Drogie mamy, jakie zabawki do ogródka najskuteczniej skupiają uwagę Waszych dzieci w ciepłe miesiące? Co jest najbardziej atrakcyjne? Dajcie znać
![]()
U nas to najlepiej sie sprawdza piaskownica i zabawki do piasku ![]()
I troche wody i dobra zabawa murowana
Zdecydowanie piaskownica
To nigdy się nie nudzi ![]()
do tego foremki, wiaderka i babki z piasku i zabawa gotowa ![]()
U nas najlepiej sprawdzała się na początku piaskownica , i zabawki do piasku , głównie łopatki wiaderka , i różne pojemniki często wyciągane z domu do robienia ,babki z piasku” ![]()
a teraz największa furorę robią różnego rodzaju zabawki do robienia baniek , syn co roku chce jakiś nowy ,sprzęt „ do baniek .
tak szczerze sama lubię zabawę z bankami 🩷:smiling_face_with_three_hearts:![]()
![]()
U mnie super sprawdza sie zlew z zamknietym obiegiem. Niby jest dla statszych dzieci , ale mala uwielbia sie nim bawix ![]()
Oczywiscie piaskownica to swietna sprawa i basen
U nas na pewno będzie w przyszłości piaskownica
planujemy też jakąś huśtawkę
ostatnio kupiliśmy również basen, czekamy aż tylko zrobi się cieplej!![]()
U nas podobnie jak u @wesolaMama24. A póki co namiot UV i zabawki z domu idealnie nam się sprawdzają ![]()
U nas mini piaskownica , bocianie gniazko, bańki mydlane, postolet - pompka na wodę / w Rossmannie można go kupić z Gabi / , woda w konewkach , zbieranie robaczków - zauważyłam że im prostsza zabawka tym lepiej się bawią ![]()
a jak jest wietrznie to mamy wielkiego motyla latawca i im puszczam ![]()
Na upaly basen, a tak to piaskownica. Obaj synowie uwielbiaja piasek ale tez wode. Przesypywanie czy przelewanie to najlepsza zabawa !
Kupilismy wielkie grapie i lopaty oraz taczke i dzieci w sumie nie ma ![]()
U mnie ostatnio wygrywa piaskownica i zabawa łopatka. Ale synek lubi chodzić na zjeżdżalnie i po tych drewnianych domkach co się chodzi po nich by dotrzeć do zjeżdżali. I bardzo też lubi się huśtać
Na balkonie z kolei mam basenik i namiot do którego lubi wchodzić
Ogólnie wszystkie ogródkowe zabawny. Mały ma traktor na akumulator i piaskownice zrobiona na łyżce od koparki
piaskownice też ma ale zdecydowanie w łyżce jest lepsza zabawa a wszystko jest porządnie zabezpieczone więc może się tam bawić. U nas walec zabawkowy i betoniarka robi największą robotę ![]()
Chętnie poczytam odpowiedzi mam , przydadzą się na przyszły rok bo w te lato jedynie spanko w gondoli będzie praktykowane .
U mnie za niedługo jedyne zabawki jakie będą nam towarzyszyły w wakacje to bujaczek z moskitierą i kocyk żeby się położyć na trawce pod parasolem z maluszkiem ![]()
![]()
![]()
U nas na chwilę obecną największą atrakcją jest huśtawka
a jeszcze jak synek załapał że sam może się delikatnie mocniej bujać wychylając ciało to już w ogóle oczy się świecą i radość na maksa ![]()
U babci będziemy szykować piaskownicę i basen, także na nadchodzący upalny weekend będzie zestaw idealny ![]()
![]()
![]()
Oo właśnie! My też mamy namiocik, świetna sprawa ![]()
Ja jeszcze nie wiem
ale będziemy chcieli miec piaskownice i huśtawkę
Oo a jaką masz huśtawkę ?
Jak jest upał dmuchamy wężo-zraszacz
a glownym hitem jest kuchnia blotna, ktora czasem jest warsztatem, stolem ogrodnika, fontanna dla ptaszkow. Wszystkim ![]()
Huśtawka na placu zabaw na osiedlu
nie mamy swojego domku i kawałka ogródka a u rodziców nie ma gdzie zamontować i nawet nie rozważaliśmy kupna ![]()
![]()