo o 11 albo o 13 :laughing: i dopiero kolacja . Teraz mam luz zrobię sobie porządne śniadanie koło 9 :laughing:

To ja staralam się moec plan przynajmniej co jesc na dwa dni do przodu i skaldniki kupione. Bez tego zawsze bylo cos na szybko bo ja juz glodna i nie liczylam wtedy.
@Karolinnna o to po urodzeniu moze wrócisz do śniadania o 13​:laughing: Ja tak przez dobre dwa miesiące jadłam o później porze bo wybieralam spanie jak mogłam :sweat_smile: teraz trochę lepiej bo 10-11 :sweat_smile:

2 polubienia

Ja kiedyś chcę wdrożyć jadłospis na obiady do domu :laughing: wtedy masz z góry zaplanowane coś jesz a nie to ciągłe wymyślanie :frowning:

Ja muszę się zabrać za siebie. U mnie dużym problemem jest późne śniadanie bo z rana mam dużo energii i jak za cos sie zabiorę to zapominam o sniadaniu. A druga rzecz to ochota na słodkie i podjadanie :frowning:

1 polubienie

Ja mam nadzieję że takie śniadania będę jeść co teraz po ciąży :laughing: dużo daja
Cieszyłam się że mnie od słodkiego odrzuciło a tu lipa spowrotem chce mi się je jeść

Ja biore inspiracje z przepisow na meal prepy Nowakuje i Policzona Szama.
Smakuja mi te dania i jak mam meza w domu to rzeczywiscie robie posilki dla siebie i niego na dwa, trzy dni.

Teraz przez dwa dni mialam “jogurt” - banan+chudy twarog+maslo orzechowe+skyr i do chrupniecia herbatniki. To sniadanko trzymalo mnie od 7 do 12 i nie mialam ochoty na nic slodkiego.
Owsianki najczesciej zalewam mlekiem albo napojem migdalowym, a druga warstwe robie z malin czy truskawek i mieszam z chudym serem, albo zostawiam taki sorbet i na drugi dzien rano klade na owsiance mieszam i gotowe.

2 polubienia

Jahahahhahhqhq ciekawe jak będzie później

Ja w ciąży też ładnie jadłam sniadanka a przy maluszku to się zmieniło :frowning:

1 polubienie

Oo zrobiłam scrren i będę patrzeć :heart_eyes::face_holding_back_tears:
@magdap_96 a wtedy też trzeba dobrze jeść żeby i sobie j małemu dostarczać dobrych składników :smiling_face_with_tear: ja bym bardzo chciała żeby tak zostało

Policzona szama ma fajne przepisy, czasami zaglądam na profil :slight_smile:

Odkąd jestem u teściowej to najlepszymi zabawkami są gary, miski, sztućce , butelki te szklane i plastikowe, zakrętki ze słoików :rofl: i oczywiście opakowania z kawą, makaronem czy solą :joy::grin::shushing_face:

I po co się głowić czym zajść dziecko :laughing::laughing: jak cieszy się z takiej prostoty :heart_eyes:

Mnie na początku ciąży od słodkiego odrzuciło, a później podczas karmienia piersią to bym zjadła konia z kopytami i do tego tonę słodyczy :face_with_peeking_eye::rofl::rofl: nie straszę :stuck_out_tongue_winking_eye::sweat_smile: może aż taki apetyt na słodkie Cię nie dopadnie :grin::stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Piaskownica , bańki mydlane, różne zabawki do ogrodu foremki, wiaderka, łopatki . Mój teściu zawsze dużo czasu poświęca dla dzieci na dworze

Ojj ;( muszę się w takim razie ograniczać ze słodkim :laughing: najlepiej nie robić zapasów :sweat_smile:

Ja teraz przy KP mam ochotę na słodkie :joy: i w ogóle portrecie czasem zjeść więcej niż mąż …… nawet się śmieje gdzie ja to wszystko mieszczę

1 polubienie